koca dayağı ve mutsuz bayram

İki yıllık evliyim. Evlendim ertesi gün ne dediğimi hatırlamıyorum. Dediğim laftan dolayı eşim boğazımı sıktı. Ben ağladım. Kaynana amcasının karısı geldi noldu diye. Neyse ben hata ettim özür dilerim suç benim dedi onların önünde. İki gün sonra kendi evimize gittik. Bu arada o gün ilk gecemiz olacaktı. Babası telefon etti. Gece ikide gelecekmiş. Alın beni diye. Bu arada babası kavga etmek için sürekli sataşıyo. Sürekli eleştiriyo. Şöyle kötüsün böyle kötüsün diye. Bu ne böyle her istedikleri vakit gelip gidecekler mi dedim. Evet dedi eşim. Ben de olmaz dedim. Dediğim an beni yatağa attı. Ağzıma yorgan mi yastık mi ne kapattı. Boğuluyorum. Tapınıyorum. Bağırdım haliyle. Bıraktı. Sonra kafama defalarca öyle yumruklar attı ki. İki üç gün başım ağrıdı. Sonra bi gün durup bi gün sonra babası yine geldi. Bu seferde dıdısının dıdısı bi akraba ile. Akşam on birde. Bu arada farklı şehirlerdeyiz. 300 km var. Ama adam zaten niyet başka. Sonra neyse ben bunlara hoşgeldin dedim. Yatak odasına geçtim. On beş dakika geçti geçmedi. Bu arada eşim çay koyacaksın. Şöyle böyle yapacaksın dedi. Gerginligini gösterdi. Sonra bunun babası geldi oğlum bu bizi istemiyor boşa dedi. Zaten yüzüğü parmağama taktılar. Bizi istemiyo dediler ertesi gün. Ki yemin ederim öyle değildi. Şimdi görmek bile istemiyorum. Gece üçe kadar oğlunu boşanmak için iknaya çalıştı. Ailemi çağırdı gelin alın diye. Neyse kapandı gitti. Kapanıp da eşim aylarca bana koca gibi davranmadı. Şimdi diyor da ne fayda. Neyse ben hamileyim. Beni dövdü. Bu hafta sonra kanamam oldu. Geçti o. Şimdi yine dövdü. Sarı bi akinti geldi. Normalde ufak ufak sızım olurdu rahim mi büyüyor. Yoksa çocuk hareketinden mi bilmuyorum. 10 haftalık hamileyim. O dahil herşey kesildi. Hamile değilim gibi. Öldü mu acaba. Yerlere fırlattı beni. Yine boğazımı sıkıyo nefessiz kalıyorum. Hamile olduğum sürece zaten 5-6 defa dayak yedim. Öncesinde artık herşey kesilmişti. Hamile olunca geri başladı. Çok dertlendim. Paylaşmak istedim. Çocuk ölse de kurtulsa diyorum. Bana biri öyle dese ne üzülürdüm diyorum. Ultrasonda kımıldıyo filan.
Kardeşim önce polise gidip sonra da boşayacaksın yani , anlatıp paylaşmak istedim demek ne ? Canım benim. Hayatında senden kıymetli ne olabilir ki? Böyle ömür mü geçer? Günah değil mi karnındaki sabiye?

Haklısın arkadaşım. Boşanmak kolay olmuyor ama. İçinde olduğun büyüdüğün toplum. Tabi ki sen de öyle düşünüyorsun. İşte dediğim gibi sabrın bittiği yerde evlilik bitecek. Çocuk için de lütfen öyle deme. Evet haklısın ama deme. O çok küçük. Belki benim annem aynı şeyleri yaşasa yine öyle şeyler demesini istemezdim. Ölmek yada olmamak istemezdim. Dertleşmek istedim. Kimsem yok. Dediğimde geri önüme getirmeyecek
ne sabrı ya. hamileyken dayak yemişsin. neyi bekliyorsun sen. pes gerçekten.

Boşansam da boşanmasam da hızlı kararlar almak istemiyorum. Benim cevremde hiç boşanmış yok. Benim için de sindirmek zor bunu
Boşanmış olunca ne olacak kardeşim sen yine sensin. Balık baştan kokar. Bi gün aman görmesinler duymasınlar diye utandığın öğrencilerin, öğretmenimiz öldü diye mi ağlasınlar? Daha niçin duruyorsun ya :KK43:

Allah yardimcin olsun
Bekara koca boşamak kolay, ama dayak varsa durma derim

Konuyu okudum okudum, okurken de "kesin bir de hamiledir" diye hamileyım yazısını aradım. Yanılmadım da . Bu hiç şaşmaz çünkü. Berbat evlilikleri olan, hep dayak yiyen kadınlar hep hamiledir. Allah Allah, dayak yerken ne oluyor da çocuk sahibi olunmak isteniyor, daha mı tatlı geliyor, bu zihniyet nedir bir türlü anlamam.

Allah ıslah etsin ikinizi de diyorum. Bu konuya daha sakin cevap yazamam.

Okurken o karnınızdaki bebek hariç kimseye üzülmedim. Sizin üzülünecek yanınız kalmamış. Arkadaşlar zaten söylemişler nedenini. Ben burda yorum yaparken bazen kendime kızıyorum insanların sosyal çevrelerini, yetişme tarzlarını göz ardı ettiğim için. Ama sizin durumunuzda en batıdan en doğuya tartışılacak bir durum yok. Hayatta bunu diyecek bir insan değilim ama sizin o adamdan boşanacağınız yok. Yasal süresi olmadıysa hamileliği sonlandırın. Yoksa zaten dayak yemekten düşecek çocuk. O da cinayet.

aileni cagırmıslar gelin alın diye gitseydin ailenle ve bir daha dönmeseydin keske.. sana ilk günden beri bunları yapan bir adamın yanında neden hala yasadıgını anlayamadım.. aile cevre toplum baskısından mı cekiniyorsun

Ay cildirmamak elde degil. Arkadasim sen o yumruklari yiye yiye dusjnme yetini mi yitirdin allah askina bi ne? Dayak yemeye mi geldin bu dunyaya hadi kendini dusunmuon karnindaki sabinin gunahi ne sen dayak yedikce o da hissedio boyle bi cocuk mu getirceksin dunyaya? Bosanmak zor diosun bi de nesi zor elinde kapi gibi kanitlarin var ya bid eogretmensin wallahi cildircak gibi oluorum sevgili meslektasim guclu ol guclu hicbise yapamaz bosa kurtul o da babasiyla yasasin ne halt edio sa etsin kimseye ihtiyacin yok senin o ana baba cile cek die dogurmadilar seni ke di kiymetini kendin bil sert yazdim belii ama silkelen lutfen kadinlarimiz okuyor ve hala eziliyor cildiriyorumEn Büyük KKEn Büyük KK:KK12::KK35:

Annem biliyor hamile olduğumu bi. Diyemiyorum ki abime filan. Utanıyorum. Nasıl yaptın dicekler çünkü. Demeseler de düşünecekler. Evet doğru da derler. Ne aptallık. Ama benim işte o çocuk. Olmadi boşanırım. Bakarım ben çocuğuma deyip teselli ediyorum.
Ama bi kere gözümle gordum. Herkes baba diye etrafta gezerken o kötü babayı bile çocukların aradığını. Boyunlarının büküldüğünü. Suç benim. Evlenmemeliydim. Bana böyle yapan ailesi baştan belliydi. Oğulları da bir dinlemese ikinciye dinleyecekti.
Nasıl yaptığını biliyoruz mu diyecekler :KK57::KK57::KK57: bi de onayliyorsun ya pes...
Eğer müdahale etme şansım olsaydı senin öğretmenliğini iptal etmek isterdim...ödüm patlıyor çocuklarım senin düşüncelerini taşıyan bi öğretmene denk gelicek diye...
kendine doğruyu ogretemeyen, cıvıl cıvıl gözleri isildayan o çocuklara nasıl öğretecek ki...
aklım almıyor,cidden inanamıyorum 2.gün neden bosamadin bu adamı....
sonra hepimiz Kezban yaftası yiyoruz :KK12:

Son düzenleme:
boşanma sakın.
ayol niye boşanasın tatlım kocacığın belki düzelir.
yuvayı dişi kuş yapar, bişey derse alttan al, sesini yükseltme.sen haklısın de.
sana vurmak için elini kaldırdığında tut o eli öpücüklere boğ.
tekme atmak için ayağını kaldırdığında tut o mis kokulu güzelim ayağı yiğidim yapma böyle fena şeyler bebişimize bişey olur filan de.
velhasılıkelam sana kurşun atana sen çiçek at he bir de sen bol bol dua et canım.
olur da bir gün seni ÖLDÜRÜRSE o zaman boşanırsın canım.
selametle

Nasıl yaptığını biliyoruz mu diyecekler :KK57::KK57::KK57:
Eğer müdahale etme şansım olsaydı senin öğretmenliğini iptal etmek isterdim...oldum patlıyor çocuklarım senin düşüncelerini taşıyan bi öğretmene denk gelicek diye...
kendine doğruyu ogretemeyen, cıvıl cıvıl gözleri isildayan o çocuklara nasıl öğretecek ki...
aklım almıyor,cidden inanamıyorum 2.gün neden bosamadin bu adamı....
sonra hepimiz Kezban yaftası yiyoruz :KK12:
doğru ya. hamile. ailesi nasıl yaptın diyecek,demesede düşünecekmişşşş. buna dikkat etmemiştim. nasıl yanii:KK57::KK57::KK57:

ben inandırıcı bulmadım hiç... Biz gül gibi kocalarımızla zor geçinirken bu hayat şartlarında hem ev geçindirecek hem dayak yiyecek hem çocuk doğuracak hem eğitimli olacak ve boyun eğecek bunlara... Eşime üzüldüm Bi an kendimi kotu hissettim... Allah ıslah etsin doğruysa....

Ya böyle kadınları hic anlamıyorum.
Adam daha ilk geceden belli etmiş kendini zaten.
Bide bu adamdan çocuk yapmıssınız, neyse olmuş bi kere.
Böyle babası olacağına babasız büyüsün daha iyi. Bu ortamda çocuğunuzu düzgün yetiştirebileceginizi mi sanıyorsunuz?
Dünyada boşanan tek insan siz olmayacaksınız. Anlaşamazsın evlilik biter, herkes sonsuza kadar evliliğini sürdürmek zorunda değil .
Ki sizinki anlaşamamaktan öte bi durum.
Aileniz bu kadar dayak yediğinizi bilip, boşanınca sahip çıkmıcaksada öyle aile olmasa da olur.
Çevrenin düşüncelerini bu kadar umursamayın artık. Bide öğretmensiniz. Bu psikolojiyle nasıl derslere hazırlanıyosunuz?

Ben butun yazilari okuyamadim.. Ama ilk yazinizi okudum. Bende hamileyken siddet gordum. Cocugum dogduktan sonra ayni muameleyi gormesin diye ayrilmaya karar verdim. Siddet gordugumu ispatlayamadim. Cunku polise gidip rapor alindigini bilmiyordum o yillarda. Eski esim 'bizim hicbir sorunumuz yok ben esimi seviyorum' dedi dava dustu. Sizde bnm hatama dusmeyin rapor alin darp edildiginize dair. Ben 7 sene bekledim bosanabilmek icin. 2007 den veri ayriyim ama daha gecen sene bosanabildim. Lutfen onleminizi alin yoksa surunursunuz mahkemelerde bnm gibi

Ne desem bilemedim.
O kocanında, babasının da boyu devrilsin.
Ancak evliliğinizin 2. günü sizi boğmaya kalkıp, kafanıza yumruklar atan bir adamdan neden çocuk yaptınız ki?
Neden boşanmadınız. Bir kere döven adam bunu her zaman yapar.

Boşanın en kısa sürede böyle hayat geçer mi?

evlilikle ilgisi yok, evlenmek için ayı seçersen ayılık yapar böyle onca hır gürde bir de bebek yapmışsınız nasıl seks yaptın nasıl için aldı ben hiç anlamıcam bunu, tecavüzdü heralde

İleridde çocuğunun gözü önünde dayak yersin. Olsun çocuğumun babası yanında dersin. Çocuk da çok sever annesini döven babasını..

Sana değil çocuğuna üzüldüm.

X