kocam beni çalıştırmayıp, bu eziyete mahkum etmediği için şükürler olsun

Ama bebek dogurupta hem cocuguna yetsip hemde calismak zorunda olan bayanlara uzulmuyo deilim canim hamile kalirsam belli bir sure bende calisnak istemem cunku bebegime bakmak isterim kimseye veremem :-):-)

Bebek olunca insana bırak calısmayı ev hanımlığı bile zor gelir bence yaa hele ilk aylar:KK48:
Bende seneye ygs girip aöf yada üni okuyup calısmak istiyorum valla. Ozman en iyisi bebeği çalısmaya baslamadan yapimde büyüsün:KK45:

:-):-):-) ayh cok guldum birde nutuk cekiyolar he gulmekten yarildim ya
Bende esnaf karisiyim canim ama univ okuyup calismayi dusunuyorum bir dusuk yaptigimdan isimi birakmak zorunda kaldim
Ondan ilgimi cekip sordum ama cok guldum inan
Ozaman bir istisna olsun canim ben seni tebrik ediyim aferim kizokadar durumun iyi ama genede kimsee sirtini dayamadan
Kendi ayaklarinin uztunde durmaya calisitosun helal olsun saa
Cidden dusuncemde bole cani yurekten tebrik ediyorum seni :-):-):-)
Öyle canım sağolsun.. Bu ülke ne batan zenginler gördü, ne zengin kocaya gittim elalemi ezeyim diyenler gördü. Hayatta herşey bizler için ölüm var iflas var, var oğlu var.. Benim evladım yok bak 5 kez tüp denedik elde avuçta olanı harcadık çok şükür ailelere el açmadık fena mı oldu yani? Eşim tedavileri karşıladı ben aidat fatura vs ödedim.. Tabi ki çocuğum olsa en az 1 yıl ara veririm ama o kadar.
Yine bir örnek vereyim komşumun rahmetli dedesi bu ülkenin geçmişteki bakanlarımdan birisi ama kadın diyor ki elde avuçta kalmamış iyi ki çalışıyorum..
Şimdi ben ezikmiyim?

Canım o kadınların yaptığı da çirkin olabilir. Bizi alakadar etmez ki. Kocasının durumu olmayıp da evde oturanlara ben de karşıyım ama ne yapabiliriz ki? Bu onlara hakaret etme yetkisini bize vermez. Biz eşimle özellikle kız çocuklarımız olursa onlara iyi bir eğitim vermek istiyoruz, çünkü kadının bir işi olmalı.
Ama çalışmayan kadınlara bence hakaret edilmemeli ha çalışmayan kadın da çalışanlara asla etmemeli. Onlar eziyet diye saçmalamışlar ama bizler de onlara hakaret edip onlar gibi olmayalım bence....
Sonuçta bir doktor seçerken bayan olmasına önem gösteriiyoruz, avukat seçerken de hatta hayatın her alanında hemcinslerimizle muhabbet etmek daha rahat ediyor bizi. E kadın çalışmazsa o zaman bu isteklerimizi de askıya alalım.
Yani demem o ki her iki taraf da saygı duysun yeterli. Kimse birbirine hakaret etmesin...
seni iste bu yuzden seviyorum arkadasim.

Peki çalışana ezik demek yakışıyormu Bilgece? Burada laf çalışanı emek harcayanı hor görene...
Ayrıca ciğer demişsin ya, işte o ciğerin alasına sahibim ama tercihim çalışmaktan yana.
Peki çalışana ezik diyenler burada mı? O grup her neredeyse, hangi platformdaysa gidin orda tatmin edin kendinizi. Burda kimseye ezik diyen olmadı.
Yıllarca çalışmış, hala serbest olarak çalışan bir bayan olarak yazıyorum bunu. Şimdi üstüne alındın demeyin.

Peki çalışana ezik demek yakışıyormu Bilgece? Burada laf çalışanı emek harcayanı hor görene...
Ayrıca ciğer demişsin ya, işte o ciğerin alasına sahibim ama tercihim çalışmaktan yana.

Onların yaptığı da yanlış. Ama benim face adresim falan olmadığı için oraya yazamam. Burada da hannesli hannesli ye yaptığım yorum da görebilirsiniz.

Çalışan kadın eziyette demiyorum tamamen tercıh meselesı ama ben ev hanımı olmanın rahatlığının dıbıne vurmaktan asla sıkılmayan canım isteyınce çıkıp gezen yiyen alan bır ınsanım ıkı tane oğlum var onların bakımı yemek ev iş bana yetıyo birde çalısmayı kaldıramam herhalde Rabbim esimi basımdan eksik etmesin cok zengın olmasakta yetiyor cok sukur mutluyum ben ev hanımı olmakla arabım isteyen herkese nasıp etsın tabırı caızse koca parası yıyerek yasamayı :KK37::KK14::KK14::kk77::emir_bebek:
Canım işte senin gibi olaya güzel bakana baş üstünde yer var.. Biz çalışanların kızdığı sanki kocalarımız bizi kullanıyor da eziliyoruz şeklinde konuşanlar

kızlarımının zengin eşleri olsa da çalışmayacam deseler ben izin vermem, ben eziyet mi etmiş oluyorum bu durumda anne olarak? en azından meslekleri ellerinde olmalı, bir sure çalışmasalar bile

Yani burada ettiğiniz hakaretlere bak. Yok uzanamadıkları icğere yok orta sınıf esnaf karısı. Yok bi halt olamamış kendilerine zengin koca bulmuşlar!!!

Ayıp hanımlar ayıp. Kendinize gelin.. Kendinizi öveceksiniz diye gidip de tanımadığınız millete çamur atmayın...

Çalışan, modern! kadınlarsınız kendi tabirinizle, bu mahalle ağzı yakışıyor mu sizin gibi çalışan,modern! kadınlara???

onu ben söyledim bilgece. bu insanların bizi kötülemesi için bir sebep yok çünkü. çalışmaz saygı duygu duyarım keyfine kalmış ama çalışan kadına da dil uzatmayacak yok eziyet görüyormuş da bilmemne diye küçümsemeyecek. eğer zaten kötülüyorsa belli ki içinde kalmıştır bir şeyler

Canım o kadınların yaptığı da çirkin olabilir. Bizi alakadar etmez ki. Kocasının durumu olmayıp da evde oturanlara ben de karşıyım ama ne yapabiliriz ki? Bu onlara hakaret etme yetkisini bize vermez. Biz eşimle özellikle kız çocuklarımız olursa onlara iyi bir eğitim vermek istiyoruz, çünkü kadının bir işi olmalı.
Ama çalışmayan kadınlara bence hakaret edilmemeli ha çalışmayan kadın da çalışanlara asla etmemeli. Onlar eziyet diye saçmalamışlar ama bizler de onlara hakaret edip onlar gibi olmayalım bence....
Sonuçta bir doktor seçerken bayan olmasına önem gösteriiyoruz, avukat seçerken de hatta hayatın her alanında hemcinslerimizle muhabbet etmek daha rahat ediyor bizi. E kadın çalışmazsa o zaman bu isteklerimizi de askıya alalım.
Yani demem o ki her iki taraf da saygı duysun yeterli. Kimse birbirine hakaret etmesin...

İste ben de diyorum ki aynen ben evde olmayi seçen kadina saygim sonsuz asla asla bir şey diyemem gün gelir çocuğum olur belki ben de calismam ama kalkip bu konuda yazdigi sekilde yaklaşan hanimlara ben sözümü sakinamam

Varsin saygisiz olayim ama ben bu şekilde yapilan bir haksizliga susacak kadar pismedim belki de...

Bu sadece etkiye tepki. Genelleme asla içermez sadece sınırını asanlar icindir.

Peki çalışana ezik diyenler burada mı? O grup her neredeyse, hangi platformdaysa gidin orda tatmin edin kendinizi. Burda kimseye ezik diyen olmadı.
Yıllarca çalışmış, hala serbest olarak çalışan bir bayan olarak yazıyorum bunu. Şimdi üstüne alındın demeyin.
Konu açılmış fikrimi yazdım.. Ezik diyen olmadıysa alınmasın da...

onu ben söyledim bilgece. bu insanların bizi kötülemesi için bir sebep yok çünkü. çalışmaz saygı duygu duyarım keyfine kalmış ama çalışan kadına da dil uzatmayacak yok eziyet görüyormuş da bilmemne diye küçümsemeyecek. eğer zaten kötülüyorsa belli ki içinde kalmıştır bir şeyler

Tabiki o da saygı duyacak. Onu söyleyenler buraya gelsinler onlara da aynı şeyi söyleyeyim. Benim demek istediğim iki taraf da birbirine saygı duymalı justcım..

şu grup nerde imiş :))) bir kaç arkadaş toplaşıp ziyaret mi etsek :)))))))) hani çalışan bayanlar olarak

İste ben de diyorum ki aynen ben evde olmayi seçen kadina saygim sonsuz asla asla bir şey diyemem gün gelir çocuğum olur belki ben de calismam ama kalkip bu konuda yazdigi sekilde yaklaşan hanimlara ben sözümü sakinamam

Varsin saygisiz olayim ama ben bu şekilde yapilan bir haksizliga susacak kadar pismedim belki de...

Bu sadece etkiye tepki. Genelleme asla içermez sadece sınırını asanlar icindir.

Canım ama burada öyle diyen yok ki? Yani öyle diyen kadınların burayı görüp görmediğinden de emin değiliz. Keşke olsalar onlara da söylesek..

Tabiki o da saygı duyacak. Onu söyleyenler buraya gelsinler onlara da aynı şeyi söyleyeyim. Benim demek istediğim iki taraf da birbirine saygı duymalı justcım..

ben anladım seni canım ne zaman böyle bir konu açılsa iki tarafın da kendince sebepleri olabileceğini söylemişimdir her zaman ama bunu yapanlar bir tuhaf. mesela benim kocam yok, babama gitsem bana bakar ama ben kendi ekonomik özgürlüğümü elimde tutup, kendi başıma ayakta durmak istiyorum. bunun neresi eziklik, resmen yaptıkları şey kendilerini kandırmak bu insanların. "ben çalışmamayı tercih ediyorum benim keyfim böyle istiyor" derse banane yoksa ama karşı tarafı taşlamaları bana içlerinde bir şey kaldığını düşündürttü

Bebek olunca insana bırak calısmayı ev hanımlığı bile zor gelir bence yaa hele ilk aylar:KK48:
Bende seneye ygs girip aöf yada üni okuyup calısmak istiyorum valla. Ozman en iyisi bebeği çalısmaya baslamadan yapimde büyüsün:KK45:
Bende ubiv okuyordum dondurmak orunda kaldim canim benim kader bisey belli olmuyorki ne olursa olsun calismak iyidir insnin kendine guveni geliyor yani ben isimden ciktigimda cok uzulnustum hem simdi is ariyorum hemde kendimi gelistirmeye caisiyorum ama suna karsiyim kesinlikle calisanlar calusmaynlara bi keza calismayanlar calisanlara lutfen saygisizlikyapmasin
Öyle canım sağolsun.. Bu ülke ne batan zenginler gördü, ne zengin kocaya gittim elalemi ezeyim diyenler gördü. Hayatta herşey bizler için ölüm var iflas var, var oğlu var.. Benim evladım yok bak 5 kez tüp denedik elde avuçta olanı harcadık çok şükür ailelere el açmadık fena mı oldu yani? Eşim tedavileri karşıladı ben aidat fatura vs ödedim.. Tabi ki çocuğum olsa en az 1 yıl ara veririm ama o kadar.
Yine bir örnek vereyim komşumun rahmetli dedesi bu ülkenin geçmişteki bakanlarımdan birisi ama kadın diyor ki elde avuçta kalmamış iyi ki çalışıyorum..
Şimdi ben ezikmiyim?
kiyamam canim bebek okdumu peki
Bizimde zamanimizda 200 bn civarinda borcumuz vardi ben calistim kocam calisti odedik az kaldi iki bucuk yilda yirmi milyar borcumuz kaldi oda ins bu yil biticek simdi borc bitince ben akilli planlar yapmaya basldim yarim univ tamamlanacak mahkemelerde gorevime baslamak icin caba harcicam od olmadi bir avukatin yaninda gire calisirim artik yapcak bisey yok artik
Tabiki canim calismadan olmaz ilk basta kadin kendi icin calismali vak mesela gecen vir mont begendim ama biraz eliniz skskti alamadim aslibda alirdkm kiyamadim elim gitmedi calisiyo olsaydim is bulyp su anda hem kendime hem esime alirdim icim kalmazdi
Bunlarin otesinde birisine muhtac hissetmiyosun hic deilse Allah razi olsun esimden hic bir zaman bana dayamadi yok bunu yapma etme ego tatmini yapmadi ama ister istemez alismisim calismaya ben kendmi tuhaf hissesiyorum

X