Çok da iyi yapmışsınız. Herkes haddini bilecek, konuşmadan önce düşünecek.
Benzerini ben de yaşamıştım birkaç sene önce. Eşimle ayakkabı bakıyorduk, bir çift daha vardı aynı anda ayakkabıya uzandık erkek olan da bana uzattı ayakkabıyı, ben de konuşmadım bile başımla selam verip gülümsedim.
Saniyesi geçmeden kız olan mağazayı ayağa kaldırdı.
-Sen neden ayakkabıyı uzattın, o kadın sana neden gülümsedi? Neden selam verdi? Seni ayartmaya mı çalıştı? Senin yabancı merakın vardı zaten (eşim yabancı olduğu için ortak konuştuğumuz dil ingilizce, yabancı sanmış beni de), o kadın da sana yüz verdi gülümseyerek!!
O anda yaşadığım duyguyu anlatamam. Aklımdan çok şey geçti. Sakin kalmaya çalışarak:
-Hanımefendi, ben evliyim ama dünyadaki diğer kadınları arıyorum şimdi eşinizi sizin tabirinizle ayartmak için sıraya geçecekler. Tek erkek sizin eşiniz kalmış, haberiniz yok muydu? dedim.
Kadın şok oldu, Türkçe konuşmamı beklemiyordu diye düşünüyorum. Sonra ben öyle demek istemedim, özür dilerim falan dedi.
Ben de: Ben özrünüzü kabul etsem ne olacak, sizin karakterinizdeki problem benden dilediğiniz özürle geçmeyecek dedim.
Mağazadan çıktım birkaç adım sonra elim ayağım boşaldı. Sinirden o kadar çok sıkmışım kendimi. Hala düşündükçe tüylerim ürperiyor. O yüzden böyle kadınlar hak ediyor, hiç kendinizi suçlamayın.
Başkasından dinleyince mesela çok hoşuma gidiyor .
senin yaptığın şey örneğin hatta yetmiyor bile keşke fazlasını yapsaymis diye okuyorum
Ama ne bileyim kocası kadının kolunu çekti ya böyle ondan sonra üzüldüm evde döver mi ne yapar bir de benim böyle duymazdan gelme huyum yok o korkutuyor beni biraz
bi şey anlatayim
Bir kere eski sevgilimle yemeğe gitmistik üst katta aile salonu varmış oraya çıktık
Bir grup kız oturuyor 5-6 kişi biz üniversitede okuyoDuk o zaman onlar da o şehirdeki universitedeler heralde aynı yas grubuyuz çünkü
sevgilim benden önce çıktı
Kızların baktığını gördüm ama onemsemedim öyle kiskanclik huyum yoktur
kızların önündeki masaya oturduk
ben kızlara sırtım dönük olacak sekilde geçtim tam oturuyodum arkamdaki kız arkadaşlarına Ayy benim karşımda oturacak dedi sevgilim için
Döndüm kıza bi bakış attım kız hemen sustu önüne baktı Arkadaşları da sustu duymayacagimi sandı heralde
Sevgilime dedim ki yer değiştirelim de şu karaktersizin hevesi kursaginda kalsın
Kız hiç bir şey diyemiyor tabi
utanmiyor musun sen terbiyesiz dedim
Hatta kendimi ne sandiysam bi sana bak bi bana bak benim yanımdaki sana bakar mi dedim
ay neler neler dedim kız ağladı sonra kalktilar
Şimdi düşünüyorum baktiysak baktık sanane dese arkadaslariyla üstüme yuruse dayagimi yiyip oturcam =D
veya arkadaslarinin yanında öyle yersiz bi espri yapmıştır acaba çok mu üstüne gittim diye zaman zaman aklıma gelir
yorumlar rahatlattı ama beni =) bir musibet bin nasihattan iyidir