Koksiks (kuyruk sokumu) kemiği kırık/çıkıklığında doğum yapan var mı:(

Cefcef

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2016
20
26
38
Arkadaşlar merhaba. Ben de Allah'ın izniyle bir bebek bekliyorum. Kasım ayında merdivenler düşüp kuyruk sokumumu kırdım. Ocak ayında gebe kaldım. 17+ gebeyim. Fakat bu kemiğe baskılar arttıkça ağrım dayanılmaz bir yola gidiyor. Doktorum bu durumun ağırlaşabileceğini, bebek büyüdükçe baskının artabileceği o durumda da 36.haftada duruma bakıp sezaryen gerekebileceğini söyledi.
Belki biliyorsunuzdur bu kemik bazı doğumlarda da zorlanabildiği için kırılabiliyormuş.
Benimki doğum öncesi kırılmış fakat normal doğum yapabilmiş olan var mı?
Çok istiyordum normal doğum yapabilmek, tabi doğum planlı olmuyor o an ne gerekiyorsa o ama o ihtimalin tamamen kapanıp kapanmadığını öğrenmek istiyorum?

bende yıllar önce düşüp sanırım kırmıştım ya da çıkmıştır.. doktora gitmedim o zamanlar.. hala öyle durur. tedavi olmadm. hamilelikten önce de çok üstüne oturamazdım. uyuşurdu. veya bazen ağrı yapardı. bende 8 aylık hamileyim normalde olduğundan çok rahatsız etmedi aslında. doktora da hiç sormadım bu durumu.. inşallah normal doğuma kötü bir etkisi yoktur. veya bizim sağlığımız açısından bi engel yaratmaz. bi danışmak lazım.

Siz de kendi doktorunuza sorduğunuzda bana tekrar buradan haber verir misiniz? Ben masa başı çalışıyorum rapor aldım işe gidemiyorum oturamadıgım için.. Ya benimki çok tazeydi o yüzden böyle dayanılmaz oldu (ki cidden ağrı eşiğim yüksektir) ya da sizin cıkık benim kırık bilemiyorum,kayıtsız kalınabilecek birşey değil maalesef ben acile gitmiştim ertesi gün elle Dr muayene tedavi etmişti ama şuan gebelik ilerledikçe bildiğin ızdırap kımıldamak oturmak.. Kasımda başıma geldi ocakta gebe kaldım ben..

Kızlar ne yaptınız merak ettim.
Şuan bende hamileyim 22+4 mahvediyo beni bu ağrı ne sırt üstü yata iliyorum ne sağımdan soluma dönebiliyorum. Birde 3 yaşında bir kızım var. Çok zor geçiyor. Dr.larınız ne dedi size ben nette araştırırken bi dr buldum hamilelerde manuel tedavi diye siz duydunuz mu böyle bişey?

Ben ilk düştüğüm an (ertesi gün) acilde dediğim gibi elle müdahale edildi, simit yeterliydi ama gebelik başlayınca bebek büyüdükçe işe yaramaz oldu. Düz oturamıyorum anca uzanmak mümkün, ve sırf bu yüzden dogum sonrası bebeğe bakacak kimse olmadığı halde (ki kendim bakmak istiyorum ama çözemedim) erkenden dogum iznine ayrılıyorum suan raporluyum ama çarşamba 32. hafta bitiyor ve doğum izni raporunu alacağım mecburen, işim masa başı oturmam mümkün değil. (dizimden de ameilyatlıyım yani ne yatakta ne oturarak hiç tadım yok)
İlaveten 2 hafta kadar önce merdivenlerden düştüm daha da ağırlaştı durumum
Diz ameilyatı mı yapan ortopedi doktoruma gittik, ultrason çekemeyeceği için doğumla ilgili net bir şey demedi, normal doğuma engel olmaz ama iyice zorlanacak. Ultrason çekebilseydik daha net konuşabilirdim dedi Çünkü önemli olan kırık hangi yönde içe doğruysa kanalı daraltıp dogumda yük verebilir dısarı doğruysa daha rahat vs vs.. Bebeğim ve ben için sağlıklı doğum önceliğim olmakla birlikte ilk tercihim normal dogum yine de.. İnşallah bu süreci de sabır dileyerek geçiriyorum ama doğumdan sonra işler sarpa sarmaz, hele bebekle daha zor olacak otur kalk vb.

Cnm kuyruk sokumu ağrısı mı çatı kemiği ağrısı mı senin bahsettiğin.. ben her ikisini de çektm. Doğmdan sonra çatı kemiği ağrıları geçti kuyruk sokumu hafif hafif devam ediyo

Cnm kuyruk sokumu ağrısı mı çatı kemiği ağrısı mı senin bahsettiğin.. ben her ikisini de çektm. Doğmdan sonra çatı kemiği ağrıları geçti kuyruk sokumu hafif hafif devam ediyo
Kuyruk sokumu ağrısı malesef. Bu ikinci hamileliğim ilkindekiyle alakası yok bu daha ağrılı geçiyor hamileliğimin ilk başlarında da vardı ağrım ama bebek büyümeye başladıkça dahada şiddetleniyor
Zaten hamilelikten öncede vardı ağrım yoğun bir şekilde dr.um neden bilmiyorum oraya iğne yada manuel tedaviyi tercih etmeyip ilacla devam etti anlamıyorum. Şimdi ilaç olmayınca tüm ağrılar geri geldi.

Sizin de mi kırıktı?

Kırık yok aşağıya doğru kaymış ve ucunda enfeksiyon oluşmuş demişti kasım gibi. Ki benim daha öncesinden vardı ağrım

Kırık yok aşağıya doğru kaymış ve ucunda enfeksiyon oluşmuş demişti kasım gibi. Ki benim daha öncesinden vardı ağrım
Benim kırık, ve kırık kemiğe bebek büyüdükçe baskı artıp iyice zorlamaya başladı.
Bir tanıdığımızında kırık cıkık benzeri bişey sonucunda orada enfeksiyon oluşmuş ve ameilyat edilmişti. Belki size de dogum sonrası öyle birşey uygulanabilir.

Yaa kızlar kuyruk sokumu yazısını görünce hemen atlayım dedim
Benim ara ara oluşan, ama sandalyede 5 dk oturduğumda uyuyup kımıldayamayacağım kadar büyük bi ağrı oluyor kuyruk sokumumda. Gebelik düşündüğüm için doktora gidemedim film çeker diye. Şmdide hamileyim hala daha dokununca bile acıyor. Biyerde uzun süre oturduğumda ordan kalkmak kabus oluyor. Çok korktum bende kırık çıkık bişey olabilir mi? Birde şimdi gebeyim nasıl tedavi olacağım iyice korktm. Sizinde şikayetler böyle mi? Ha bide ben kendimi kontrol eden biriyim hep, eskiden kuyruk sokumum düz iniyorken şimdi içe doğru eğilmiş vaziyette. Ay inşallah çok önemli bişey değildir 2(

Ben düşüp kırdım sizinki anladığım kadarıyla kendiliğinden gelişen birşey? Bir de takviminizde gördüğüm kadarıyla henüz gebeliğin 5.haftasındasınız yani binen bir ağırlık yok, şu durumda belki başka birşeydir ya da tahminden daha basittir diyerek ya kadın doğumcunuzdan ya da bir ortopedi uzmanından görüş alın isterseniz. Ve tabi röntgen fikan çektirmeyin...

Kızlar doktoruna danışan var mı ben de 14 haftalık hamileyim çocukluğumda merdivenden popo üstü Kaya Kaya düşmüşüm kuyruk sokumum yanlış kaynamış o zamanlar doktora da götürmemişler beni. şimdi ise 1 haftadır çok ağrım var normal doğuma bi zararı olur mu doktoruma daha danışmadım en azından danışanlarınız varsa ben doktoruma gidene kadar içimi rahatlatın nolur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…