Kadının yaptığı tam bi terbiyesizlik çok iyi yapmissinIyi akşamlar
bir kaç gündür ben de vicdan azabı olan bir konu var yanlış mı yaptım doğru mu bilmiyorum
Yorumlara göre ya rahatlarim ya da daha çok üzülürüm bir daha başıma gelirse aynı tepkiyi göstermem hepinize şimdiden teşekkür ederim
Bundan 1 hafta once ailemin yanına geldim .
dışarıya çıktım
kaldırım var kaldirimin yanını dukkan yapmislar yani kalabalık bir yerden geçiyordum insanlar haliyle birbirine yakın yürüyor
karşıdan genç sayılabilecek evli bir çift geliyordu bebek arabaları da vardı
adam öksürdü mü hapsirdi mi ne öyle bi ses çıkardı gayri ihtiyari baktım ama 1 saniye bile bakmamisimdir kadın hemen kocasının koluna girdi göz göze geldik
tam yanımdan geçerken bu kız niye sana baktı be sabır Yarabbim dedi . Ses tonu size nasıl anlatsam hani birini aşağılamak istersiniz ya aslında küfür etmek istersiniz de edemezsiniz yerine ses tonunuzu kullanirsiniz aynı öyleydi
Kaldırım kalabalık insanlar zaten dip dibe yürüyor kadın da yüksek sesle soyleyince köşedeki esnafla göz göze geldik önce frenledim kendimi
Sonra 3 -4 adım sonra duramadim geri döndüm hanimefendi bakar misiniz dedim
Döndü ben kocaniza bakmadım dedim
afalladi ne diyeceğini bilemedi sanırım beklemiyordu
öyle bir şey demedim dedi
lütfen yaptığınız çok ayıp dedim
Ama kadın gerçekten çok şaşırdı asla beklemiyordu kocası olaya müdahil oldu
Özür dilerim dedi adam sonra kadını kolundan sert bi şekilde çekti
Adamın da canı baya sıkıldı belli Karisinin tavrı yüzünden
sonra içime dert oldu belki kadın kocasına simarmak istedi Belki kırk yılın başında dışarı çıkıyorlar da onu ben mi Fevri davranarak mahvettim diye
bir yandan da onun beni bu duruma düşürmesi çok çirkindi gerekeni yaptım diyorum ama gerçekten ciddi şekilde üzülüyorum bir kaç gündür
Bir şekilde aklıma geliyor
sizce hatalı miyim ?
Bu kız niye sana bakıyor dediKadin ya sabir cekmis siz neden bu kadar alindiniz uzerinize...begenmeyin bu kadar kendinizi no prablım...
Ama herkesin duyduğu bir ortamda bana bunu demesi hoş mu ?keşke yapmasaydın,boşverseydin ne olacak ki.
biz kadınlar da erkekler gibi sosyal olmak zorundayız.onların birbirine davranışını,ekip olmalarını,anlaşmalarını kıskanıyorum.
erkelerin birbirine en ağır şakaları yapabilmeleri...
mesela eşimle ilk defa gittiğimiz bir yerde,bir kurumda erkeler kocamla selamlaşıyor.ama bizler kıskanç kıskanç biririmize bakarız.selam sabah yok.
bayanlar şaka yapar ama toplumiçinde şaka yapanı bozarlar.aptalfalan deriz.
mesela bugün yaşadığın olayın kahramanları erkekler olsaydı.eşini kıskanması gayet doğal gelirdi ve hatta saygı duyardı.erkekler öyle.
hemcinslerimizi erkeklerden önce biz ezmekten vazgeçelim artık.
keşke yapmasaydın,boşverseydin ne olacak ki.
biz kadınlar da erkekler gibi sosyal olmak zorundayız.onların birbirine davranışını,ekip olmalarını,anlaşmalarını kıskanıyorum.
erkelerin birbirine en ağır şakaları yapabilmeleri...
mesela eşimle ilk defa gittiğimiz bir yerde,bir kurumda erkeler kocamla selamlaşıyor.ama bizler kıskanç kıskanç biririmize bakarız.selam sabah yok.
bayanlar şaka yapar ama toplumiçinde şaka yapanı bozarlar.aptalfalan deriz.
mesela bugün yaşadığın olayın kahramanları erkekler olsaydı.eşini kıskanması gayet doğal gelirdi ve hatta saygı duyardı.erkekler öyle.
hemcinslerimizi erkeklerden önce biz ezmekten vazgeçelim artık.
İyi de bir erkek karısına biri baksa ya gider döver ya da hiçbi şey demeden ortamdan uzaklaşır. Tepki verse bile adamın duyacağı şekilde asla demez.
Mesela geçenlerde markette bir adam bana baktı ama baya baktı ben de ister sitemez göz göze geldim, yanımdan geçerken mırıldandı falan eşim biraz uzaktaydı ama gördü hemen yanıma geldi kendini gösterdi. başka yere uzaklaşıp gttikten sonra adama kızdı kendi kendine ne biçim bakıyor görmemiş diye..
kadın çenesini tutamadığı için suçlu siz olamazsınız zaten değil mi? hiç takmayın bence. ağzının payını vermişsiniz keşke ben de öyle olabilsem.
bakın benim de başıma gelen olaya; Geçen gün kaldırımda yürürken önümden 2kız geçti. Kız, beni arkadaşı sanmış galiba benim duyabileceğim bi seste arkamızdaki kızı sen sandım dedi benden için. Arkadaşı da aynı ses tonuyla '' yok be ben o kadar çirkin miyim '' dedi. arkalarındayım ve gayet duyuyorum, duyabileceğim bi ses tonuyla söyled. Şaşırdım, bulaşacağım varsa da ses edemedim o an. Keşke sıcağı sıcağına yolsaydım o saçları dedim sonra ama tabii yapmayacağımı biliyordum.
Iste tam olarak bu beni üzenorada baş roldeki kadın kocası yanında olan kadındı.esas oğlan derler ya ...
bıraksaydı baş rolünü yaşasın.ne olacak ki..bir daha birbirlerini görmeyecek tanımadığın insanlar...onun adına da üzüldüm de ondan dedim.siz de haklısınız tabi.
bir gün ben ve iki arkadaşım lokantada yemek yerken bir karı koca geldi yan masamıza.biz biraz sesli gülüp konuşuyorduk.bizim yemek bitti kalkarken kadın bize dedi ki insan biraz saygılı olur.sadece siz yoksunuz burada.kızdı bize.arkadaşım karşılık vermeye yeltendi ama ben onu masanın altından dürttüm sıktım bacağını sus dedim.kadına dedim ki evet haklısınız özür dileriz.
çünkü kocası yanındaydı asla ama asla onu bozmayacaksın.bırakalım havasını atsın ne olacak ki.hiçbir şey olmaz bana.
Ne güzel yapmışsınız. Ben olsam yapamazdım. Ama çok doğru bir hareket. Bulmuşlar bir sinek;herkesin gözü onda sanıyorlar. Kendi iç problemini size duyurması hoş değil esasen. Kendine güvenmiyorsan sokaktaki kızı neden aşağılıyorsun? iyi yapmışsınız.Iyi akşamlar
bir kaç gündür ben de vicdan azabı olan bir konu var yanlış mı yaptım doğru mu bilmiyorum
Yorumlara göre ya rahatlarim ya da daha çok üzülürüm bir daha başıma gelirse aynı tepkiyi göstermem hepinize şimdiden teşekkür ederim
Bundan 1 hafta once ailemin yanına geldim .
dışarıya çıktım
kaldırım var kaldirimin yanını dukkan yapmislar yani kalabalık bir yerden geçiyordum insanlar haliyle birbirine yakın yürüyor
karşıdan genç sayılabilecek evli bir çift geliyordu bebek arabaları da vardı
adam öksürdü mü hapsirdi mi ne öyle bi ses çıkardı gayri ihtiyari baktım ama 1 saniye bile bakmamisimdir kadın hemen kocasının koluna girdi göz göze geldik
tam yanımdan geçerken bu kız niye sana baktı be sabır Yarabbim dedi . Ses tonu size nasıl anlatsam hani birini aşağılamak istersiniz ya aslında küfür etmek istersiniz de edemezsiniz yerine ses tonunuzu kullanirsiniz aynı öyleydi
Kaldırım kalabalık insanlar zaten dip dibe yürüyor kadın da yüksek sesle soyleyince köşedeki esnafla göz göze geldik önce frenledim kendimi
Sonra 3 -4 adım sonra duramadim geri döndüm hanimefendi bakar misiniz dedim
Döndü ben kocaniza bakmadım dedim
afalladi ne diyeceğini bilemedi sanırım beklemiyordu
öyle bir şey demedim dedi
lütfen yaptığınız çok ayıp dedim
Ama kadın gerçekten çok şaşırdı asla beklemiyordu kocası olaya müdahil oldu
Özür dilerim dedi adam sonra kadını kolundan sert bi şekilde çekti
Adamın da canı baya sıkıldı belli Karisinin tavrı yüzünden
sonra içime dert oldu belki kadın kocasına simarmak istedi Belki kırk yılın başında dışarı çıkıyorlar da onu ben mi Fevri davranarak mahvettim diye
bir yandan da onun beni bu duruma düşürmesi çok çirkindi gerekeni yaptım diyorum ama gerçekten ciddi şekilde üzülüyorum bir kaç gündür
Bir şekilde aklıma geliyor
sizce hatalı miyim ?
AblacimYok canim, cok iyi yapmissin. Hak etmis resmen.
Yinede üzülmen hosuma gitti, demekki ne kadar duyarli ve kalbin temiz, inan cok hosuma gitti.
Her zaman saygi, saygi, saygi derim ama bazen gercekten insani cileden cikaran olaylarda olunca insan kendisini gercekten tutamiyor artik.
benim böyle cikislarim çok var işte bi gün dayak Yiyip oturcam yerime ama ne zaman bilmiyorum =))Ne güzel yapmışsınız. Ben olsam yapamazdım. Ama çok doğru bir hareket. Bulmuşlar bir sinek;herkesin gözü onda sanıyorlar. Kendi iç problemini size duyurması hoş değil esasen. Kendine güvenmiyorsan sokaktaki kızı neden aşağılıyorsun? iyi yapmışsınız.
O neden biliyor musunuz
güzel gördüler sizi kiskandilar moralinizi bozmak istediler
O kadar çok yapıyorlar ki varoslar bunu
Çirkin insana kimse çirkin demez
o küçük beyniyle sizi rakip gördü dengesiz
ha tam ortaokulun kendini güzel ve popüler sanan ergen kafalı kız grubuyla karşılaşmışsınkadın çenesini tutamadığı için suçlu siz olamazsınız zaten değil mi? hiç takmayın bence. ağzının payını vermişsiniz keşke ben de öyle olabilsem.
bakın benim de başıma gelen olaya; Geçen gün kaldırımda yürürken önümden 2kız geçti. Kız, beni arkadaşı sanmış galiba benim duyabileceğim bi seste arkamızdaki kızı sen sandım dedi benden için. Arkadaşı da aynı ses tonuyla '' yok be ben o kadar çirkin miyim '' dedi. arkalarındayım ve gayet duyuyorum, duyabileceğim bi ses tonuyla söyled. Şaşırdım, bulaşacağım varsa da ses edemedim o an. Keşke sıcağı sıcağına yolsaydım o saçları dedim sonra ama tabii yapmayacağımı biliyordum.