Kocam ve ailesi

suicide_girl

Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2013
10
0
6
Edirne
Kızlar kocamla 2 yıldır evliyiz ve şuan hamileyim.Biz 5 sene birliktelik yaşadık evlenmeden önce.Ama o 5 senede neler çektim hala da çekiyorum.Kocamla birbirimizi gerçekten seviyoruz, ama onun davranışları beni öldürüyor.Sorun şu ki 7 seneden beri kocamın ailesiyle hiç bir şekilde iyi anlaşamadık.18 yaşındaydım ilk sevgili olduğumuzda, pek bir şeyden anlamıyordum.Kocamın ailesi de sorunlu yani babasıyla annesi ayrı fakat çocukları düzgün yetişsin diye aynı evde yaşamışlar, kadın aldatılmış falan..Her neyse, ben kocamla ilk tanıştığımda onların evine gittim.Ailesiyle tanışmak için gitmiştim böyle sürdü hep onlara gider olmuştum en sonunda kadın bizi yanlış anlamış yanlış şeyler yapıyoruz sanmış..Ben ne bileyim böyle olacağını..19-20 yaşımdayken kavgalar saçımdan tutmalar sinir krizleri yaşadım..Bir keresinde kız kardeşi bıçak dayamıştı kalbime..Yani küçük şeyler değil psikolojim çok bozulmuştu.Kocamın kız kardeşi daha ilk günden beri beni kıskanıyor haliyle ben de ondan nefret ediyorum ama iyi davranmaya çalışıyorum hep annesi babasıyla anlaşamasak bile kardeşiyle anlaşalım diye.Kız kardeşi beni hep küçümser, benden daha iyi yerlere geldi diye..Çünkü dediğim gibi neredeyse beraber büyümüştük bu kızla yaşıtız da.Bir gün hatırlarım üniversite sınavına girmiştik aynı yıl, ben düşük puan almışım diye nasıl küçümsedi beni, nasıl..Evime davet ediyorum kızı, yemekler yapıyorum ona özel iyi davranmaya çalışıyorum, yüzüme bile bakmıyor.Kocama çok düşkün bir de, aklını karıştırıyor hep..Kocama yemeklerimin kötü olduğunu söylemiş bir gün.Kafam attı en sonunda dedim kardeşinin olduğu hiç bir yere gelmem o kızda buraya gelemez.Ama yaptıkları bununla sınırlı değil ki, her lafında bir iğneleme, küçümseme, alaycı tavır..Arkamdan dedikodumu bile yapıyormuş küçük çocuk gibi.Her neyse kocamla bayağı kavga ettik.Evden ayrıldı 2 gün boyunca kardeşinin yanında kalmış.Geldiğinde yine aynı kavgalar gürültüler.Ben anlamıyorum kızlar adam dediğin karısını kollar her tür kötülükten, üzmeye çalışanlardan.Biz evlenmişiz yahu var mı ötesi? Üstelik hamile olmam da hiç bir şeyi değiştirmiyor.Hamileliğim çok güzel geçer diye hayal etmiştim oysa ki..Ne yapacağım ben kızlar? biliyorum ki kocam yine çağıracak o kızı evime.İstemiyorum onu hiç bir şekilde.Bu zamana kadar saygılı oldum ama artık yeter..Kocamdan da beklemiyordum böyle bir şey.Hayal kırıklığı içerisindeyim..

nasıl bıçak dayadı ya .. şikayet etmediniz mi ? ya tekrar yaparsa ? hem madem başından beri böyleydi neden bile bile devam edip evlendiniz anlamadım açıkcası. birbirimizi çok seviyoruz demişsiniz ama anlattıklarınızdan öyle anlaşılmıyor.
eşiniz kız kardeşini hangi gerekçeyle mi savunuyor ?

Bu olay 18 yaşındayken yaşandı.bir daha öyle bir şey yapacağını sanmıyorum, ki denemeye kalkarsa bile şikayet ederim.O zamanlar saftım biraz, aklıma gelmemişti kimseye söylemek.Birbirimizi seviyoruz diye ailemizi dinlemedik hiç, ama kaçarak da olmadı evliliğimiz.Kız kocamın yanında bana iyi davranıyor, ama gidince şeytan kesiliyor..Kocam da onun iyi olduğunu düşünerek onu savunuyor bana hep..Ne yapsam ki?

bıçak dayadı mı ?o kim yaa . neden şikayet etmedin . ne yüzsüzlük bu ne biçim insan bunlar . birde bunu evine alıyorsun . alma onu evine falan .

bıçak dayadı mı ?o kim yaa . neden şikayet etmedin . ne yüzsüzlük bu ne biçim insan bunlar . birde bunu evine alıyorsun . alma onu evine falan .

dedim ya çok saftım yaşımdan dolayı öyle bir şey yapmak aklıma gelmemişti..Evime almayı düşünmüyorum zaten bir daha, ne ben ona ne o bana.Canıma yetti hadi annesiyle babasıyla görüşmüyorum görüşsem de ayda yılda bir ama bu kız bir kaç aydan beri hep bizde.Geliyor yemeğimi yapıyorum, çayını önüne koyuyorum.Hiç bir şekilde saygısızlık etmiyorum sanki hiç bir şey olmamış gibi konuşmaya çalışıyorum ama yook.Annesiyle arası bozulur yatıya gelir, canı sıkılır yatıya gene..Dediğim gibi yatağını bile ben hazırlıyorum ama her hareketimde kusur buluyor.Hep bir laf sokma.Geçen gün oturmaya geldi gene bize, eşim evde yoktu..Konuyu döndürdü dolaştırdı eşimin eski sevgilisine getirdi.Bu konunun konuşulmasına ne kadar uyuz olduğumu da biliyor.Başladı anlatmaya yok abim o kızı çok seviyordu bir gün onun için şöyle şöyle yapmıştı, yok ben hala kızla konuşuyorum çok iyi kız demeler..Rahatsız olduğumu belli edemiyorum da geçiştiriyorum hıı tabi diyerek..En sonunda demez mi o kız bence senden daha güzeldi diye.Hay allahım ya..Oturdum tüm gece saklı saklı bunun için ağladım..

bilinçli yapıyor senin sinirini bozmak için . çok iyi davranıyorsun ona yanlış yapıyorsun . sen onun hizmetçisi misin ?o kim ya sana le davranıyor . en suçlu kocan . seni böle ezdirmemeli onlara . böle yapıcaksan bir daha gelme bu eve dese kardeşine bak bakalım yapabiliyor mu birdaha . yüz vermişsin tepene çıkmış şımarık şey .gelirse bile birdaha yüz verme hiç .

Sinirimi bozmak için yaptığının farkındayım zaten..Ama bir şey söylemeye de çekiniyorum çok ağır laflar ediyor hakaret etmiyor ama ağır işte..Kocama hep anlatıyorum zaten olur mu ya öyle şey diyor kız kocamın karşısında öyle davranmıyor ki..Hep birlikteyken canım cicim bebeğim hep..

sende aynı takdiği uygula . yanındayken eşinin çok iyi davran . yokken laf sok sinirini boz . eşini kendi tarafına çek . sürekli şikayet etme eşine . kendi cezasını kendin ver . çünkü eşin belli ki kardeşine toz kondurmuyor .

Peki öyle yapmaya çalışacağım..Sinirlerim çok bozuldu

Çok üzüldüm sizin adınıza. aileyle olan çekişme ilişkiye çok zarar veriyor biliyorum. Bende şuanda nişanlıyım ve nişanlımda aynısı, ele karşı hep iyi bana gelince sinirlenir azarlar. Onada söyledim önce karım diyemiyorsan evlilik olmaz diye.

Flört döneminde nasıldı eşiniz? Yada nişanlıyken? Alıp karşınıza konuştunuz mu? Ne hakları var yani görümcenizin sizi böyle üzmeye, biz erkekleri sorunlu demiyoruz kabul ediyoruz, ailesi öyle böyle demiyoruz kabul ediyoruz, onlarda tepemize çıkıyorlar.

bence de aynen böyle yapın. eşinize hiç şikayet etmeyin ve onun yanında iyi davranın. ama yalnız kalınca siz de onun size davrandığı gibi davranın

Hamilesin önce bebeğini düşün onu mutsuz etme,sende üç maymunu oyna eşine yansıtma eşler pek kondurmazlar ailelerine belliki seni çokkk kıskanıyor sen mutlu ol kocanla ki o mutsuz olsun,zamanla eşine anlar gerçek yüzünü emin ollllll...

Malesef evlenince erkeklere sihirli bir değnek deyip tamamen değişecek zannediyor gençlerimiz.
Çok sancılı geçen beş yıllık bir beraberlikten sonra " biz evlenmişiz yahu var mı ötesi" deyip, adamın tamamen değişmesini beklemek çok anormal değil mi?
Kusura bakmayın, sizin nezdinizde böyle düşünen tüm genç kızlarımıza yazıyorum.
"Kadınlar evlenince adamın tamamen değişeceğine inanarak, erkekler ise kadının hiç değişmeyeceğini düşünerek evlenirmiş"
Ne kadar doğru bir söz değil mi?
Aynı zamanda biz kadınların ne kadar hayal dünyasında yaşadığımızı da gösteriyor malesef.
Görümcenizi sevmemekte kesinlikle haklısınız.
Madem eşinizde çok düşkün görümcenize sizi rahatsız eden davranışları sakince, kavga etmeden anlatın, sizi çok üzdüğünü söyleyin .
Doğumdan sonra lohusa psikolojisiyle katlanamayacağınızı,onu getirirsede sizinle yanlız bırakmamasını söyleyin.

Hayal kırıklığı mı? 5 + 2 yılda olağanüstü birşey yapmamış ki kimse hep aynılarmış zaten şaşırdığınız şeyi anlayamadım.

Bir de böyle aileye çocuk yapmanızı...

Keşke bile bile lades demeyi öğrenebilse güzel ülkemin güzel insanları
Sorunlu aileler evlendikten sonra ta ta taam diye çıkmıyor ki karşılarına evlenmeden önceki çoğu şeye göz yumuyorsunuz
Kalbinize bıçak dayamış ve siz devam etmişsiniz
Olan olmuş artık yapacak bir şey kalmamış
Hiç anlamadım abilerini oğullarını kıskanan kadınları resmen hastalıklı bunlar
Bırak kendi hallerine ne hali varsa görsünler

herseyı bılmenıze ragmen evlenmenız takdıre sayan.... bırbırımızı cok sevıyoruz demıssınız.. ben esınızde aynı sevgıyı göremedım anlattıgınıza göre.. cunkı seven bı ınsan hele esı hamıleyse böle bı durumda haksız bıle olsa kavga cıkarmaz... hamılılıgın verdıgı ruh halıne verir.. alttan alır... siz bıle bıle lades demıssınz ama bebegınıze üzüldüm umarım esınız ve aılesı düzelir.. yoksa bebegınız ıcın hıc ıyı olmaz

Bir iki gün kavga ediyoruz sonra 1 hafta çok iyi oluyoruz.O bir haftada beni iyi etmek için elinden geleni yapıyor ama kavga ettiğimizde çok üzülüyorum gerçekten.Bu akşam oturup konuştuk, ben anlattım.Kardeşinin sürekli onun yanındayken iyi davrandığını, gittikten sonra kötü davranmaya başladığını.İlk önce olmaz öyle şey falan dedi ama dedim sakin sakin konuşalım olmaz böyle.Eski sevgilisinden bahsettiğini söyledim zaten orda çok kızdı kardeşine.Anlatırken gözlerim doldu hep..Tamam dedi.Kardeşini uyarıcakmış, eğer uyarılarını dikkate almazsa bir daha eve giremeyeceğini söyledi.Hamile olduğumdan dolayı hassas davranmaya çalışıyor.Bilmiyorum ileriki günlerde ne olacak..

Esının yanındayken ona ıyı davran ama esın yokken sende kotu davran ve bıraz uyuz et onu ...

Esıne sakın kardesını kotuleme bır daha hıc bırsey olmamıs gıbı davran ...

Bellı kı senı kıskanıyor ve esınde kardesını sevıyor ...

Kardesı seytan gıbı sende oyle ol ...

5 yaşında bir çocuğa bile bıçak çekilse, kaçar oradan hemen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…