- 25 Ekim 2013
- 5.452
- 5.136
Amin Allh razı olsun
Bosanirsam bir donem öyle hissedip toparlaniriz belki.ama bu cocuklar babasiz büyüyecek ,o sevgiyi dedesi,dayisi ne kadar verir ya da vermez?
Yoksa ben calisirim ve cocuklarima iyi bakarim Allah'in izniyle ama manevi anlamda kizlarim kendini hep eksik hissedecek.iste burda tikaniyorum...
konuyu dine getirmek istemiyorum ancak cok merak ediyorum simdiye kadar ne kadar dua ettiniz yasadıgınız siddet tekrarlanmasın diye?
durum degisti mi?
bundan sonra birden bire degisecek mi sanıyorsunuz?
tevekkül diye bir kavram vardı hani... ben mi yanlıs biliyorum yoksa?
sizin durumunuzun dersten gecmek isteyen ogrencinin sınavına calısmayıp sonra okunmus seker ile sınava girdiginde 100 alacagını ummmasından bir farkı yok maalesef.
kendi kosullarınızı yalnızca kendiniz iyileştirebilirsiniz,
duanizi istediginiz gibi edin, ona herhangi birsey soyleyecek degilim, haddim de degil. ancak eşinizin yıldırım düşercesine degismeyecegini bilin ve buna gore kararlar alın.
yahu yıldırımın bile düşmesi bir olaylar zincirine baglıdır. sizin olayınızda sadece eşinizin stresi ve sizin üzerinde bunu atma cabası var.
Cevremdekilerde ayni dayakla yasayan tipte kadinlar zaten.yani cevrem cok kötü ne yazik ki.burda nasil büyür kizlarim bilmiyorum ama o adamda babam da lanet insanlar.kizlarim dedesi ve dayilari tarafindan siddet görur diye korkuyorum ben calisirken...cevreniz once aynı dayagı yesin sonra gelip konussunlar,
nasıl bir düsüncesizliktir bu anlamıyorum,
ustelik o iki kız cocuguna güclü bir anne olarak iyi bir rol model olmanız gerektigini düsünmüyor musunuz?
alınmayın ama annem o kadar seye ragmen o eve geri dönse yıllar sonra onu suclardım, bizim icin geri döndüm diye kandırma kendin istedin bizi de aynı eziyetin bir parcası yaptın derdim, tabii o evde bu cumleleri kurabilecek ozguven sahibi bir insan olabilir isem...
hem nasıl babasız olmaz diyorlar anlamıyorum,
eger babaları su an sorumluluk hissediyor ise zaten kızlarını asla yalnız bırakmaz, her daim varlıgını hissettirir.
bir suru kadın var anne babası ayrılan veya vefaat eden, onlar kotu bir hayat mı yasıyor?
kendim yaşamadım ancak cok yakın arkadaslarım var öyle ve gayet ellerine meslegini almıs kendi ayakları üzerinde durabilen insanlar, bulundukları her yerde saygı duyulacak karaktere sahipler. bunun yolunun babanın baslarında durmasından degil haksızlıklar karsısında dik durabilen ebeveynleri ornek almalarından ve kendi hayatlarında da aynı davranısı sergilemelerinden kaynaklandıgını düsünüyorum.
bırakın kendini bilmez insanların boş boş konusmalarını,
iki kız babasız olmaz diyenlere de asla kızlarınızı 1dakika icin bile emanet etmeyin, herkesi kendileri gibi bildiklerinden oyle diyorlarsa vah ki ne vah... o durumda sadece cevrenize dikkat etmenizi tavsiye ederim, kimsenin sizi o insanlardan daha olumsuz bir hayata sürükleyecek sekilde etkileyecegini sanmıyorum.
Ben sizi kesinlikle çok iyi anlıyorum gerçekten bizim gibi herşeye inanan insanlar bu şekilde hayatı zindan olmaya mahkum ben bosanirsam ölürüm gibi hissediyorum
Aferim evladım sana, bravo
boşanmak ne demek
paşa paşa ye dayağını, 2 çocuk az, daha 22 yaşındasın, en az 2 tane daha doğur mutlu et kocanı
boşanırsa - ölürmüş!!!
arkadaşım, sen burada neyin çaresini arıyorsun merak ettim
senin sorunun dayak falan değil
eşin bugün dövse, yarın aşkım canım dese razısın
ilgi göstermiyor diyorsun yahu, ilgi göstermiyor!
pes arkadaş
hadi kendinizi düşünmüyorsunuz da
küçücük masum bebeklerden ne istiyorsunuz?
bu nasıl bir bencillik
sevgi yok saygı yok, şiddet var, adam mutlu olsun diye doğur
bu çocuğun psikolojisi ne olur, bu çocuk sağlıklı büyür mü yok
arkadaşım çocuk "kendin" için veya "eşin" için yapılmaz
oyuncak mı bu? al oyna, kırılırsa onarırsın, onaramazsan kırık kalır
insan o insan
yardıma muhtaç, en iyiyi hak eden, masum, küçücük bir insan
nasıl bu kadar sorumsuz davranabiliyorsun?
hiç mi Allah korkun yok
hiç mi vicdanın yok
ayrıca
eşin polis
sen istesen, 1 hadi bilemedin 2 darp raporuyla onu da, mesleğini de bitirirsin
istesen, gayet de güzel korkutursun gözünü
ama senin derdin dayak değil
ilgi!
pes arkadaş
Evlendiğiniz için değil..Bence de bana gram acinmaz.böyle bir adamla evlendigim icin...
insanlar çaresizliklerini yazıyor buraya belki çözüm bulurum ümidiyle bulamazsa içini rahatlatmak adına sizde yangına körükle gitme niye arkadaşlar onların derdi zaten yetiyor onlara siz dertlerine yardımcı olamayacaksanız niye tuz biber ekiyorsunuz ortama zaten onlar yeterince çaresizler lütfen kendimizi onların yerine koyarak yorumlarımızı yapalım da kırıcı olmayalım daha fazla.... el insaf lütfen bugün onların başına gelen yarın bizim başımıza gelmeyeceği ne malum !!!
Dikkatimi çekti arada bir değer veriyormus size bu mu sizi bağlayan yoksa?!!
insanlar çaresizliklerini yazıyor buraya belki çözüm bulurum ümidiyle bulamazsa içini rahatlatmak adına sizde yangına körükle gitme niye arkadaşlar onların derdi zaten yetiyor onlara siz dertlerine yardımcı olamayacaksanız niye tuz biber ekiyorsunuz ortama zaten onlar yeterince çaresizler lütfen kendimizi onların yerine koyarak yorumlarımızı yapalım da kırıcı olmayalım daha fazla.... el insaf lütfen bugün onların başına gelen yarın bizim başımıza gelmeyeceği ne malum !!!
Yaşamadan yorum yapmak ne kadar basitmis onu anladım saoln
Muzurtilkimm,bildigin gb degil babam iyice sacmaliyor.cocuklari gòndermek isteyince bende daha fazla katlanamayip,cocuklar ezilecegine,ben ezileyim dedim.biliyorum dogru degil bu kararim ama destek olmaktan kacan bir aile var..S shinox
sana hep destek olmaya çalıştım biliyorsun
ama artık ben bile senin çocukları bahane ettiğini düşünüyorum
şu forumda kaç tane annesi babasından şiddet görmüş kadın var
bi sor onlara
(keşke şu yorumumu okuyup da sana senin aklını başına getirecek duygularını yazsalar)
kaç tanesi annesinin şiddet gördüğünü görmek istermiş bi sor
kaç tanesi babasıyla aynı evde yaşayıp baba sevgisini!!! yaşamayı annelerinin dayak yemesine tercih edermiş bi sor
kaç tanesi sırf bu yüzden, şahit olduklarından psikolojik rahatsızlık yaşamış ve yaşıyor bi sor
arkadaşım kendini kandırma
ben böyle yapamayacağım de, döneceğim, onunla yaşamam konusunda yardım edin de yazalım fikirlerimizi
ama ben çocuklarım için dayak yiyeceğim onlar babasız kalmasınlar, baba sevgisi ile büyüsünler deyince olmuyor!
geç arkadaşım bunları
yazdıklarını eleştirenler ya "tatlı beyinli" ya da "yaşamadan yorum yapan" olur zaten
bencilsin
çocuğu çocuk için değil de
seni sürekli döven, en ufak değer vermeyen bir adamı mutlu etmek için yapacak kadar bencilsin
Tabiki sürekli tevekkül ederim siz o tatlı beyninizi fazla yormayin Rabbim isterse acilmayack kapı yok ne biliyoruz belki bir anda dört dörtlük bi insan olacak sizi leylekler getirmedi ama bi olay zincirinden meydana geldiginizi düşünüyorsanz onu bilemem
Tabiki sürekli tevekkül ederim siz o tatlı beyninizi fazla yormayin Rabbim isterse acilmayack kapı yok ne biliyoruz belki bir anda dört dörtlük bi insan olacak sizi leylekler getirmedi ama bi olay zincirinden meydana geldiginizi düşünüyorsanz onu bilemem