• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koç, çuvaldızı kapitalizme batırdı: Eşitsizliğin bitmesi için ortadan kalkmalı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
Koç, çuvaldızı kapitalizme batırdı: Eşitsizliğin bitmesi için ortadan kalkmalı

http://www.diken.com.tr/koc-cuvaldi...sitsizligin-sonlanmasi-icin-ortadan-kalkmali/
Koç Holding yönetim kurulu üyesi Ali Koç, eşitsizliğin ortadan kalkması için kapitalizmin ortadan kalkması gerektiğini savundu.

ali-koc-sb.jpg

Gerçek sorun kapitalizm
Cumhuriyet gazetesinden Duygu Güvenç’le Pelin Ünker’in haberine göre Antalya’da G20 zirvesi öncesi iş dünyasının bir araya geldiği B20 toplantısında konuşan Koç, “Eşitsizliğin ortadan kalkması için kapitalizmin ortadan kalkması gerekir. Ben en azından eşitsizliğin minimum seviyeye indirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gerçek sorun kapitalizmdir” ifadelerini kullandı.

Özgür olarak dolaşamayan tek unsur insan
Küreselleşmenin insan tarafı olmadığını vurgulayan Koç, “İkinci Dünya Savaşı’ndan beri en büyük göç dalgasıyla karşı karşıyayız. 60 milyon insan evini terk etti ve kötü insan hakları altında düşük ücretlerle çalışmaya hazırlar. Burada özgür olarak serbest olarak dolaşamayan tek unsur insan”diye konuştu.

Paradigma dğeişmeli
İkinci Dünya Savaşı’ndan bugüne gelirin 50 kat artmasına karşın dağılımdaki büyük ayrımın sürdüğüne dikkat çeken Koç,“Buradaki eşitsizliği anlamak için Einstein olmaya gerek yok. Eşitsizliği asgari düzeye indirmek için yapılacak çok fazla senaryo var. Paradigmalar değişmeli” dedi.

Bu millet böyle kör oldukça kapitalizm alır başını gider.
Alışmışlar kepçeyle verip kaşıkla almaya, sonrada Allah razı olsun demeye.

Tabii ya bu paradigma ortadan kalkmalı ... Mesela işe koç şirketler grubunda çalışan personelin maaşlarından başlasak Koç ?

Son düzenleme:
Back