kocanizin ailesi

Bence, eşimin ailesinin yapması gereken tek şey düğünde takacakları takıdır. bu da bütçelerine göre olan neyse odur. "set alacak 10 tane bilezik takacak" gibi neredeyse başlık parası istemeye varan, muhabbetler olmamalı. düğün derneği eskiden aileler yapardı tabi, eşe dosta yemek yapılırdı. şimdiki gibi mekan, orkestra, organizasyon şirketi, yok supla yok şamdan... ailelere yüklenen gereksiz masraflar bunlar. ha ailenin imkanları geniştir. yapar, ama yapamıyorlarsa, eşimle ben de yapamıyorsam ayağımı yorganıma göre uzatırım. düğün yaptım diye, millet şamdan altında 2 saat sıkıla sıkıla oturacak diye, 10 sene borç ödeyemem yani..
Haklisiniz da en azindan takilari ailesi yapsaydi o da yok bizim burda da millet acayip laf eder altin az olunca

B

Bir babanin oglunu evlendirme gibi bi sorumlulugu yok

Ama soyle bi durum var ben calistigim halde ceyizimi ailem yapiyo sanirim ailemle ailesini cok karsilastiriyorum bu beni zorluyo
Eger elinde varsa ve yapmiyorlarsa sizin ailenizde yapmasin. Kendiniz yapin herseyi. Sonra huzursuzluk cikmaz.

Ama soyle bi durum var ben calistigim halde ceyizimi ailem yapiyo sanirim ailemle ailesini cok karsilastiriyorum bu beni zorluyo[/QUOTE]

oğlu bilmem kaç yaşına kadar gelmiş bir toplu iğne bile alamayacaklarsa ortalığa hiç çıkmasınlar mı ?

yoksa iyi ki doğurmuş olsun ben eşim için krediye de katlanır evliliğimin en güzel günlerinde paşa paşa gider çalışır koştura koştura eve gelir yemek te yaparım mı??

B

Ama soyle bi durum var ben calistigim halde ceyizimi ailem yapiyo sanirim ailemle ailesini cok karsilastiriyorum bu beni zorluyo
valla evlenirken annem bir bir çıkardı meydana istiflediklerini. nevresim takımları yatak örtüleri, bornoz, banyo paspası, hoşuna gidip kenara koyduğu ıvır zıvır.. e iyi oldu tabi Allah razı olsun. ama yapmak zorunda değildi. eşimin ailesi hiçbir şey yapmadı, ama eşim de çok genç değildi zaten evlenirken. dolayısıyla, evlenmeye karar verdiysek, masrafı da biz göze alacaktık.

B

Senin ailende de problem var o zaman canim calisiyormussun neden senin ceyizini onlar yapiyor?bazi seyleri kendin yaparsan daha cok kiymet verirsin ayni sekilde dugunu de esinle sen yapacaksin omur boyu gecinecek olan ikinizsiniz kimseden birsey almayin ki kimseye borcunuz minnetiniz olmasin derim

Haklisiniz da en azindan takilari ailesi yapsaydi o da yok bizim burda da millet acayip laf eder altin az olunca
Altin az olunca dedigine gore yapacaklar ama senin gonlunun istedigi kadar cok yapmayacaklar oyle mi? Cevreyi falan bosver onlarla mi evleniyorsun. Zaten her zaman konusacak bisey bulurlar

Ay sonunda inşallah düğünümüz var nişanlımın ailesi düğün salonunu, gelinliğimi, kına kaftanımı aldı sadece geri kalan her şeyi çeyiz olarak ben ailemle yaptım beyaz eşyadan halılara avizeye kadar. Mobilyalarımızı nişanlımla beraber aldık ve şuan 15 bin lira borcumuz var İstanbul'da yaşayacağız ve evimiz kira. Ama çok şükür çalışıyoruz sağlıklıyız. Nişanlınla bu yüzden aranı açma gerek yok mutluluk kolay bulunmuyor.

Benden yardim bekleyip beklemeyeceklerini hebuz kestiremiyorum bi de dugun masrafi hersey bizim uzerimjze kalcakmis gibi geliyo o da benim zoruma gidiyo ya

Cnm yine sizinki sadece kullanacağınız eşyaların borcu ben bütün çeyizimi fazlasıyla yaptım aldım ama erkek evinin aldığını evlendikten sonra ortak ödücez yani masraf bana iki defa girmiş olacak ben öderim zoruma gitmez de inş mutlu olurum da pişmam olmam tek isteğğim bu

Senin maddi durumun nasil?
Iyi cok sukur ben de bi ogretmenim ama ailem cok yardimci oluyo
Cnm yine sizinki sadece kullanacağınız eşyaların borcu ben bütün çeyizimi fazlasıyla yaptım aldım ama erkek evinin aldığını evlendikten sonra ortak ödücez yani masraf bana iki defa girmiş olacak ben öderim zoruma gitmez de inş mutlu olurum da pişmam olmam tek isteğğim bu
Ayni seyleri düsünuyoruz ben de diyom bari deyse simdiki erkeklere de guven olmuyo acaba fedakarliklarin farkinda olurlar mi

Iyi cok sukur ben de bi ogretmenim ama ailem cok yardimci oluyo

Ayni seyleri düsünuyoruz ben de diyom bari deyse simdiki erkeklere de guven olmuyo acaba fedakarliklarin farkinda olurlar mi

Yok cnm olmazlar daha bi de sen çok masraf yapıyor olursun bi de evlenince ailesini tutarsa var ya pişmanlıktan ölebilirim o derece şu sıralar bayağı taktım bu konuya pişman olur muyum diye çok düşünüyorum

Herkesin maddi durumu ya da düşüncesi bir olamaz ki. Sırtınızı Başkasına dayamayın.

X