- 21 Nisan 2014
- 3.657
- 2.685
Bu bölümü yıllardır takip ediyorum.sıra bana bugün gelecekmiş demek ki..
O kadar kötüyüm ki nasıl anlatacam bilmiyorum.
Eşimle 9 aydır evliyiz.evliliğin ilk zamanlarda uyum süreci ile ilgili şiddetli tartışmalarımız olsa da hiç bu boyuta gelmemişti.birbirimize kötü sözler kullandığımız oldu benim de hatalarım vardı.alttan almayı susulması gereken yerde susmayı bilemedim hiç.tartışsak da kavga da etsek eşim hep gelip özür diler gölümü alır hiçbir zaman tartışmaları ertesi güne taşımaz.birkaç aydır düzene girmiştik,uyum sağlamıştık birbirimize.nişanlılık dönemi dahil toplam 3 yıldır tanıyorum onu.fevri yanları olsa da merhametli bir insandı hep.ev işlerine yardım eder hatta neredeyse herşeyde yarı yarıyadır sorumluluklar.
Dün gece süregelen bir problemle ilgili tartışmaya başladık.konu benim kadınlık yapmamla ilgili eksikliklere geldi.geçen hafta da evde yeterince yemek yapmıyorum temizlik yapmıyorum diye tartışmıştık.(eşimin iş yeri şu aralar çok rahat ben de akşam 6 gibi geldiğim için ben gelene kadar yemek ve temizliği yapmış olurdu son 3-4 aydır).dün akşam da onunla sık beraberlik yaşamamamla ilgili tartışmamız başladı.(çalışıyorum oruç nedeniyle çok yorgundum ve sanırım doğum kontrol hapları nedeniyle isteksizim).hiçbir zaman benim kendisine yanaşmadığımdan hep bahane bulduğumdan hiç benim başlatmamamdan şikayet etti durdu.benim de teller koptu bir anda.hep benden şikayetçi olması kanıma dokundu.öfkeyle içeri gittim yatmaya.özür dilemeye geldi.dedim ki bu akşam gelme git salonda yat.benden sürekli şikayet etmenden bıktım.gelme dedim.biraz gönlümü almaya çalıştı ben oralı olmayınca ''ben de sana meraklı değilim'' dedi gitti.o kadar kırıldım ki.öfkeyle yanına gidip ''bi daha bana cinsellikle ilgili hiçbişe deme istemiyorum artık hiçbişe sen ne yaparsan yap istediğin şekilde kendini tatmin edebilirsin'' dedim.hatalıyım biliyorum.sonra yatmaya gittim.2-3 saat sonra yanıma geldi.öptü özür diledi uzatmayalım dedi.ben de haftalardır dolu olduğundan ''sana gelme demiştim gurursuz musun niye geldin'' diye üstelemeye başladım.sarılmaya çalıştı itekledim.arkasını döndü cevap vermeden.''git yanımdan senle uyumak istemiyorum'' diye üstelemeye başladım.''sus yoksa kötü olacak''dedi.ben üstelemeye devam ettim.sonra kalktı bir anda boğazımı sıktı ve tokat attıyataktan yere attı.başımı 1-2 kez yere vurdu o kadar kötü oldum ki.gitmeye çalıştım bitti bu iş boşanıyoruz dedim bırakmadı.defol git dedim gitmedi.ağladı özür diledi kendimi kaybettim dedi.2. bir şans istedi.yalnız kalmak istiyorum dedim.sahurdan sonra giderim dedi.kendimi odaya kapattım ilk kez ayrı uyumuştuk.sabah uyandığımda gitmemişti.akşama gelme dedim.sen geleceksen ben gelmeyeceğim çünkü.yapma etme dedi.çıktım evden..
O gelecekse eve ben gitmek istemiyorum.annem babam burada onlara mı gitsem diye düşünüyorum ama babam birkaç ay önce kalp krizi geçirdi.birşey olur diye korkuyorum.
Şuan iş yerindeyim.onun yüzünde tırnak izlerim var benim ise heryerim ağrıyor.vücudumda bir morluk olmadı ama kalbim paramparça..böyle bir olay ilk kez oldu ve ben şuanda ne yapacağımı bilmiyorum.eve mi gitsem ? anneme mi gitsem ? boşanma davası mı açsam ? ne yapacağım ben ?
Aynen oyle.buradaki bazi yorumlardan sonra daha da abartacak konu sahibi.yani hata tek tarafli degil ancak burada ki tek sorun siddet.
doğru kadın doğru erkeği inşa eder, diye bir laf var burada seni haksız görüyorum. adam kırk kere özür dilemiş. unutmamanız gereken bir şey var bir erkek azınca gözü döner ve her türlü muameleyi yapabilir. burada mantık, akıl filan çalışmaz. adamın tek derdi boşalmaktır. ama sen böyle yaparsan adam da seni yerden yere vurur kusura bakma. dün küçük oğlum çok hasta diye iftardan sonra hastaneye götürdüm. kocamda kızları yatırmak için evde kaldı. eve geldik. kocam oğlanı yatırdı. ben balkona gidip sigara yaktım. sonra oda geldi. telefonlar elimizde oyun oynuyoruz. hadi sevişelim dedim. wowww çok seksi oldu sen böyle deyince dedi. ki bizde de oruç munasebetiyle epeydir tık yoktu. ben hep erken uyuyordum. adam havalara zıpladı. arada erkeklere böyle davranmak lazım bence. sende uzatma. kocana güzel bir mesaj at. özlediysen gel beni al filan. akşam yemeğini dışarda yiyin. eve gelip deliler gibi sevişin. boşanma lafı kolay geliyor ama biraz ayrı kalınca çok özlersin. ama kocan o zamana kadar kendine bir sevgili bulur sen de sap gibi kalırsın.
zaten farkındaysan bizim yorumlara,office 'in yorumlara ve benzer düşünen üyelerin yorumlarına cevap gelmiyor
işine gelmiyor çünkü.. kendisinde olan büyük sorunu görmezden gelip başkasına "sinin şiddit sırının vır" demek daha kolay geliyor.. adam şiddet terapisinin yanında psikolojik şiddete tahammül edebilme terapisi de görmeli..
tüm sayfaları okuyamadım ama eşiniz haklıyken haksız durumuna düşmüş size vurmakla.ben bile okurken fenalık geçerdim burda gerçekten çok zorlamışsınız eşinizi tabi bu onun size vuracağı anlamına gelmez.saçmasapan şeylerlerle şımarılık yapmışsınız.evinize daha özenli olmanızı isteyebilir ne varki bunda üstelik size yardım eden bir eş.çok çok hatalısınız bana göre.ben olsam eşinizin yerinde sizden af dilerdim ama size geri dönmezdim siz bunları yaptığınız sürece oda kendini tutamayacaktır.Bu bölümü yıllardır takip ediyorum.sıra bana bugün gelecekmiş demek ki..
Eşimle 9 aydır evliyiz.evliliğin ilk zamanlarda uyum süreci ile ilgili şiddetli tartışmalarımız olsa da hiç bu boyuta gelmemişti.birbirimize kötü sözler kullandığımız oldu benim de hatalarım vardı.alttan almayı susulması gereken yerde susmayı bilemedim hiç.tartışsak da kavga da etsek eşim hep gelip özür diler gölümü alır hiçbir zaman tartışmaları ertesi güne taşımaz.birkaç aydır düzene girmiştik,uyum sağlamıştık birbirimize.nişanlılık dönemi dahil toplam 3 yıldır tanıyorum onu.fevri yanları olsa da merhametli bir insandı hep.ev işlerine yardım eder hatta neredeyse herşeyde yarı yarıyadır sorumluluklar.
Dün gece süregelen bir problemle ilgili tartışmaya başladık.konu benim kadınlık yapmamla ilgili eksikliklere geldi.geçen hafta da evde yeterince yemek yapmıyorum temizlik yapmıyorum diye tartışmıştık.(eşimin iş yeri şu aralar çok rahat ben de akşam 6 gibi geldiğim için ben gelene kadar yemek ve temizliği yapmış olurdu son 3-4 aydır).dün akşam da onunla sık beraberlik yaşamamamla ilgili tartışmamız başladı.(çalışıyorum oruç nedeniyle çok yorgundum ve sanırım doğum kontrol hapları nedeniyle isteksizim).hiçbir zaman benim kendisine yanaşmadığımdan hep bahane bulduğumdan hiç benim başlatmamamdan şikayet etti durdu.benim de teller koptu bir anda.hep benden şikayetçi olması kanıma dokundu.öfkeyle içeri gittim yatmaya.özür dilemeye geldi.dedim ki bu akşam gelme git salonda yat.benden sürekli şikayet etmenden bıktım.gelme dedim.biraz gönlümü almaya çalıştı ben oralı olmayınca ''ben de sana meraklı değilim'' dedi gitti.o kadar kırıldım ki.öfkeyle yanına gidip ''bi daha bana cinsellikle ilgili hiçbişe deme istemiyorum artık hiçbişe sen ne yaparsan yap istediğin şekilde kendini tatmin edebilirsin'' dedim.hatalıyım biliyorum.sonra yatmaya gittim.2-3 saat sonra yanıma geldi.öptü özür diledi uzatmayalım dedi.ben de haftalardır dolu olduğundan ''sana gelme demiştim gurursuz musun niye geldin'' diye üstelemeye başladım.sarılmaya çalıştı itekledim.arkasını döndü cevap vermeden.''git yanımdan senle uyumak istemiyorum'' diye üstelemeye başladım.''sus yoksa kötü olacak''dedi.ben üstelemeye devam ettim.sonra kalktı bir anda boğazımı sıktı ve tokat attıyataktan yere attı.başımı 1-2 kez yere vurdu o kadar kötü oldum ki.gitmeye çalıştım bitti bu iş boşanıyoruz dedim bırakmadı.defol git dedim gitmedi.ağladı özür diledi kendimi kaybettim dedi.2. bir şans istedi.yalnız kalmak istiyorum dedim.sahurdan sonra giderim dedi.kendimi odaya kapattım ilk kez ayrı uyumuştuk.sabah uyandığımda gitmemişti.akşama gelme dedim.sen geleceksen ben gelmeyeceğim çünkü.yapma etme dedi.çıktım evden..
O gelecekse eve ben gitmek istemiyorum.annem babam burada onlara mı gitsem diye düşünüyorum ama babam birkaç ay önce kalp krizi geçirdi.birşey olur diye korkuyorum.
Şuan iş yerindeyim.onun yüzünde tırnak izlerim var benim ise heryerim ağrıyor.vücudumda bir morluk olmadı ama kalbim paramparça..böyle bir olay ilk kez oldu ve ben şuanda ne yapacağımı bilmiyorum.eve mi gitsem ? anneme mi gitsem ? boşanma davası mı açsam ? ne yapacağım ben ?
Bence adam gurursuz hissettiginden degil tamamen sen o gece onunla sevismeyeceksin diye sinir olmuş. Hayvani ic guduleri agir basmış. Erkeklerde cinselligi önlersen siddet patlak verir. Bir de kadınım nasilsa diye fazla curetkar davranmamakta fayda var. Onu yapan daha ilerisini de yapabilir cunku temkinli olcaksin bundan sonra karar senin. Ama hic yapmadi diye yapmayacaginin da bir garantisi yok.
ister liseli ergen gib davranmış olsun ister koca kadın..fark etmez dayağın bahanesi olmaz.bugün bu saçma konuda döven yarın ciddi konularda ne yapacak??
bulursa bulsun başkasını dayak atan adamdan zaten koca olmaz..
office harikasın güldürdün beniişine gelmiyor çünkü.. kendisinde olan büyük sorunu görmezden gelip başkasına "sinin şiddit sırının vır" demek daha kolay geliyor.. adam şiddet terapisinin yanında psikolojik şiddete tahammül edebilme terapisi de görmeli..
Hayır cevap vermeme değil daha önce cevap vermiştim zaten böyle bir yoruma.benim de dilime bir ayar gelmesi lazım farkındayım.burada yazıldıkça daha da emin oldum öz eleştiri yapma imkanım oldu.çok üzgünüm belki ben bu kadar kışkırtmasam böyle bir olay hiç olmazdı.işine gelmiyor çünkü.. kendisinde olan büyük sorunu görmezden gelip başkasına "sinin şiddit sırının vır" demek daha kolay geliyor.. adam şiddet terapisinin yanında psikolojik şiddete tahammül edebilme terapisi de görmeli..
Sebebi ne olursa olsun siddet tabiki cok yanlis ama sende fena kiskirtmissin adami boyle evlilik yurumez. Bak kendin anlatiyorsun adam herseyine destek olmaya calisiyor bir dedigini 2 etmiyormus. Biraz kiymetini bil bence. Kendini onun yerine koy bir sure sana yanasmasa soguk dursa emin ol sen daha kotu tepkiler verirdin. Adam sadece sorun oldugunu fark edip bunu seninle halletmeye calismis ama sen daha buyuk sorunlar cikarmissin. Bagirip cagirip terslemek yerine oturup guzelce konusmayi deneseydin dunku yasadigin kotu seylerin hicbirini yasamamis olucaktin. Adam o kadar senin uzerine duserken, evdeki islerini dahi sana birakmayip kendi yapatken birakta o kadarcik ilgiye hakki olsun yani, robot degil sonucts kardindaki de duygulari olan bir insan. Dun aksam siddetten onceki tartismanizda ozur dilemesi gereken taraf senken adam gelip ozur dilemis ya sen daha ne istiyorsun da adami itip odadan kovmussun.Bu bölümü yıllardır takip ediyorum.sıra bana bugün gelecekmiş demek ki..
işine gelmiyor çünkü.. kendisinde olan büyük sorunu görmezden gelip başkasına "sinin şiddit sırının vır" demek daha kolay geliyor.. adam şiddet terapisinin yanında psikolojik şiddete tahammül edebilme terapisi de görmeli..
Hayır cevap vermeme değil daha önce cevap vermiştim zaten böyle bir yoruma.benim de dilime bir ayar gelmesi lazım farkındayım.burada yazıldıkça daha da emin oldum öz eleştiri yapma imkanım oldu.çok üzgünüm belki ben bu kadar kışkırtmasam böyle bir olay hiç olmazdı.