- 1 Eylül 2014
- 7.010
- 6.632
- 39
-
- Konu Sahibi ogullarim canlarim
Tabiki haklisiniz ama ben bitirmeye degil yurutmeye calisiyorum onun bu sorununa care ariyorum ilk seneler doverdi o huyunu birakti sukur duzeltiyor kendimi ama coook yavasdan. Yani fark gormesem zaten 10 seneyi asmazdik ama zaman zamanda buyuk depremler yasiyoruz ve benim cocuklugumdada babam annemi cok dovdugu icin ben kavgayi cocuklarima yansitmak istemem onu astik basamak basamak asmam lazim esimiArkadaşım Sen zaten inanmışsın çenenden dolayı kavga ettiğine dayak yediğine, neyin yardımını bekliyorsunuz anlamam.
Öncelikle bu düşünceden kurtulmalısın, kimse ağzından çıkan sözleri sebebiyle dayak yemememeli...
Öfke kontrolü bir sorundur, dayak atmak ise insanlık dışıdır.
Eşinizin insanlık dışı sorununa bahane bulmayı bırakın
Evet egoist dogru kelime onu asmasi icin cok zamanim var.ya nasil deyim kotu degil bizim icin cok calisiyor cocuklarin gelegini dusunuyor planliyor yalniz birsey yapmaz cogu zaman beraberiz ama nasil cok az biryere gideriz genelde calistigi icin hep evdeyiz ama cocuklarla her aksam oylar hoplar ziplar cocuk gibi olur.cocuk gibide ilgi bekler ben isteyince kavga cikar.biryerlerde problem varda nerde yani cok dengesiz bugun kumrular gibiyiz yarin dusman buda beni mahvediyoGerçekten çok mantıklı bir eşiniz varmış! Ama biz ona mantıklı demiyoruz "EGOİST" diyoruz. Adam sizi dövüyor,hor görüyor,azarlıyor ,ağzına geleni söylüyor sonra özür diliyor.Takdir edilesi davranışlarÖzür de dilemiyebilirdi doğru. Lütfetmiş.
Merhaba ilgilendiginiz icin tesekkur ederim beni en son dovdugunde polisi cagirdim ona bir sansla tekrar deneyecegimi soyledim.evlilik terapistine gidersek ancak dedim.ozaman kabul etti 2 defa gittik ondan sonra biraktik.ben yurtdisinda yasiyorum turk evlilik danismani yok yabancida bizim hayatimiza yabanci yani onun onerileri tabiki dogru ama bizde kadin erkek esit olmuyoki soylediklerini yapalim bu yuzden artik kendi cabalarimla care ariyorum.cunku esim kendince sorunsuz sorunlu olan benim yada her tartismada sucluluk duygusunu illaki verecek.sukurler olsun diyorum genede konusuyoruz her tartismadan sonra duzeltmeye calisiyoruz ama tabi parcalarda oluyorBen eşinizle beraber bir çift terapisine gitmenizi öneririm. Ben psikologum ve genelde çiftlerle çalıştığım için bu tarz durumlarla çok karşılaşıyorum. Eşinizle iletişiminiz güçlendirilmeli belliki bazı kopukluklar var aynı zamanda eşiniz ile öfke kontrolü çalışılmalı. Kişisel sorunları olabilir ve bunları da öfkeyle yansıtiyor da olabilir. Bunlar da zaten süreç içerinse çözülüyor. Kendinizi ve ilişkinizi daha fazal yıpratmadan çift terapisine baş vurmanızın yaralı olacağına inanıyorum.
Ben severek evlendim ama esimden supheliyim yani ona hep mantikli gelmesi lazim herseyin.ya esimde duygu yok nezaman aglasam daha bir kez olsun bana sarilmadi 10 senedir.o yuzden yaninda bile aglamamEv bu yani, dağılacakta toplanıcakta bundan bile sorun çıkarıyorsa gerçekten işiniz çok zor. Severek mi evlendiniz? Severekte evlenmiş olsanız insan yoruluyor çoğu zaman, sürekli diken üstünde yaşıyorsunuz resmen. Bence bu konuyu açık açık kendisi ile konuşun, yine aynı şeyler oluyor ise bir aile psikologuna gidebilirsiniz, gerçi bunu anlayışla karşılaması da aşikar gibi.
Evet egoist dogru kelime onu asmasi icin cok zamanim var.ya nasil deyim kotu degil bizim icin cok calisiyor cocuklarin gelegini dusunuyor planliyor yalniz birsey yapmaz cogu zaman beraberiz ama nasil cok az biryere gideriz genelde calistigi icin hep evdeyiz ama cocuklarla her aksam oylar hoplar ziplar cocuk gibi olur.cocuk gibide ilgi bekler ben isteyince kavga cikar.biryerlerde problem varda nerde yani cok dengesiz bugun kumrular gibiyiz yarin dusman buda beni mahvediyo
Ya tabi sizde haklisiniz ama disardan yorum yapmak kolay oluyo.artik dovmuyor o olayi atlattik. Basamak basamak duzeltmeye calisiyorum.insan yasadikca heleki anneyse ne gururunu dusunuyosun ne kadinligini.annelik agir basiyor. Izin degilde ya bu benim 2. Evliligim 2 cocugum var biri 7 biri 2 bucuk.hayatimi bir yere oturttum cok beklentilerim yok cunku en kotusunu yasadim ve yalniz ayakta durdum.ha simdi hersey tamamken ufak kavgalara yada buyutmrye ne gerek diyorum ama oluyo.ve ben yikmaya degil yapmaya calisiyorum haa kolaymi tabiki degil ama cocuklarim icin desem degil esimi seviyorum sade biraz daha alismamiz lazim insallah ben ona o banaBunları zaten yapmak zorunda. Lütfen bir lütufmuş gibi söylemeyin. Çocukların geleceğini düşünmek zorunda. Yalnız bir şeyler yapsın bırakın da. Ben öyle mırç mırç ilişkileri sevmem. Adama yaşam alanı bırakın biraz. Özlesin sizi kıymetinizi bilsin. Dövmek, küfür etmek filan ne demek? Şoklardayım ya. Neden izin veriyorsunuz?
Ya tabi sizde haklisiniz ama disardan yorum yapmak kolay oluyo.artik dovmuyor o olayi atlattik. Basamak basamak duzeltmeye calisiyorum.insan yasadikca heleki anneyse ne gururunu dusunuyosun ne kadinligini.annelik agir basiyor. Izin degilde ya bu benim 2. Evliligim 2 cocugum var biri 7 biri 2 bucuk.hayatimi bir yere oturttum cok beklentilerim yok cunku en kotusunu yasadim ve yalniz ayakta durdum.ha simdi hersey tamamken ufak kavgalara yada buyutmrye ne gerek diyorum ama oluyo.ve ben yikmaya degil yapmaya calisiyorum haa kolaymi tabiki degil ama cocuklarim icin desem degil esimi seviyorum sade biraz daha alismamiz lazim insallah ben ona o bana
Yok yanlis anlamayin lutfen ben kendi aklimla bas edemedigim icin sizlere soruyorum zaten evet 10 sene gecti iyi kotu bu halleri uslanmis halleri benimde oyle benim patavatsizligim cok bunun dengezizligi belkide basimizda hic buyuk olmadi ondan diyorum lutfen beni yanlis anlamayinDışarıdan söylemek kolay diye bir şey yok. Siz fikir almak için buraya yazıyorsunuz ben de fikrimi söylüyorum. 10 senelik evli değil misiniz siz ben mi yanlış hatırlıyorum.Daha ne kadar zaman gerekiyor ki alışmak içinUmarım her şey gönlünüzce olur....
Yaptiginin kotu oldugunu biliyo akli basina gelince ozur diliyo ama son kavgamizda farkettigim kadariyla esim sinirlenince kendini kaybediyo resmen bi canavara donuyo.benim o anda evden cikmam lazim baska odaya gidiyorum sakinlessin diye orayada geliyo.ille agzina geleni soyleyecek yani kufur etmez agzi bozuk degil asla beni asagilar kucumser ya ben senin karinim diyorum ama o ani kameraya ceksem bambaska oluyo.cok tepki verdim bosanmaya geldim kac kere rest cektim o anda farkina variyo ciddi oldugumun hemen geri cekilyo.bir zaman guzel gidiyo sonra gene patliyoBizdede tam tersi ama oyle ufak seylere takilmadigim icin hic kawgaya donmez olay uzun suredir dewam eden bir ewliliginiz war bunu aliskanlik haline getirmis esiniz sizdende cok net bi tepki gormuyorsa yaptiginin kotu oldugunu bile dusunmuyordur eminim
Evet haklisiniz uzman evlilik terapistine zar zor gittik 2 defa ama benimki herseyi hatasini biliyor zaten.istese cabalasa tabi bende oyle bazen yanlis zamanda konusuyorum benim ona karsi duzelmem gereken seyler var.iki tarafli kavga olur.ama mesela tamam diyorum sus daha fazla kirici olma ama ozamanda kuduruyo.illa cevap vereyim kavgayi uzatalim istiyo bende bazen susuyorum bazende patliyorum.herkesin kocasi kendine zordurda benimki ayri zor.Uzman kisilerden fikir olmak lazim aslinda boyle konularda erkekler boyle seylere hic yanasmaz sorsan hicbir sorunu yoktur ama altinda yatan bi sebep kesin wardir bunu disindada bi sorun yok diyorsun ozaman dedigin gbi uzaklas soylensin kendi kendine
Cok sagolun hepiniz hani birilerinin beni dinledigini bilmek bile yada icimi bosaltmak bile yetiyor bazen.tabi kendi doktorum kendim olacam.ama sukurler herseye ragmenEwt huyunu suyunu sen biliosun cnm kendince bi çözüm bulucaksın mecburen