• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın beli tutuldu kitlendi kaldı

minnos81

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2011
284
342
303
Sakarya
Kızlar kocam ani bir hareket yapmış beli kitlendi kaldı.hastaneye de götüremiyorum mümkün değil merdivenleri inemem diyor.kas gevşedici brufen içirdim ama hiç fayda etmedi.ilk defa başımıza böyle bişey geldi bu ağrının geçmesi için ne tavsiye edersiniz

Olabildiğince sıcak su ile duş aldırın. Geçmezse 112 yi arayın.. Çok geçmiş olsun

Kızlar kocam ani bir hareket yapmış beli kitlendi kaldı.hastaneye de götüremiyorum mümkün değil merdivenleri inemem diyor.kas gevşedici brufen içirdim ama hiç fayda etmedi.ilk defa başımıza böyle bişey geldi bu ağrının geçmesi için ne tavsiye edersiniz
Bi müdahalede bulunmanız doğru olmaz zaten ne olduğunu bilmiyorsunuz kesinlikle hemen 112yi arayın bilen insanlara bırakın

Ani hareketi nerde yapmış?
Eve geleceğine direk hastaneye geçseymiş keşke

Geçmiş olsun.
Ne yaparken olmuş ?
Ani bir hareket falan mı yoksa zaten sorunlu bir bölgeydi de rahatsızlık mı nüksetti?

Ambulans yani. Inemiyorsa baska ne yapilabilir? Burda vakit oldurmek yerine bi ambulansi mi arasaniz?

Babam da aynı şekilde olmuştu yazık adam hemde benim valizimi indiriyodu arabadan izine gitmiştim o yüzden çok suçlu hissetmiştim kendimi ilk gece pek anlamadı sabahına kitlendi.Evde yaptırabileceğiniz bir takım hareketler var sıcak havluyla kompress ama pek faydası yok biz ambulans çağırmadık kardeşimle zar zor acile götürmüştük bir sürü ilaç iğne yazdı hemen düzelmedi..

Evde oldu ayağı masaya çarpmış üzerindeki vazo düşmesin diye ani hareket yapıp tutmaya çalışınca belimde birşey tık etti diyor.ambulans çağırağım ama yakın zamanda babaannem için ambulans çağırdık bir kaç defa her seferinde 2 genç kız hemşire ve bir ambulans şöförü ile geldiler.yine öyle gelirlerse benim kocam 1.90 boyunda 110 kilo adam mümkün değil onlarda indiremez ambulansa.

Gecmis olsun oncelikle
Brufen yerine daha guclu bir agri kesici ve kas gevsetici icirin
Sicak su torbasi da fayda saglar. 2 saate hicbir acilma ya da agrida azalma olmazsa 112den yardim alabilirsiniz.
Tabi ki bunlari ters hareket kaynakli olduysa oneriyorum. Dusme carpma varsa veya ayaklarda uyusma ustune basamama idrarini tutamama durumlarinda acilen hastaneye basvuru yapmalisiniz.

Fıtık da olabilir.Ben öyle olmuştum..Acile gittim kas gevsetici yaptılar..Ama eve gidince etkisi geçti..AdıM atamiyordum..
O ara bir de ev taşıdığım mecbur ayaklanmam gerekiyordu.Kardesimin kortizon haplarindan kullandım..O arada beyin cerrahi emar istedi 4 beş tane fıtığım varmış..Şimdi dikkat ediyorum..Ama gidip baktırmaniz şart ..Önemli çünkü..Insan resmen sakat gibi oluyor..

Evde oldu ayağı masaya çarpmış üzerindeki vazo düşmesin diye ani hareket yapıp tutmaya çalışınca belimde birşey tık etti diyor.ambulans çağırağım ama yakın zamanda babaannem için ambulans çağırdık bir kaç defa her seferinde 2 genç kız hemşire ve bir ambulans şöförü ile geldiler.yine öyle gelirlerse benim kocam 1.90 boyunda 110 kilo adam mümkün değil onlarda indiremez ambulansa.
Cagirma o zaman
Nobetci eczaneden dikloron muscoril igne al, yapmayi bilen bir tanidik hemsire birisi varsa yaptir takip et bakalim durumunu.

son iki yıldır eşim sürekli belini sakatlar TEK ÇARE EN YAKIN ACİLE GİDİP KASGEVŞETİCİ iğne yaptırmak ertesi gün normale dönüyor ilk olduğunda eşim inan ihtiyaç gidermek için wc ye bile yürüyemiyordu ambulans ile götürdük bir iğne yaptılar hemen ertesi gün hafif kalbur yürüdü bir sonraki gün düzeldi çok geçmiş olsun

sen ara ambulansi onlar bulurlar bi yolunu olmadi igneyi eve getirirler. onlara güvenmiosun 110 kilo adami indirmeyi tek basina nasil düsüniorsun gecmis olsun

Sicak mi soguk mu iyi gelir bilemezsiniz kasta yirtilma varsa soguk tutulma ise sicak uygulanir en dogrusu 112 yi aramak

Back