Kocam iddia oynuyor artık dayanamıyorum

hayalleriyikilmis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2025
4
1
1
28
Yaklaşık 1,5 senedir kocam iddia oynuyor bin tane yeminler etti bırakacağına dair, yardım da aldık Yeşilay’dan terapi falan. Saatlerce oturup düzgün dille konuştum olmadı, kavga ettim hakaretler ettim olmadı, görmezden geldim oynadığını bildiğim halde keyfimiz kaçmasın anlayış göstereyim bağımlılıktır zordur vs dedim o da olmadı. Bir türlü bırakmadı her günümüz tartışma ile geçiyor artık oynamadığı gün yok, tanıdığı tüm adamlardan borç aldı artık benim abimden bile almış düşünün hepsini iddiaya yatırdı. Çocuğumuz yok düşünmüyorum da ama düzelir diye bekliyorum çok yıprandım bu süreçte… eşi oynayıp bırakan var mı? Sizce ne yapayım

Kumar bir bağımlılık ve bırakan kimse yok malesef... daha prof bur yardım alın son çare olarak..

iddia mu oynuyordu aynı şekilde başka kumar mı.. düzelir diye bekliyorum ama sabrım kalmadı artık sonrasında da toparlamamam diye korkuyorum.. bekarken de oynarmış ailesi bizden gizledi sabah akşam kötü beddualar ediyorum onlara bu söylenmeyecek bi şey değil..

düzelir diye bekliyorum çok yıprandım bu süreçte…
Terapiden sonra bile düzelmeyip devam eden adam değişmeyecegini kendi kabullenmisse siz neden hala değişeceği umudu ile kendinizi yıpratıyorsunuz? Düzelirse de elde avucta birşey bırakmayıp basını belaya soktugunda caresizlikten bırakır.Finalde enkazla kalırsınız.Bosanın.

Kumar bir bağımlılık ve bırakan kimse yok malesef... daha prof bur yardım alın son çare olarak..

Benim akrabagimin kardesi de kumar oynuyordu (kumar tarzlarin arasinda fark yok hepsi bagimli yapiyor). Adam esinden ve cocuklarindan ve isinden oldu, ama oynamaktan vazgecmedi. Tüm sülalede borclari var. Benim anneme ve rahmetli babama da borclari vardi. Annemden tekrar para istediklerinde reddetti, cünkü sonu yok. Esiniz terapiye olumlu cevap vermiyorsa kendinizi kurtatin. Ailesine de Allah akil fikir versin. Insan niye baskasinin cocugunun gelecegini yakar ki?!

İki yıllık dandik bi bölüm mezunuyum ç
evet ailesinin gizlemesi o kadar canımı yakıyor ki biz nişanlıyken bile para kaybetmiş, pişkin pişkin önce de oynuyordu siz nişanlıyken oda kaybetti diyor pislik kayınvalide.psikolojimi mahvettiler en sevdiklerinden canlarının yanmasını bunu da kısa zamanda görmeyi diliyorum

Çocuğunuz yoksa beklemeyin, el alemin kumarbaz sorunlu oğlunu düzeltmeye çalışarak ömrünüzü heba etmeyin.

Maalesef böyle olaylara kurban giden cok. Ben yurtdisinda yasiyorum. Burda sorunlu ogullarina kiz bulamayan aileler Türkiyede "temiz aile kizi onu adam eder" kafasiyla kac genc kadinin hayatini kaydirdi. Bu vebalin altindan nasil kalkacaklarini saniyorlar hic bilmiyorum

lütfen kendinizi oradan cekin cikarin kurtarın o adamdan bir kuruş bile alınmaz parası helal mi haram mı belli degil bu adamla bi evlilik surdurmek yerine bir kac senenizi size kazancı olacak bir bölüm kazanıp okumaya ayırsanız geleceginiz kurtulur boyle adamların da eline bakmazsınız bir daha alırsınız her seyinizi gidersiniz allah size yardım etsin

Burada kaç üye konu açtı, konularını okuyun. Hepsi yeminler tövbeler tedaviler bıraktım demeler... Bırakan yok, üstüne borç yığını var. Düzelir diye bir şey yok, şu ilaçları kullan iyileşirsin denecek bir hastalık değil. Sizi kandırmışlar gizlemişler. Bugün kapınıza haciz icra gelse bize ne evlenmeseydin diyecekler. Sakın ama sakın çocuğumuz olursa belki düzelir bırakır demeyin. Perişan olursunuz çocukla.

niye elin oğullarının pis pis huylarını belki birgün düzelir umuduyla çekiyorsunuz.
sizin nezdinizde tüm gençlere söylüyorum.
"ama düzelir" diye bir kavram yok.
hazır çocuk yokken boșan.
tövbe edip yıllarca oynamayıp tekrar oynayanları da çook gördüm.
sakın hayatının geri kalanını heba etme.
eșimin ona buna böyle bir sebepten borcu olsa ben çok utanırdım.

Bizim muhasebeci var 45 yaşında bekar lisede başlamış idda oynamaya ve halen oynuyor diyeceklerim bu kadar

Bırakmasını beklersen daha çok beklersin. Ne kadar süre tahammül edebileceğine bağlı boşanma kararı alman ya da almaman da. Sıfırı tükettikten sonra çok daha fazla zorlanacağını bil ama. Çok zor olay allah kolaylık versin valla. Gerçek bi korunma yöntemi kullandığından emin ol ek olarak. Peygamber yöntemi kullanıyosan diye mecburen ek olarak belirtmek istedim bu kısmı. Bu koşullarda bi kaç seneye bi de çocukla benzer konular okumayalım.

Süreç çok yıpratıcı. 3 yıldır evliyim Benim eşimde 10 yıldır kumar oynuyor klişe olacak ama evlenmeden önce böyle bir şey olduğunu bilmiyordum ve ailesi bana da demedi. Geçen sene yaklaşık 2 milyon borçu düzenli ödeme ile düzene koyduk herşey gayet güzeldi tıkır tıkır ödeniyordu ben memurum eşimde memur. İddia oynayacak hiç bir bahanesi yoktu( geçmiş yıllarda bahane borçlari ödeyemiyorum düzene sokamıyorum çareyi orda buluyorum derdi ve bende bir nokta da haklı bulmak istemesem de haklı bulurdum). Peki ne mi oldu yine oynadı 6-7 ay kalmıştı borcun bitmesine. Söylediğine göre 1 ayda 400.000 borç yapmış yeniden. Bana da aynı vaatler tedavi olacağım hasta olduğunu bile kabul etmedi ben söyledim. Bu sefer ki bahanesi ise gelecek kaygısı varmış öyle söyledi. ne yaptınız derseniz boşanma davası açtım. Ben hayatımı hayallerimi çok erteledim ama artık o sıkı sıkı tuttuğum ipleri bırakmaya karar verdim. Siz ne yaparsınız bilmiyorum karışıp vebale girmek istemem ama süreç o kadar yıpratıcı ki onu iyileştireyim derken ben kendimi zehirledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…