- 11 Mart 2015
- 301
- 179
- 36
-
- Konu Sahibi kimsinnsen
size de geçmiş olsun canım...doktorumuz sebebini bilmiyorum ama başka biyere gidip daha çok hormonlarla yumurtalarla oynamayın daha kötü olmasın dedi.doktora güvenip beklemekmi gerek yoksa araştırmammı gerek gerçekten bilemedim.ya doktorun dediği gibi daha kötü olursa diye de korkuyorum açıkçası.ne yapsak bilemedik...Ilk olarak gecmis olsun arkadasim, basindan gecenleri bende 1 sene once yasadim.
Allah sabir versin..
Bizimde micro tese basarisiz gecti ve ayni sonuc cikti, doktor hic bir care olmadigini soyledi..
Esimin tahlilerini incelerken, az da olsa varikosel(tikaniklik) oldugunu fark ettim!
Ben yurt disinda yasadigim icin burdaki doktorlar 50% sans gormedikce tedavi etmiyorlar.
Ve bu sene Turkiyede bi hekime gittik, varikosel ameliyati oldu..
Doktor kesin bisey soylemedi ama ilac tedavisine basladik.. (bir umut)
Sana derimki pesini birakma..Cok arastir tahlillere bak..
Gerekirse baska bi doktor bul..
Cok zor bir donem, guclu olmaya calis..
sizdemi bekliyosunuz canım.sizin sorununuz neydi?Bu kök hücre tedavisi için çok bekliycez daha ön yıldır ortada bu konu ama hiç bir ilermleme yok gibi
size de geçmiş olsun canım...doktorumuz sebebini bilmiyorum ama başka biyere gidip daha çok hormonlarla yumurtalarla oynamayın daha kötü olmasın dedi.doktora güvenip beklemekmi gerek yoksa araştırmammı gerek gerçekten bilemedim.ya doktorun dediği gibi daha kötü olursa diye de korkuyorum açıkçası.ne yapsak bilemedik...
ya aslında bizim sonucumuz ne onuda bilmiyorum..tese olduktan sonra sadece bir kağıt verdiler bize.mikro tese sonucu sperm bulunamamıştır diye yazıyo.başka bişey bulundumu bulunmadımı hiçbi fikrim yok.insan bilmediğinin cahili olur derler ya tam olarak o durumu yaşıyorum.doktorumuzun söylemesi sadece anlattıklarım yoksa elimizde bununla ilgili bi döküman bile yok...Aslinda bu gibi durumlarda benim anladigim kadariyla en son care TESE,
Herkesin durumu farkli tabi, bizim sonucumuz SCO, yani ne canli ne bi baska hurce bulundu.
Internette arastirdigima gore, bu bulgularin kucuk bi kisminda hormon tedavisi sonucunda sperm cikisi olmus..
Tabi bu uzun bir yol, hemen tedaviye karar vermekte acele etme..
Once bi sorunun nerde oldugunu arastir.. ve bu gibi sorunlarda neler yapildigini..
Ilk Tesedan sonra ben buyuk bir shok gecirmistim ve umudumu tamamen yitirmistim.
Keske kok hucre simdiden yapiliyor olsa, bir suru insana umut olcak..
herşeyde para bi test yapıyosun 250 lira bi hsg 400 lira ... adım atsan para...araştırmaya da gücü olması lazım insanın.bi bu operasyon için 4 ay para biriktirdik ya gerçekten çok zor bi durum...
doğru diyosun canım.iyice bi düşünüp güvenilir bi üroloğa gitmemiz gerek.rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah.umutlarımızı boşa çıkarmasın...Allah kimseyi boyle birseyle sinamasin, hele ki maddi yonden cok agir bir durum.. Maneviyattan hic bahsetmeyim..
Bence bu tanilarla bi uroloji uzmanina gorunun canim.. Ben yurt disinda yasadigim icin Turkiyedeki sigorta sistemini pek bilmiyorum? Belki karsiliyordur?
Muayene etsin eşini.. Sonucu gosterin.. Anlatsin neyin ne oldugunu..
Ben bazi seyleri kendim arastira arastira bu duruma geldik, şuan eşim ilac tedavisi goruyo ve insallah cevap verirr.. 3cu ayimiza girdik.. Hic olmadigi hic olmayacagi anlamina gelmez..
Bir umut...
canım çok teşekkür ederim.herkesin derdi farkı tabii hastanelere gittikçe nelere şahit oluyoruz...artık hiçbi doktora güvenim kalmadı.tedavi olduğumuz doktoru arayıp eşimin sonuçlarını söylediğimde 'sakın devlet hastanesine üniversiteye filan gidip biyopsi yaptırmayın olan spermleride kaybediyo onlar 'dedi.ona güvendik hiçbiyere danışmadan fikir almadan bu tedaviye başladık.Canim gecmis olsun. Biliyosun benim de cocugum olmuyor ama 2 yil daha olmazsa İran'a gitmeyi dusunuyorum.
Ablam İran'da ve arkadasina demis 'burda hic cocuk gormedim kimse dogurmuyor mu' diye. Arkadasi da demis ki 'hayir bizde dogurmayan kadin yok, bi ara hukumet nufusu azaltma politikasi uyguladi bu yuzden insanlar cocuk yapmadi ama cocugu olmayan yok ki olsa bile hemen doktora gidiyor sorun ne olursa olsun hemen tedaviyle bebek sahibi oluyorlar' diye soylemis.
Ablam da benden bahsetmis. Arkadasi da demis ki buraya gelsin, doktorlarimiza gorunsun hemen cocugu olur insallah diye.
Ben Turkiye'de doktorlardan cok ilac sirketlerinin koleligini yaptigimizi dusunuyorum. Tedaviden yana degiller, para kazanmak icin tedaviyi uzatma taraftarilar..
Dusun koskoca ulkede hic mi azosperm yok? Demekki tedavisi var..
Sana da tavsiye ediyorum. Tabiki sen bilirsin. Rabbim her seyin hayirlisini versin insallah..
canım çok teşekkür ederim.herkesin derdi farkı tabii hastanelere gittikçe nelere şahit oluyoruz...artık hiçbi doktora güvenim kalmadı.tedavi olduğumuz doktoru arayıp eşimin sonuçlarını söylediğimde 'sakın devlet hastanesine üniversiteye filan gidip biyopsi yaptırmayın olan spermleride kaybediyo onlar 'dedi.ona güvendik hiçbiyere danışmadan fikir almadan bu tedaviye başladık.
10 gün boyunca iğne vuruldum tüp bebek tedavisine hazırladılar beni.mikro tese sonucunda sperm bulunursa o gün benden de yumurta toplanıp tüp bebek yapılacaktı.ama sperm çıkmadı benim tedavim çöpe gitti....maddi manevi çok yıpratıcı bir dönem gerçekten....
iran a gitmekte cesaret işi gerçekten.internette bakınca kıbrısta filanda çok tedavi merkezleri gördüm ama güvenilir olmadığını söylüyorlar.tabi iranda öyle bişey yoktur müslüman ülke sonuçta.
inşallah sizin için de hayırlısı olur.sizin tedaviniz nasıl gidiyor canım?
canım çok teşekkür ederim.şu an eşim arı sütünü kullanıyor inşallah başka kürlere ihtiyacımız kalmaz...ama aklımda düşünüp paylaştığın için çok teşekkür ederim...merhabalar nette nohut kürünün azosperm e çok iyi geldiğini görmüştüm belkide sizde duyyup denediniz ama yinede bir söyleyeyim dedim.
NE DEMEK CNM YA BU SÜREÇTE RABBİM GÜÇ VERSİN BİZE UMUDUNU SAKIN YİTİRMEcanım çok teşekkür ederim.şu an eşim arı sütünü kullanıyor inşallah başka kürlere ihtiyacımız kalmaz...ama aklımda düşünüp paylaştığın için çok teşekkür ederim...
hemde nasıl....Ben su an herhangi bir tedavi gormuyorum canim. Vucuduma hormonlari yukleyip olan gebelik sansimi da dusurmek istemiyorum. Bizde bir sorun yok sukur. Sebepsiz diyorlar. Ama hemen de tup bebek diyorlar. İstemiyorum.
Bak ne kadar yipranmissiniz. Rabbim hayirlisiyla nasip etsin. Allahtan umit kesilmez. Dua her kapinin anahtari.
NE DEMEK CNM YA BU SÜREÇTE RABBİM GÜÇ VERSİN BİZE UMUDUNU SAKIN YİTİRME
Canım benim eşim de genetik sorun var xxy li ondan azosperm tese oldu yuvarlak hücre cikdi sadece tedavi de gördü ama bu işe yaramadı yüzde beş şansımız var sadece ikinci tese içinsizdemi bekliyosunuz canım.sizin sorununuz neydi?
YOKCNM BEN 2 DÜŞÜK YAPTIM 1 YILDIRDA HAMİLE KALAMADIMsizdemi kök hücre bekliyosunuz canım?