koca dayağı

sumeyra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2006
30
0
44
arkadaşlar komşum eşinden şiddet görüyor ama maalesef birşey yapamıyor ve yapamıyoruz.Türkiyede koca dayağını yiyen ve çocukları için elalem ne der korkusu ....vb nedenlerle sessiz kalıyor ve kalıyoruz ne yazıkki .Hiç bir kanun yasa da buna dur diyemiyor ve en önemlisi ekonomik özgürlüğümüz olmadığı için çaresiziz onlar da bunu biliyor ve daha fazla şiddet gösteriyor bence kadını veya kendinden güçsüz birini dövmek erkeklik değil resmen acizliktir buda onların aciz olduklarının ispatıdır.:kızgın:

böylelerine yorum yapmadan direk beddua ederim,elleri kırılsın inşallah.:çaresizlik senide çok üzüyor değilmi canım.allahım sen kurtar o ve onun gibi kadınları.

Allah şifa versin.. kadına değil kocaya.. akıl sağlığı yerinde bir insanın böyle bir işe kalkışacağını düşünmüyorum çünkü.. eşeğe bile şamar vurmak günahken sen git karını döv.. Allah ıslah etsin.. kadıncağıza ve sizlere de sabır versin..

O elleri felc olurda bir daha ekmek bile tutamaz hale gelir insallah(sabah sabah hic olmadi ama bu beddua)birde kadinin halini dusundumde,hakedene allah hakettigini versin,allah bildigi gibi yapsin o adami!

bu adam diyemiyecemiz adam kacinci devirde yasiyor
bence kadindan kadin daha cok dayak yer el ne diyecek derse valla calissin hic bir is bulamiyacakda merdiven silsin calissin dayak yiyip ekmek yiyecekse o ekmegi yemesinnn adamda bakiyor kadin yazik ezik ezdikce eziyor valla cok sinirlendim töbe töbeeee

evet arkadaşlar.sümeyranın anlattığı olay bizim evde yıllardır yaşanan bi olaydı.son 5 yada 8 yıldır anacığım babamdan dayak yemiyor.yıllardır bir insan günde 2 yada 3 defa dövülürmü.yemin ederim size abartmıyorum.yok ütüyü ii yapmamışın,yok yengeme nie öle dedi.anacığımda o kadar mülayim bi insanki tanımanızı isterdim gerçekten.bizi hiç dövmedi ama annemi çok dövdü çokkk.bazen babama baktığımda ona çok kızıyorum çokk.içimden soğukluk geliyor.ama bize karşı iiydi.hasta oluncada başına bişey gelincede üzülüyorum.babama karşı karmaşık duygular içerisine giriyorum bazen.allah yardımcımız olsun

bu yazıları okuyan ibret alsın da okusun adam suçlu olabilir ama kadında da suç var, ekonomik özgürlüğünü eğitimini tamamlamazsan adam başına da kakar üstüne de çıkar... tabi zorla evlendirilenleri söylemiyorum.. bence kimse ekmeğini eline almadan evlenmemeli yarın öbürgün kapının önüne koyulmayacağımız ne malum veya eşimizin ölmeyeceği?

aşşağılık insanlar..İNŞALLAH elleri kırılır..aciz duruma düşerde o dövdüğü insana muhtaç olur..Çok üzgünüm çoook

eyni sadece şiddete çalışan aciz ekeklerden nefret ediyorum.biz kadınlara vericek cevap bulamadıklarında şiddete başvuran cahil erkekler kahrolun

bu yazıları okuyan ibret alsın da okusun adam suçlu olabilir ama kadında da suç var, ekonomik özgürlüğünü eğitimini tamamlamazsan adam başına da kakar üstüne de çıkar... tabi zorla evlendirilenleri söylemiyorum.. bence kimse ekmeğini eline almadan evlenmemeli yarın öbürgün kapının önüne koyulmayacağımız ne malum veya eşimizin ölmeyeceği?

canım doğru söylüyosunda eskiden aileler şimdiki gibi bilinçli değildi ki.şimdi kız olsun,erkek olsun okutmaya çalışıyorlar,okusun ekmeğini eline alsın die uğraşıyorlar.ama önceden öyle değilmiş.kız çocuğu okurmu düşüncesii vardı.

İşde bu yüzden kzı cocukları için devamlı eğitim kampanyaları yapılıyor.Çünkü o minik kız çocukları büyüyecek,elleri ekmek tutacak,Evlenecek ve anne olacaklar.Önce eğitim sonra öğretim.Evlatlarına iyi eğitim verecek,onları sağlıklı birer birey haline getirecekler ki Aile lerin sosyo kaliteleri artsın.Allah tüm şiddet görenlere yardım etsin ve en kısa zamanda bu adamlar dan kurtarsın inşallah

her akşam yan apartmandaki komşumuzun bağırışıyla yerimden irkiliyorum.birdi ikiydi derken dayanamayıp polise haber verildi.polis geldi falan.neler oldu bilmiyorum ama hala kocası evde!!!

dayak yüzünden kadın 8 kilo vermiş.döven adamı görünce midem bulanıyo iyice

Keşke kadının eğitim ve çalışma özgürlüğünün olmasıyla bitse bu sorun. Ne yazıkki bazı araştırmalarda eğitimli ve maddi özgürlüğü olan kadınlarında bu şiddete maruz kaldığı biliniyor. Kadın her şartta kadın, duygusal düşünüyor ve kendisine yapılanı açıklayamıyor. Tabiki bunu sebebide yasaların ve uygulayanların onların sorunlarına karşılık verememesi, aile arası girilmez mantığı.
Güçlü bir kurum olmalı kadınları koruyan, erkeklerde tedavi edilmeli bence çünkü hasta olmayan, kişisel bozuklukları olmayan bir insan bu şekilde bir davranış biçimi sergiliyemez.

Şiddetin her türlüsüne karşıyım.Ama bu sorun kadının ekonomik özgürlüğüyle çözülecek bi mesele değil çalışan kendine bakan kadınlarda bi şekilde şiddet görüyor sorun erkeklerde toplumumuzda dayak olayını normalmiş gibi görüp kimsenin bunu yapanlara gercek bi kınama ve yaptırım uygulamamasından bu erkeklerin hasta olduğunu kabul edilip tedavi edilmemesinden kaynaklanıyor.Hepimiz dayağa karşıyız ama ne yapıyoruz bu konuda diye bi soru sormakla başlıyalım kendimize ne dersiniz ?

arkadaşlar komşum eşinden şiddet görüyor ama maalesef birşey yapamıyor ve yapamıyoruz.Türkiyede koca dayağını yiyen ve çocukları için elalem ne der korkusu ....vb nedenlerle sessiz kalıyor ve kalıyoruz ne yazıkki .Hiç bir kanun yasa da buna dur diyemiyor ve en önemlisi ekonomik özgürlüğümüz olmadığı için çaresiziz onlar da bunu biliyor ve daha fazla şiddet gösteriyor bence kadını veya kendinden güçsüz birini dövmek erkeklik değil resmen acizliktir buda onların aciz olduklarının ispatıdır.:kızgın:

Malesef bu durum sadece türkiye icin degil türk kadinlarini yasadigii her ülke icin gecerli.Bende malesef bu kadinlardan biriyim.Avusturyada yasiyorum ama bende dahil olmak üzere siddete maruz kalipta ses cikaramayan bir cok arkadasim var.Bu türklügün kanindami var bilemiyorum ama sonucta bunlari yasiyor ve gerek maddi gerek manevi desteksizliktan susuyoruz.Allah sonumuzu hayir etsin.

Şiddetin azı,çoğu,az inciteni,çok inciteni olmaz..

Dayak bana göre,işkenceden sonra gelen en büyük insanlık suçudur..Yakınım,tanıdığım hatta hayatımda daha önce hiç görmediğim insanın bile dayak yemesine tahammülüm yoktur,olamaz da..

Hele hele çocuklara ve kadınlara yapılan bu aşalık davranışı,ben kendime yediremiyorum..Bir anne ve kadın olarak,hem cinslerime diyorum ki;
Ne olursa olsun,size kalkan ellerin yüzünüz de patlamasına izin vermeyin!Bu baba dayağı da olsa,koca dayağı da olsa,lütfen sessiz kalmayın..Hukuk devletinde yaşıyoruz,elimiz kolumuz bağlı değil!!
Ne olur siz hukuğun tokadını,dayak atan eşlerin yüzüne patlatın..Acısını ömrü billah unutamazlar...Siz;

Örs olduktan sonra,üstünüzde demir döven çok olur!!Bunu sakın unutmayın!!!

Sevgiler...

X