:) şöyle ki açayım konuyu; mükelleflerimin çoğu orta- iyi gelirli tüccar esnaf ve büroma genelde fatura vs evrak teslimi için eşleri gelir. Her defasında da ihtiyacım olmadığı halde neden çalıştığımla ilgili bir nutuk çekilir ve kendilerinin bilimum altın günlerinde ne kadar keyifli bir hayat sürdükleri anlatılır hatta ileri gidilip eşim ya da babamın bana para vermediği için mi çalıştığım sorulur.. Bu istisnasız böyle. Hepsi mi dersen evet hepsi. Daha birinden aferin kız yedi sülalemizi satın alır ama oturmuş çalışıyor dediklerini duymadım.. Ya da en azından benimkiler böyle :) tabi işin sosyolojik boyutu da var ona girmiyorum hiçdediklerinizin cogunluguna katilmakla birlikte esnaf esleri ne alaka onu anlamadim
Sakin ol cicim.Yani burada ettiğiniz hakaretlere bak. Yok uzanamadıkları icğere yok orta sınıf esnaf karısı. Yok bi halt olamamış kendilerine zengin koca bulmuşlar!!!
Ayıp hanımlar ayıp. Kendinize gelin.. Kendinizi öveceksiniz diye gidip de tanımadığınız millete çamur atmayın...
Çalışan, modern! kadınlarsınız kendi tabirinizle, bu mahalle ağzı yakışıyor mu sizin gibi çalışan,modern! kadınlara???
Bu bir tercihtir yarın öbürgün ben de çalışmayabilirim ama çalışan/ çalışmayan kadına ezik gözüyle bakmam..çalışmak güzel tabii ki insanın kendi ayakları üzerinde durması super.ama çalışma hayatıda kolay birşeyy değil hanımlar bunu gözartı etmemek gerek
Yani burada ettiğiniz hakaretlere bak. Yok uzanamadıkları icğere yok orta sınıf esnaf karısı. Yok bi halt olamamış kendilerine zengin koca bulmuşlar!!!
Ayıp hanımlar ayıp. Kendinize gelin.. Kendinizi öveceksiniz diye gidip de tanımadığınız millete çamur atmayın...
Çalışan, modern! kadınlarsınız kendi tabirinizle, bu mahalle ağzı yakışıyor mu sizin gibi çalışan,modern! kadınlara???
:) şöyle ki açayım konuyu; mükelleflerimin çoğu orta- iyi gelirli tüccar esnaf ve büroma genelde fatura vs evrak teslimi için eşleri gelir. Her defasında da ihtiyacım olmadığı halde neden çalıştığımla ilgili bir nutuk çekilir ve kendilerinin bilimum altın günlerinde ne kadar keyifli bir hayat sürdükleri anlatılır hatta ileri gidilip eşim ya da babamın bana para vermediği için mi çalıştığım sorulur.. Bu istisnasız böyle. Hepsi mi dersen evet hepsi. Daha birinden aferin kız yedi sülalemizi satın alır ama oturmuş çalışıyor dediklerini duymadım.. Ya da en azından benimkiler böyle :) tabi işin sosyolojik boyutu da var ona girmiyorum hiç
Peki çalışana ezik demek yakışıyormu Bilgece? Burada laf çalışanı emek harcayanı hor görene...Yani burada ettiğiniz hakaretlere bak. Yok uzanamadıkları icğere yok orta sınıf esnaf karısı. Yok bi halt olamamış kendilerine zengin koca bulmuşlar!!!
ilk yorumda @Bilgece cok digru soylemis herkesin yasam sekli standardi dunya gorusu farklidir.eziyet demiş en cok ona takıldım
bu gruptaki hanımlar bebeklerini bırakmaktan bahsetmemişler, kadının yeri evidir diyorlar. yani çocuk evlenme çağına da gelse kadının yeri evi, diğer turlu eziyet vsilk yorumda @Bilgece cok digru soylemis herkesin yasam sekli standardi dunya gorusu farklidir.
ben 5 senenin uzerine hamile kaldim tedavi ile Rabbim hayirlisyla nasib ederse ikizlerimi alacagim kucagima ama inan simdiden calismak bana iskence geliyor. Onlari birakip gitme fikri, baskasiyla kalacagi fikri cok yoruyor zihnimi. Bir de cocuklarimin paraya degil bana ihtiyaci oldugunu dusunuyorum ben. Onlarla butun gun aktiviteler yapip birlikte zaman gecirmek koklasmak, onlarin kahvaltilarini hazirlayip okula ugurlamak donuslerini dort gozle beklemek simdiden burnumda tuten seyler. Keske esim bana da sen bilirsin canim demek yerine calisma hayatim dese de ben de iki arada bir derede kalmasam vicdanen.
Bu da benim gorusum.
saygi duyulmali en uc goruse bile
Üzgünüm bilgece ancak evde olmayi seçip bu benim secimim calisana calismayana saygim var diyene soylenecek söz yok.
Ancak eşinin durumu yeterli olmayip ya da kendi isteğiyle calisan bir kadina ay kocalarnz size eziyet ediyor sizin çocuğunuz yurtlarda sürünüyor siz de anne misiniz vs diyene benim de takindigim tavir çok farkli oluyor...