koca dayağı ve mutsuz bayram

evet boşanmak zor birşey boşluğa itici birşey ama bu şekilde ömür boyu çile çekeceğinize birkaç ay içiniz burkulur ama normal hayata dönebilirsiniz...
bakın şuan sürekli dayak aşağılamadan kaynaklı ciddi derece de özgüven eksikliği oluşmuştur... lütfen buna takılmayın işiniz gücünüz var o çocuk sakat olsa onlar değil siz çekeceksiniz

Daha ilk günden bunları yapan insan gün gelir seni de bebeğini de yaşatmaz korkarım ki.. Bence bekleyecek bir şey kalmamış ortada :KK43:

Okumuş meslek sahibi bireysiniz ilk dayak girişiminde kaçıp kurtulacaktınız üzgünüm buna susarak siz yol açmışsınız lütfen dahada kötü sonuçlara madur kalma ve kaç kurtul Allah yar ve yardımcın olsun canım amin

dayak yıyıp yıyıp bosanmıyorsan
barı kendını korumasını bıl kardesım
ote yandan esının aılesıne saygı gostermek zorundasın dayak yemek ıstemıyrosan ben dayak yemedım yedırenede helal olsun derım ama esımle aram bozulmasın dıye saygı gosterırım sevmesemde
bılmem anlatabıldım mı?

böyle bir hayat geçer miiiiii bi düşünn

Evlilik ne zor yutulamayan zehirmis. Yüreğim parça parça acıyor. Hiç böyle düşünmezdim. Ben mutlu olucam derdim. Ama bu adamla ama yalnız ama başkasıyla mutlu olucam bi gün. Başka adam yazarken bile vazgeçtim. Yooo. Kimseye inanamam. İyi ki çalışıyorum. Ailem bosanmama asla sahip çıkmaz. Hep bir kakıçlı olur. En azından çalışıyorum kimseyi dinlemem kendim kazanır kendim yerim çocuğa da bakarım. Herşey olurum Allah in izniyle ona. Babasının borcunu ödeyip dayak yiyecegime. Bekliyorum işte. Sabrımin bittiği yeri. Bu arada kendisinin öteki abileri de boşanmaya varmışlar bi kaç kere. Bilin bakalım konu ne. Babaları tabi ki. Babası nasıl biri. Annesini bir sürü kadınlarla uzun süreli aldatmış. Bi onunla yıllarca bi başkasiyla yıllarca. Kumar oynar. Öyle pek de calismaz. Gerisini siz düşünün. Para ister ondan bundan. Borçları oğullarına havale eder. İntihar ederim ne diyerek. Şimdi bırakmış ama. Tabi kadınlar para ister. Bitince tekme. E borçlar duruyo tabi
evlilik zor yutulmayan zehir değil .
tuhaf bi evliliğiniz var.
boşanmazsanız ya da eşiniz tedavi olmazsa bi gün elinde kalacaksınız. çocuğunuz annesiz kalacak.

Evet. Öğretmenim ben. Doğrusun da zor kararlar bunlar. Olması gerektiğinde tabi ki olacak şeyler. Ama yine de kötü ve zor.
Sert yazmak istemiyorum hamile ve boyle hirpalanmis bir kadina. Ama be kardesim daha ne olması gerekiyor ki bosanman icin?

Seni ilk geceden itibaren doven bir kocan var. Hamile kalmadan once bitmisti hamile kalinca yine basladi diyorsun. Ne olunca sabrin tasacak cocugun dogunca onun dayak yemesi mi? Tabi yavrucak bu kadar dayaga ragmem dogabilirse..

Icinde bulunduğun vahsetin farkina var ve hemen def et su adami

İki yıllık evliyim. Evlendim ertesi gün ne dediğimi hatırlamıyorum. Dediğim laftan dolayı eşim boğazımı sıktı. Ben ağladım. Kaynana amcasının karısı geldi noldu diye. Neyse ben hata ettim özür dilerim suç benim dedi onların önünde. İki gün sonra kendi evimize gittik. Bu arada o gün ilk gecemiz olacaktı. Babası telefon etti. Gece ikide gelecekmiş. Alın beni diye. Bu arada babası kavga etmek için sürekli sataşıyo. Sürekli eleştiriyo. Şöyle kötüsün böyle kötüsün diye. Bu ne böyle her istedikleri vakit gelip gidecekler mi dedim. Evet dedi eşim. Ben de olmaz dedim. Dediğim an beni yatağa attı. Ağzıma yorgan mi yastık mi ne kapattı. Boğuluyorum. Tapınıyorum. Bağırdım haliyle. Bıraktı. Sonra kafama defalarca öyle yumruklar attı ki. İki üç gün başım ağrıdı. Sonra bi gün durup bi gün sonra babası yine geldi. Bu seferde dıdısının dıdısı bi akraba ile. Akşam on birde. Bu arada farklı şehirlerdeyiz. 300 km var. Ama adam zaten niyet başka. Sonra neyse ben bunlara hoşgeldin dedim. Yatak odasına geçtim. On beş dakika geçti geçmedi. Bu arada eşim çay koyacaksın. Şöyle böyle yapacaksın dedi. Gerginligini gösterdi. Sonra bunun babası geldi oğlum bu bizi istemiyor boşa dedi. Zaten yüzüğü parmağama taktılar. Bizi istemiyo dediler ertesi gün. Ki yemin ederim öyle değildi. Şimdi görmek bile istemiyorum. Gece üçe kadar oğlunu boşanmak için iknaya çalıştı. Ailemi çağırdı gelin alın diye. Neyse kapandı gitti. Kapanıp da eşim aylarca bana koca gibi davranmadı. Şimdi diyor da ne fayda. Neyse ben hamileyim. Beni dövdü. Bu hafta sonra kanamam oldu. Geçti o. Şimdi yine dövdü. Sarı bi akinti geldi. Normalde ufak ufak sızım olurdu rahim mi büyüyor. Yoksa çocuk hareketinden mi bilmuyorum. 10 haftalık hamileyim. O dahil herşey kesildi. Hamile değilim gibi. Öldü mu acaba. Yerlere fırlattı beni. Yine boğazımı sıkıyo nefessiz kalıyorum. Hamile olduğum sürece zaten 5-6 defa dayak yedim. Öncesinde artık herşey kesilmişti. Hamile olunca geri başladı. Çok dertlendim. Paylaşmak istedim. Çocuk ölse de kurtulsa diyorum. Bana biri öyle dese ne üzülürdüm diyorum. Ultrasonda kımıldıyo filan.
Konunu ilk açtığında okudum. Keşke sahte olsa ama sanmıyorum. Birkaç gündür etrafında dolanıp duruyorum. Başka üyelerin yazdıklarını okuyorum. Ne yazmam gerektiğini biliyorum ama onu yazmak içimden gelmiyor.

Hayatımda ailem dahil kimseden dayak yemedim. Bundan sonra da yiyebileceğimi sanmıyorum ama kim bilebilir. Dayak yemedim ama acı çekmene rağmen kalkıp gidememe nedir onu biliyorum. Hani sabah olur, alarm çalar, uykun bitmemiştir, sadece birkaç dakika daha gözlerini kapalı tutabilsen yataktan kalkacak gücü bulabileceğine inanırsın. Sadece birkaç dakika daha. Kalkmaya gücün yoktur çünkü.

Şu anda yaşadığın hayat hayat değil sen de farkındasın. Dayağı kimse hak etmez. Bir yandan karnındaki bebek ölsün diye dua edip diğer yandan ya bir şey olmuşsa diye doktorlara taşınmayı kimse hak etmez. Sen de hak etmiyorsun. Aptal değilsin belli. Bence sen yataktan kalkacak gücü kendinde bulamıyorsun. Ama kalkmalısın.

Bulunduğun yerde kadın sığınma evi var mı bilmiyorum. Bir araştırsan. Kocan bir daha elini kaldırırsa hastaneden darp raporu al. Şu anda ülkemizde doğmamış çocuklar kadınlardan daha kıymetli. Hamilesin diye daha özenli davranırlar belki. Sen bir adım atsan belki o hayvan kocan geri adım atar.

Uykun çok ağır biliyorum. Yataktan kalmak imkansız gibi geliyor. Ama kalkmak zorundasın. Yoksa hikayeni gazetelerde okuyacağız ve senden bahsedildiğinden haberimiz bile olmayacak. Haydi aç gözlerini.

ya kızlar inanmayın kesinlikle fake bu..
taş olsa çatlar burda..
evlat değerlidir karnında bile her şeyden tatlıdır..
o yüzden bu kadar dayağı yiyecek evladını tehlikeye atacak, hem de bir öğretmen olması ütopik geliyor..
muhtemelen mesajları okuyup kıs kıs gülüyordur..

Gülmüyorum. Fake filan değilim. Kizmanizi değil bişeyler demenizi istedim. Ortak duygular yyaşayan. Boşanan yada devam ettirip sonunda ne olduğunu merak ettiğim insanlar. Ne oldu. Ne yaptılar. Bi ben degilimdir

canım ne çekiyorsun bu adamı tuttur bi tutanak aç boşanma davanı..dışarıdan kolay gelebilir tabi ama bu kadar dayağıda kimse hazmedemez.Rabbim yardımcın olsun bence ailene söyle bu durumu önden..İleride boşanınca şok olmasınlar.

Gülmüyorum. Fake filan değilim. Kizmanizi değil bişeyler demenizi istedim. Ortak duygular yyaşayan. Boşanan yada devam ettirip sonunda ne olduğunu merak ettiğim insanlar. Ne oldu. Ne yaptılar. Bi ben degilimdir

Tabi ki bir tek sen değilsin, senin durumunda olanlar Karacaahmet mezarlığında dinleniyor..

Filmin fragmanı rezalet ( ilk günden yenilen dayak , boğaz sıkmalar ) , ortası başından kötü hala filmin sonunda ne oluyor diye merak mı ediyorsunuz ?

Yahu sanat adı altında kısa film yapıp yayınlamaya kalksam salonda taşlarlar beni. Sonunu göreceğim diyen de " kadın belki akıllanır da kendini kurtarır " diye bekler beklerse.

Gazetelerin 3. sayfalarına bak o zaman aradığın muhattaplar için. Çoğu yaşamıyordur ya da buraya gelip yzacak kadar sağlıklı ve imkanlı değillerdir. Şaka gibisin yeminle. Sana denen her şey boşa galiba. Sen ye dayağını otur kardeş. Arada belki "benimki de böyleydi, artık eskisi kadar değil" filan diyene rastlarsın, devam edersin dayağına. Senin kendin için bir şey yapma niyetin yok, anlaşıldı. Anca burada yalandan teselli bekle.

ya kızlar inanmayın kesinlikle fake bu..
taş olsa çatlar burda..
evlat değerlidir karnında bile her şeyden tatlıdır..
o yüzden bu kadar dayağı yiyecek evladını tehlikeye atacak, hem de bir öğretmen olması ütopik geliyor..
muhtemelen mesajları okuyup kıs kıs gülüyordur..

Bu fake mi değil mi bilemem ama hatırlayın 2 aylık bebeğini evde yalnız bırakıp memleketine giden anne müsfeddeside öğretmendi. O nedenle öğretmenliğe pek bağlamamak lazım.

Ben 25. O 28. İkimizde okuduk ettik ha. Öğretmenim ben. İnsanların yüzüne bakamıyorum. Utaniyorum. Bir yıl boyunca gözümun yaşını silip derse öyle girdim. Konu komşu bilmem. Ne diyeyim. İçime kapandım. Öteden gören ne soğuk diyo. Zaten sesimiz olduğu için mahcubum. Sağolsun. Onlar da bunaltıyo rezil oluyorum iyice. Yahu ben ister miyim. Şöyle meraktan açık arayan değil de dert dökeceğim bi komşu olmaz mi. Çok bunaldim.
okurken bunaldım sizi aileniz okutmuş etmiş öğretmen olmuşsunuz şiddet gördüğünüzde başvurmanız gereken kurumun polis olması gerektiğini biliyorsunuz, ki sizin hayatınıza kast etmiş boğanızı sıkmış yüzünüze yastık dayamış.. Ben de öğretmenim. hem kendi kendinizi geçindirebiliyorsunuz hem de eğitimli bir bayan olduğunuz halde boğazınızı sıkan bir insan ile aynı evde eşim diye yaşayabiliyorsunuz.. bence en büyük suç sizin. öyle bir adamdan çocuk yapmakta hata etmişsiniz ve hala o evde yaşıyorsunuz çok tuhaf bir hayat.

Kardeş madem boşanmaya niyetin yok bari adamin her dedigini yap ailesini el üstünde tut da daha fazla dayak yeme. Allah korusun bir gün başina bir darbe alirsin her şey biter.

X