Kodlama hatası... :(

Ecrin_Ceylin

Guru
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2008
1.147
2
42
Arkadaşlar benim kardeşim tercih yaparken kodlama hatası yapmış. Başarı burslu bir bölüm yazacakken destek burslu bir bölüm yazmış. Yeditepe üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümünü kazandı.Ama destek burslu. Bu da yıllık 10 milyar demek ve ailemin bu parayı ödeyebilecek durumu yok. Bu durumda iki senesi yanmış oluyor. Seneye de bu sene kazanmış olduğu için puan düşürülmesi olacak ve istediği bölümü tutturmak imkansız.. Okula kayıt yaptırmadan ek yerleştirme şansı olur mu bilemiyorum. Bu konuda bilgisi olan varmı? Şu an ben ve ailem moralmen bitmiş durumdayız. Yapabileceğimiz birşey var mı onu araştırıyoruz.
Başına böyle birşey gelen var mı ya da kazandığı bölümden memnun olmayan? Birlikte araştırabiliriz. Bir çıkış yolu arıyoruz.
Dünden beri mahvolduk resmen. İnanamıyoruz yaşadıklarımıza.Sayısal 2; 337 puan heba oldu. bununla birlikte öteki senesi de öyle.

olur mu canım duser puanı
canım yapıcak birsey gorulmuyor gibi
su olabilir
gidin acık acık konusun üniversite ile
puanı guzel cunku
yanlıs kodlama yaptıgınızı falan anlatın belkı yardımcı olabıler
cunku su an için baska caresı yok malesef:1no2:

Canım bu durum kötü olmuş ya :1no2:

Bir kere tercih yaptığı için üniversiteye kayıt yaptırsada yaptırmasada puanında belli bir düşüş olucak tabi.

Ek yerleştirmede pek şansı olacağını zannetmiyorum ben.

Bu konuda üniversiteye bir kere danışılabilir mi bilmiyorum.

Ki zaten başarı bursu içinde puanı 350 civarı olması gerekmiyor mu ?

337 puanla zor gelirdi başarı bursu.

Keşke devlet üniversitesi tercih etseydi.

Canım bu durum kötü olmuş ya :1no2:

Bir kere tercih yaptığı için üniversiteye kayıt yaptırsada yaptırmasada puanında belli bir düşüş olucak tabi.

Ek yerleştirmede pek şansı olacağını zannetmiyorum ben.

Bu konuda üniversiteye bir kere danışılabilir mi bilmiyorum.

Ki zaten başarı bursu içinde puanı 350 civarı olması gerekmiyor mu ?

337 puanla zor gelirdi başarı bursu.

Keşke devlet üniversitesi tercih etseydi.

Canım puanının yukarısında tercihler yapmasını hocası söylemiş zaten. Kontenjan artırması olacak diye ilk tercihleri çok yukarıda yazmış. Zaten yazmak istediği bölümün puanı da 344 müş. Başka çok güzel tercihleri vardı onun altında. Bu sene kesin bir yere girerim diyordu. Şimdi iki seçeneğimiz var görüldüğü kadarıyla. Ya seneye girecek çok çalışıp çok yüksek bir puan alacak ama okul puanı düşük olacağı için düşük bir üniversiteyi seçip okuyacak. Ya da 2010'da tekrar girecek. İstediği bölümü seçebilecek. Aldığı puan denemelerde yaptığı en kötü sonuçtan bile düşükmüş zaten. O en az 350 bekliyordu. Ama nasip işte. Umarım bunun başka bir yolu daha vardır.
Cevap yazan herkese teşekkürler...

puan falan düşmüyor

fem dershanesinde rehber hocam söylemişti

eğer kazandığın yere kayıt yaptırırsan ve gitmezsen düşüyor...

bilmesem yazmam buraya...

emin ol puanı düşmeyecek çünkü kazandığı yere kayıt yapmadı...

puan falan düşmüyor

fem dershanesinde rehber hocam söylemişti

eğer kazandığın yere kayıt yaptırırsan ve gitmezsen düşüyor...

bilmesem yazmam buraya...

emin ol puanı düşmeyecek çünkü kazandığı yere kayıt yapmadı...

canım muhtemelen hocanı yanlış anlamışsın, eğer yapılan tercih tuttuysa kayıt yaptırmasan da düşer puan.. geçen yıl da benim bi arkadaşım vakıf üniversitesi yazmıştı ama ailesi göndermekten vazgeçince bu yıl başarı puanı düştü ne yazık ki :1no2:

arkadaşlar bende bir bölüme yerleştiğin zman kayt yapsanda yapmasanda puanın düşer die biliyorum ama yinde araştırmakta fayda var
gercekten cok üzüldüm ama yinede hayrlısı ya sıkmayın canınızı basarılı öğrenci belki daha iilerini hakediyodur die düşünün

tercih yaptığı için puanı düşüo, ablacığım sizin çocukta akılsız başının ve dikkatsizliğinin cezasını çekip bi sene daha bekliycek üzgünüm,başka çaresi yok

Biliyorum artık canım. Çok araştırdım bir çıkış yolu buluyum diye ama bulamadım. Napalım nasip böyleymiş. Yıkıldık ilk başta ama alıştık, kabullendik artık.

Son düzenleme:
ewet kesinlikle okul puanı düşüyor yani kayıt yaptırmasa bile yerleşmesi yeterli çünkü bu şekilde yanlışlık yapıp bekleyen arkadaşlarım war kesin yani düştüğü

ben bir şey önermek istiyorum, 2 senesinin yanması onun için çok çöküntü olacaktır. 2 sene yanması yerine bankadan kredi çekseniz, 1 sene hazırlık okusa 1 senede bölümde okusa ve notlarını yüksek tutup okuldan burs kazansa??

okula da danıştık canım. Hatta rektörle bile konuşmuşlar. Hç birşey önermiyorlar. Ya burs da kazanamazsa ne olacak? O zaman da ödenen paralar boşa gidecek.

okula kayıt yaptırsanız da yaptırmasanız da okul puanı 2009da yarıyarıya düşecek maalesef bende geçen sene kayıt yaptırdım okuluma ama sınav için 2009u bekledim benimde 2 senem gitmiş oldu böylece kötü bir drum..

ancak ek yerleştimeye de başvuramazsınız çünkü hiçbiryere yerleşmemiş olmanız gerekiyor bunun için de..

gerçekten talihsizlik olmuş o puanla devlet üniversitelerinde güzel yerlere girerdi..

bütün burs veren yerleri araştırsın ayrıca okulda derslerini iyi tutarsa mutlaka burs alma hakkı vardır..

okula da danıştık canım. Hatta rektörle bile konuşmuşlar. Hç birşey önermiyorlar. Ya burs da kazanamazsa ne olacak? O zaman da ödenen paralar boşa gidecek.

Sonuçta başarı burslu bile girmiş olsaydı notlarının belirli bi seviyede tutması gerekecekti bursun devamlılığı için yanlış bilmiyorsam öle bir zorunluluk var..Bu mantıkla da gidersek derslerini yüksek tutması her koşulda lazım zaten..

Eğer başarı burslusunu kazansaydı bursu kesintisiz olacaktı. Kalsa bile ödenecekti. Zaten bu yüzden bu bölümü seçmiş. Ama yanlış girilmiş rakamlar.

şansa bakın ben de aynı sebepten sabahtan beri ağlıyorum burda paylaşmak için gelmiştim...
ben de bahçeşehir'i %50 bursla kazandım çünkü bu yıl tam burs vermedi o üni.
ama benimki biraz farklı bi durum: ordaki tanıdıklar yaparız ederiz siz parayı dert etmeyin indirim olur sen yeterki kazan dediler iş başa düşünce de çekildiler olan benim 1 seneme+puanlarıma+psikolojime olucak :s
ama bahçeşehir'de şöyle bi imkan var; gelir beyan ettiğinde maddi destek bursu sağlıyolar ve tam bursa çevirebilirler. ama bunun için de önce kayıt yaptırmamız lazım, kayıt için de 10 milyar lazım :s babam beni dersaneye gönderirken çekmişti krediyi yani şimdi çekemez bana yine dersane yolları gözüktü senağlama
halbuki onun altında da birsürü güzel bölüm, üni vardı hepsi de ya tam burslu ya devlet.. keşke onlardan biri tutsaydı ama kısmet diilmiş benneyaptımki üniversite myo lar için tanıdığı mezun olduktan sonra geri ödeme şansını bizim için de tanısa güzel olurdu benneyaptımki

şansa bakın ben de aynı sebepten sabahtan beri ağlıyorum burda paylaşmak için gelmiştim...
ben de bahçeşehir'i %50 bursla kazandım çünkü bu yıl tam burs vermedi o üni.
ama benimki biraz farklı bi durum: ordaki tanıdıklar yaparız ederiz siz parayı dert etmeyin indirim olur sen yeterki kazan dediler iş başa düşünce de çekildiler olan benim 1 seneme+puanlarıma+psikolojime olucak :s
ama bahçeşehir'de şöyle bi imkan var; gelir beyan ettiğinde maddi destek bursu sağlıyolar ve tam bursa çevirebilirler. ama bunun için de önce kayıt yaptırmamız lazım, kayıt için de 10 milyar lazım :s babam beni dersaneye gönderirken çekmişti krediyi yani şimdi çekemez bana yine dersane yolları gözüktü senağlama
halbuki onun altında da birsürü güzel bölüm, üni vardı hepsi de ya tam burslu ya devlet.. keşke onlardan biri tutsaydı ama kısmet diilmiş benneyaptımki üniversite myo lar için tanıdığı mezun olduktan sonra geri ödeme şansını bizim için de tanısa güzel olurdu benneyaptımki

Canım bu mesajını yeni görmüşüm. Üzülme yine denersin şansını. Belki daha iyi bir bölüm kazanırsın. Kardeşim baya atlattı krizi. İlk anda insan daha kötü oluyor. Büyük bir hayal kırıklığı. Seni anlayabiliyorum canım... :teselli:

X