Kocamın Ailesi

Zuzunzynp6128

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2015
13
3
39
Eşimle 6 sene sevgililik yaşadım ..
Ailesiyle istemeye gelmeden 2-3 ay öncesine kadar tanışmadım beni resimlerimden eşimin anlattığı kadar tanıyorlardı. Büyüklerimin tavsiyesine duydum hiç yüz göz olup evlerine girip çıkmadım... Bir tek ablası görümcemle sık sık görüşüp konuşurdum ..
Evlendikten sonra anladım nasıl insan olduklarını
Evlilik o kadar zor ki
Eşimle nişanlılık evlilik hazırlıklarında çok çektirmişler bazı şeyleri birlikte yapmaya çalıştık evlilik hazırlıkları için eşimin durumu iyi değildi ve ailesi yardım etmediği için bana aileme mahcup olmamak için kredi çektik ..
evleneli 1,5 sene oldu
sinir hastası oldum hayatım alt üst oldu her şey üst üste geldi , Başım ağrıyınca hap kullanmayan ben geceleri ağlayarak uyanıp alevler içinde ağlıyordum ,
Düğün günü altınlarımı istediler ... Takı takılırken yan tarafıma bbaktım görümcelerim elinde canta pusuda bekliyorlar bi kıpırdanmalar mevcut anladım daha öncesinden annemler tembihlemişti altınları yengesine ver demişlerdi adetti . ama anladım ben bişeyler var düğün bitti ..
Benim ailem oldukça zengindi babam annem bir dediğimi binini yaptı bana :):):) sadece kendi ailem 14 tane bilezik taktı :):):)akrablarımızda coktu kocamın ailesinden 2 masa kendi çoçukları ki kocam 6 kardeş sonuncusu kocamdı 2 masada misafirleri vardı ve misafirleride para taktı ...
Neyse takı bitti ben bir hışımla büyük halamın yanına koştum altınları cıkardım kimseye verme dedim ..
Arkmadan görümcelerim geldiler altınları biz alıcaktık dediler . veremem dedim .
Eşimin ağbisi düğünü dağıtırım demiş . O vermiş benim eşimde vermek zorundaymış kayınpederim 3 kere solonu terketmiş takıdan sonra hiç görmedim zaten ..
suratlar bir karış babama kadar gıtmişler altınları alıcaz demişler babam haber göndermiş bana verelim ayıpları kendilerine kalsın diye babam böyle şeyleri kaldıramaz bizim aile şokta .
eşim sagolsun vermeyin dedi .
Neyse işte ogundur bugundur akılları benim altınlarda:):):)
Düğün bitti balayına gittik adettir ailesine el öpmeye gidiyoruz .
Küçüğüz ama büyüklük bizde kalsın
Baba eşime soylemediğini bırakmadı ben altınlara güvendim borç yaptım dedi bizden para istedi verdik ..
eşim beyaz eşyları kendi yaptı borcunu ödedik arkadaşlarından borç almış ceyiz taşımak için yuzgörümlüğü için bir çok şey için kredi kartlarını son bir sene askerisini bile ödeyememiş biz borç kapattık ..
Kiradaydık benim güzel bi işim vardı 10 sene daimi çalıştığım hop İhale bitti işssiz kaldım
Babam çalışmama müsade etme çalışma ben sizin kiranızı öderim dedim heray mutfak masrafımdan kirama kadar bana yardım altınlarımızdan bi kaçını bozdurduk ailemden gizli onlara dokunmamı istemiyor babam bize yardım edicek ve ev alıcaz nasipse ...
Herşeyi içime sindiriyorum aileme evlendikten sonra çok yük oldum bekarken çalışırken har vurup harman savuran ben ailemden geleçek ardıma muhtaç oldum
gezip tozamadık özel günlerimizi dışarda kutlayamadık alışverişler yapmadık bazı zamanlar oldu elektrik su doğalgaz cok geldi hastalandık rahatsızlandık ailemden utanım daha fazlasını istemediğim zamanlar akşamkı caya su kattım sabah içtim 3 gün üstüste kalan patates yemeğini bigün kavurdum bign ekmeğimin arasına koydum yedim ..
Bayramda kocamın ailesine mecburen gidiyorum ..
Kaynanam varya
ALLAH onu bana muhtaç etsin inşallah bakıcam ALLAH rızası için bakıcam ama elime düşsün ..
Evine gidiyoruz Bayram oluyor davet ediyolar ..
eşimin eski odası bu arada kayserileler cimriliğinden değil bogaz düşkünlüğü
Sagolsun evinde ne var ne yok çıkartır hazırlar sever oyle şeyleri Eşimin eski odasında 3 buzdolabı buyukluğunde dipfriz var agzına kadar dolu köyden cuvallarla bakliyat getirir bilmem nerden kahvaltılıklar kuşkonmazına kadar ama bir görmen lazım arkadaşlarıma fotografını attım sok gecirdiler . Birgünden bir güne neyle geciniyonuz eşin çalışmıyor eviniz kira al su bi yemeklik kavonuzu yiyin demiyor
Komşusu acken tok kalan benden değildir diyo Hz peygamberimiz .
Ama bunlar halada bizden gelirken bi kola baklava alsaydınız annene bayramlık alın .
Diyolarda diyolar ..
Adam yıllarca 25 sen yurtdışında calışmış bir evi var sadece kaynanamın evinden canak cömlek bir ev dahaçıkar paso alıyo ama bir görsen köy evi dicem yanlış anlaşılmasın ...
Benim ailemde ona keza mal mülk yaparlar yerler içerler ama o kadar değil .
Kurban bayramında kendi annem kurbanı dagıtır eve sokmaz kayınvalidem bir yemeklik verdi bana düşünün kimseyede dagıtmaz ...
Yemek yemeği severima ama onları gördükce hastanılıyor eriyorum resmen ...
Daha neler neler anlatmakla bitiremem beni düşünmüyorum hadi geçtim sen oglunu düşün ama benim ailem zengin ya catlıyolar aman ev sahibi oluruz diye fesatlanıyor örnek gittiğimde yemek yemem kayınvalideme ben kendim koyarım tabagımı diyorum bişr kaşık koyuyorum eşim neden yemiyon diyo salata yicem diyorum kaynanam salatayı çok yaptım ye diyor tursudan alıyorum eşim tursu guzelmiş diyor 10 bidon yaptım diyo kadın vermesini geçtim bitmese iyi bitiyo diyo gelde o tursunun tadına bak ..
Şeker hastası ama bir yiğişi var .. görmen lazım ...
Ben onlara hakkımı helal etmiyorum ..
Evimede daha davet anca 2-3 kere ettim annemin baamın aldıklarıyla yardımlarıyla kalkıp beni düşünmeyen insanlara ziyafet cektiremem ..
Yazıklar olsun onun gibi bencil insanlara Nefret ediyorum sesini duyudgum an kaşınmaya yanmaya başlıyorum ... Birgün şeytana uyucam telefon açıçam bagırcam cagırcam aglıcam rahatlıcam İnsan değiller haa bu arada sadece bana değil tüm evlatlarına karsı boyleler eşim sadece sana olsa hadi neyse diyo kızınada vermez ister diyo ...
Görümcemdeyiz sagolsun annesine diyoki beni cagırcak mantı sıkın ... giderim cagırsınlar koşarım sevidnim bi gün sonra oldu ..
kayınvalidemi arıyorum biliyorum huyunu diyorum ki anne bende kıyma yok sana kuzu eti getireyim sende ki kıymayı kullanırız diyorum tamam diyo hatta kaç poşet cıkardın dedi 1 dedim 2 çıkar dedi... biliorum huyunu oraya kadar eyvallahh .. Bende yine fesatlık yok alışmaya calışıyorum . gelirken un al demez mi bana 5 kiloluk ... eşimle kahvaltı yapıyoruz olurya telefon elinden düşer bayılcak gibi ramak kaldı . seytan diyo su ile tuzda getireyim mi ? evinde kova olur ya balkon yıkamak için oyle kovalarda unu dolu ...
Ya sabır eşim göndermedi işimiz çıktı gelemiyoruz dedi eşime ne derse begenirsiniz ee etleri buzluktan cıkarmıştınız bana getirin dicek eşimde biliyo anasını yemek yapcak dedi benim için
Sabır sabır ama ben bittim
Ne cevremde nede ailemde görmedim böyle bişey .. payalaştıkca cogalır hersey :):):)
Bereket artar :):):)
ALLAHıma tek duam bi ev sahibi olayım ... evliliğimi oturtayım bi çoçuğum olsun butun bunların acısını çıkartıcam :):):):):Bana sabrımdan dolayı sevap onlara gunah yazsın yaradan Nefret ediyorum anasından babasından aĞbilerinden birtek bi görümcem hariç

bütün evlatlarına karşı öylelermiş, bence takmayın kafaya kendi hayatınıza bakın, eşinizide sizin yanınızda size destek zaten, yani o yüzden kendi hayatınıza bakın düşünmeyin onları

Evlerine gitme muhatap olma, bi beklentin olmasın onlardan, huzuruna kavuşursun..O değilde düğünde kendi ailenin taktığı bilezikleri de mi istediler ??

zormus gerçekten. ama evi kendi babanızın üstüne yapın. bu evlilikler neden boyle oluyor. bir taraf iyi illa bir taraf kötü oluyor.

bilezikler düğün sonuna kadar kolumdaydı takıları bide paraları istediler ondan okadarda değildir ama onları verseydim yetmezdı onlara para cok az takıldı bana yetmeyip bileziklerimide ısteyebilirlerdi :):):) Gülüyorum ama ne çektiğimi bi ben bilirim iki zeytin bi mantı değil olay evlatları eşim o kadar iyi bi insankı benm babam benim böyle bi oğlum olcak yağdırırım diyo yazık bnm kocama eksiklenmesede buruk hep içi ... Nasıl bi anne babaymış bu kardeşim

Ailene bu kadar bel bağlaman eşine ayıp bi yerde babam şunu dedi şunu alacak bu ne işten niye çıktın altınlarda var onlarca bilezigin olmuş pekala borcunuzun çoğu ödenirdi acil olmayan borçları da zamanla çalışarak öderdiniz kocana icguvey muamelesi yapıyorsun

Ben kötü biri olmak istemiyorum vermesinler ıyı olsunlar sağ olsunlar ama onları evime cagırmadığım ağırlamadığım yapmacıktan seviyomuş gibi davrandığım için kendimi kötü hissediyorum hasta oluyolar eşimden rica ediyolar randevu al diye dayanamıyorum eşimden once doktoru ayarlıyorum ben götürüyorum hastanelere ilgileniyorummm birebir olunca insan banane diyemiyor ... evine gidiyorum bi gece alev alev yanıyorum ama ateş değil sinirden ayak parmaklarım yanıyo acile gidiyoruz neyse .... bi kaç gun sonra kayınvalidemdeyz soner soyluyo zeynebi hastaneye götürdük gece iki de diyo oralı bile olmadı ya bi sorar neyin var ... demi unutmıcak 40 yıl gecsede unutmıcammm

Çok dogru eziliyo ama bi gercek varki babam oyle babacan davranıyoki babam ant verdirdi bişey ihtiyacın olursa altın bozdurmıcanız benden isticeksiniz bunlarla ev alıcaz size diye ev kiranızı ben ödicem kızım senle evlenmeden önce çalışıyodu şimdi ben sigortasını yatırcam kıranızıda diyo ... ezdirmem eşimi ama babamda gercekten oglu gibi seviyor . AllAH bana bi damat verdi öksüz yetim değil ama benim için öyle diyo gençliği aklına geliyomus ... araları cok iyi babam yazlığa cagırır beton falan atarlar sonerimde babasından uzakta buyumuş seviniyo bile sagolsun o konuda eşiminde benimde içimiz rahat

Tıpkı benim anneannem... Anlatsam bunlar az kalır. Hiç unutmuyorum kuzenim o zaman 13 yaşında falandı ve annesi yani teyzem yeni ölmüştü kanserden kahvaltı yapıyoruz kuzenim peynir yiyordu ve ona ekmekle ye ona peynirmi dayanır demişti. Kızın yeni ölmüş o sana onun emaneti bu ne demektir. Kuzenim şimdi büyüdü evlendi. Belki o unutmuştur. Ama ben hala o sözünü unutamıyorum. Ya daha neler neler günahını vermez derler ya o derece. Ama biz onu öyle kabul ettik. Çok açlık çekmiş belki ondandır diyor annem. Artık hepside takmamayı öğrendi alıştılar yani. Sizde takmayın boşverin.
Bu arada iş arıyor musunuz, bence bir iş bulmalısınız. Eşiniz sizin aileniz yardım ettikçe daha çok içerleniyor olabilir.

ben şok bu kadın ömur törpusu gıbı ama dua edın esınız sıze sahıp cıkıyor.Görmeyın,duymayın..Huzurunuz kacmasın,ben o kaynanaya mantı sıktırcagıma gıder marketten alırım soyalı soyalı yerım kocamla nolmuss

Bu formda ne bayanlar var kocalrından aılesı yuzunden dayak yıyenler,siz sukredın kendi aileniz arkanız da esınız yanınızda

bu ne yaa .Kıyma,patates,soğan,mantı hiçbir şey anlamadım..O kadar uzun yazmışsınız ,yarısı yemek yemek yemek ...Madem aile 14 bilezıik taktı bu kadar aç kaldınız evde duracağına gidin adam akıllı bir alışveriş yapın ..Ya da çalışın yani ...Elden gelen öğün olmaz ,o da saatinde olmaz demişler ..Kimse kimseyi beslemek zorunda değil ,kendi kızına da vermiyormuş zaten ..Hem kadına beddua ediyorsunuz,hem yaptığı turşuda gözünüz kalıyor ..Hiçbir şey anlamadım ...

Zor bir durum olabilir tabii ki , kimse istemez böyle aile ilişkileri olsun. Fakat şunu bilirim şunu söylerim hayat birilerinin yaptıklarına kafayı takıp, hasta olacak kadar uzun değil. Tamam cimri olabilirler, bencil olabilirler hoş bir karakter değil fakat size ne? Yani size ne derken kendi aileniz dahil kimseden bir beklentiniz olmasın. Kocaman insanlarsiniz. Ne kendi ailenizden maddi beklentiniz olsun ve yapmalarına müsade edin ne de Eşinizin ailesi yardım etmiyor diye bu kadar kafanıza takın.

Babam çalışmama müsade etmiyor bana para veriyor demişsiniz. Almayın babanizdan o parayı. Gidin çalışın. Artık kac yasinizda evli bir kadinsiniz babanız size karisamaz. Eşimin ailesi yapmıyor diyorsunuz fakat bence sizin ailenizde çok fazla müdahil oluyor.

Kendi mutluluğunuz için kimseden maddi bir beklentiniz olmasın, kendi yaginizda kavrulmayi öğrenin. Ne kadar az beklenti o çok mutluluk bence.

eşimin üzerine olucak mecbur çünkü kredi çekicek eşim keşke babamın üzerine olsa kardeşime guvenebilirim ama eşim
iş yerim kapandığından beri iş aradı satış danışmanlığı yaptım yol parası vermediler yetiştriremedik .Çok pahalı bi Mobilyacıda çalışamya başladım .... Satış yapamıyorum diye maaştan düşüyolardı hadi geçtim onu zenginlerin arabasına kadar aldıkları külle gibi şeyleri taşıyodun şirketin prensibi anahtarınızı alabilrmiyim eşyalarınızı bagajınıza yerleştireyim izninizle demek zorundasın sen kimsi benim arabama ulaşacaksın diyolardı bir keresindede kahve istedi servis verdiğim kişi müdürüm bekleyin efendım kzımız gelip size yardımcı olucak kahvenizi getiriyor demişti bayanda o ne bilir zevk benim para benim demişti . resmen üzerimde ego tahmin ediyolardı yaş olmuş 31 küçük değilimki pişiyim zor geldi bi çok şey dayanamadım ailemde bu halimi bilmeselerde hangi şartlar altında calıştığımı bildikleri için şimdi beni mağazalarda calışmamı ıstemiyorlar eee şirketlerde kapılarını bana açmıyolar mecburen işssizim ama keşke soyle adı bilindik saygın bir magazada çalışssam eşim bu arada benim mağazacı aynı zamanda

iş yerim kapandığından beri iş aradı satış danışmanlığı yaptım yol parası vermediler yetiştriremedik .birsene boyunca bi kaçyerde çalıştım çalışmasına Çok pahalı bi Mobilyacıda çalışamya başladım .... Satış yapamıyorum diye maaştan düşüyolardı hadi geçtim onu zenginlerin arabasına kadar aldıkları külle gibi şeyleri taşıyodun şirketin prensibi anahtarınızı alabilrmiyim eşyalarınızı bagajınıza yerleştireyim izninizle demek zorundasın sen kimsi benim arabama ulaşacaksın diyolardı bir keresindede kahve istedi servis verdiğim kişi müdürüm bekleyin efendım kzımız gelip size yardımcı olucak kahvenizi getiriyor demişti bayanda o ne bilir zevk benim para benim demişti . resmen üzerimde ego tahmin ediyolardı yaş olmuş 31 küçük değilimki pişiyim zor geldi bi çok şey dayanamadım ailemde bu halimi bilmeselerde hangi şartlar altında calıştığımı bildikleri için şimdi beni mağazalarda calışmamı ıstemiyorlar eee şirketlerde kapılarını bana açmıyolar mecburen işssizim ama keşke soyle adı bilindik saygın bir magazada çalışssam eşim bu arada benim mağazacı aynı zamanda

çok doğru dmem oki aileme bekarken yuk olmazken evliyken yuk olmak bana dokunuyor Eşimde farkında dah dün akşam bana dediki ben evlilikten yana çok şey kazandım aileni kazandım düzenli bi hayatım yoktu güleryüz yoktu sayende hayatım düzene girdi sen işssiz kaldın iş görüşmlerine iş arıyosun ailenden yardım almazken yardım alıyosun senin için üzlüyorum dedi .. haklı onu üzmemek için içimdekilerini buaraya yazdım .... Evet kaynanamın gelirinden giderinden banane ALLAh daha cok versin ama işte bigun gelicek birgun sadece dicektim ki kaynanama sen benden bi poşet mantıyı esirgedin ama ben senin heray alışverişini yapıcam dicem tek istediğim bu

Genelde her iş böyle değil midir arkadaşım? Bazı kendini bilmez insanlar tarafından ya ezilirsin ya kullanilirsin ne bileyim mutsuz olacak şeylerle karşılaşabilirsiniz. Yine diyorum insanları çok takıyorsunuz. Isteyen istediğini desin sizin karakterinize, kisiliginize hakaret edilmediği sürece mecburen birilerinin altında birilerini emirlerini yerine getirmek zorunda kalacaksınız ve sınırını asmadigi sürece 3 maymunu oynamak zorundayiz.

ELDEN GELEN ÖGÜN OLMAZ :):):)
aklıma oyle yerletirdim ki ...
Bi hayat düşün bekarken yediğin önünde yemediğin arkanda hayat sana güzel ... evleniyosun sevdiğin adamla herşey güzel olucak kirada olsa orta hallide olsa senve sevdiğin adam herşeye eyvallahh .. evlenyoruz 1 ay sonra işsizim ... iş görümleri bi kaç yerde çalışıyorumm yol parası vermiyolar yetmiyor satış danışmanlığı yapıyorum başka iş yok yaş geçmiş pişmiş olsaydım kaldıramıyorum bazı şeyleri ailen iyi yerlerde iyi kazanmanı istiyo ama seni oyle görmüyo izin vermiyolar yıpranmana çalışıp kazanacagını biz yardım ederiiz cocuk yapın vs diyolar ev alıcaksanız biz yardım ederiz diyolar destek oluyolar beni ve eşimi düşünüyolar sagolsun bi tarafta aileme bu kadar yuk olurken diğer taraf tan ne sevgi ne ilgi ne alaka göremiyosun ... anneme gidiyorum ellerim kollarım dolu donuyorum babam kiramı oduyor alışverişimi yapıyor ne bileyim bizi yazlıkta agırlıyor eşimle birlikte vakit geciriyor babam kaynanam dah bir kere bi poşet mantıyı giderken götür demiyor gelirken bir kilo baklava alın diyor

kültür farkı ,görgü farkı aynı benim kaynanamların benzerleri zeytinliği var 1kg ne yağ ne zeytin vermez .çalışıtırp iki kap yemek yapmaz yollamaz sürekli kendilerinden bahsederler eşimde benim rahatsızlık geçirdiğimi söylese ne neoldu derler ne birşey,sürekli komşu kızını överler.bende ilk 5 yıl dipdibe oturdum artık hasta oluyordum sinirden bizede düğümde halı ve perde almıştı sadece solona onu bile ödemedi diğerlerini biz ve benim ailem yaptı zaten.eşin seni anlıyorsa sorun yok ama ne kadar az görüşürsen o kadar iyi yoksa insan çok yıpranıyor en son kızım oldu çalışıyorum eşimin aannesinden sabahtan 4 saat bakmasını istedik oda ben bakamam ama bakıcı bulmak için haber salarım dedi o oldu artık kendisinede bakıcılar baksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…