• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kobayınız olmaya geldim sigara bırakma yöntemi endorfin

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lara
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Lara

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2006
735
70
643
İstanbul
Arkadaşlar merhaba;
Sigarayı bırakmayı kesin kafaya koydum bu zıkkımı içmeye başladığımdan beri hem korktum sıkıntı duydum hemde zevk aldım içmekten dolayı....Ama hep buruk bir keyif aldım.Hep damarlarımı tıkadığını beni yorduğunu nefes almamı zorlaştırdığını düşündüm ama bir türlü içmiyorum diyemedim.Hep akşam yatarken karar verdim sabah ilk işim yine kendisi oldu.AMA ŞUNU BİLİYORUM Kİ YA BEN ONU BIRAKICAM YA O BENİ BIRAKICAK.Neyse çok uzatmak istemiyorum.
16 Mart 2009 benim sigarayı bırakma tarihim arkadaşlar.Önceden bir gün belirledim yöntemimi belirledim.SİGARAYI BIRAKMA MERKEZİ.
Şunu öğrendim arkadaşlar nikotin beyinde mutluluk hormonu(endorfin) salgılayan bez üzerinde etkili sigara içmeye başlayan kişi bu bezi nikotine bağımlı hale getiriyor bağımlılık kazanan bu bez nikotini almadıkça hormonu üretmez hale geliyor bırakma aşamasındaki aşarı sinirlilikte bundan kaynaklanıyor hatta sigara içen insanların daha keyifli muhabbet etmeleride bundan sebep.İçtikçe keyif artıyor….Şimdi bu sigara bırakma merkezinde yapılan şey lazerle akapunktur vari bir şekilde endorfinin salgılanmasını sağlıyorlar ve sigara içmediğin halde bez görevini yerine getiriyor vücut nikotini aslında iki gün içinde vücuttan atıyor ilk iki üç gün bu yüzden çok önemli fakat fakat bu bez iki günde sağlığına kavuşup endorfini üretemiyor ve kiş sinirli oluyor sinirli olduğu içinde sigarayla savaşı zorlaşıyor iradeye yeniliyor.Oysa mutlu bir insan bu savaşı daha rahat kazanabiliyor.
Bende bu nedenle bu yöntemi akla yatkın buldum.Pazartesi başlayacağım hayırlısı ile.Gelişmelerle ilgili haber veririm.On yıldır içiyorum günde 1 paket ve ben başarırsam bir çoğunuz başarabilir kendimi kobay ediyorum sizi bilgilendireceğim, ben kurtulacağım ve inşallah sizlere de vesile olabilirim.

Herkes sigarayı bırakmış ya da kullanmıyor sanırım ne mutlu.Benim için güzel gün yarın.Bugün hayatımda ilk kez bir performans gösterdim 200 sayfalık kitabı okudum bitirdim.Allen carr sigarayı bırakmanın kolay yolu.Daha öncede okumuştum.2 ay kadar önce bağımlı olduğumdan beri ilk kez b ırakabileceğime inanmıştım yaklaşık iki gün ilk kez kullanmamıştım.Bu ilkti ve bana bırakabilirsin dedirtti.Yoksa pes etmiştim.Şimdi ikinci kez okuduğumda daha iyi anladım verilen mesajı.Bu mesaj kısaca şunu işliyor arkadaşlar.Siagaryı bırakmanın zor olduğu inancını kafanızdan silmeniz gerekiyor.Kendinize sigarayı bırakcam diye işkence ettiğiniz sürece bıraktım ama ne zaman sihirli bi değnek değecekte hiç içmemiş gibi hissedeceğim diye bekeldiğiniz müddetçe bırakmanın ne kadar zor ve imkansıza yakın olduğunu anlatıyor olaya nasıl bakılması gerektiğinden bahsediyor Allen carr.Kendisi 30 sene içmiş ve günde 100 adete kadar çıkmış.Anlatımı hakikaten çok anlaşılır ve kabul edilir ben yarın sigara bırakma merkezine gitmeden önce bir kez daha okumanın faydalı olacağını düşündüm.ıyide etmişim sanıyorum çünkü geçen denememde neden başarısız olduğumu anladım bu sayede.Geçen sefer 10 saat oldu 30 saat oldu üç gün geçirebilirsem rahatlarım 3 haftada iş bitmiştir diye dayanmaya çalışyodum bu bir ızdıraptı bişeyleri bekliyor olmak.Demek kitabı hiç anlamamışım.Şimdi içimde yaşadıklarımı anlatmak zor ama ben sigara bırakmanın kolay olduğuna ikna oldum.Birde eşim bıraktı 2 hafta oluyor ve o kadar güzel bakıyor ki olaya ben bunu bıraktım diyor sıkıntı illa yaşıyor ama ahlanıp vahlanmıyor ALLEN de bunu diyor ahlanmıyacaksın sızlanmıyacaksın ne zaman kurtulacağına odaklanmıyacaksın.Bu krizler üstünde düşünüp kafa yormadığında kendine acımadığında çok çabuk geçer diyor.
Niye sigara bırakma merkezine gidiyorum çünkü bu sefer hiç boşluk bırakmıyacağım kendimde ruhumu ve bedenimi destekleyeceğim gerekirse kitabı bir daha okuyacağım ne varsa odaklandım bu büyük bir sorun çözülecek allahın izniyle.
Yaa kimse okumuyor ama ben yinede yazıyorum yazacağımda belki birilerine bi faydam olur belki kendime kimbilir?Evet yarın akşam yazdığımda bırakmış olacağım.

Laracığım dilerim başarılı olursun. Ama ben kendi adıma bırakamam. Seni yürekten destekliyorum. Umarım kısa zamanda buraya
SİGARAYI BIRAKTIM
yazarsın. İnanırsan başarılı olursun.

bende kitabı e-kitap olarak indirdim bi göz gezdirdim öyle duruyor pcde.:delphin: inşallah bırakırsın canım ben 15 gün kendimi sıka sıka bıraktım sonra yeniden başladım can sıkıntısından :mymeka: hadi bakalım iyi haberlerini bekliyoruz

Ben yaklaşık 50 saattir içmiyorum canım.ıki hafta bıraktığında vücudun nerdeyse ismez hale gelmiş olmalı.ınan çok üzüldüm.
Sigarayı bırakma merkezine gittim önce test yaptılar bişeye üfleyerek nikotin oranım 6-7 arası çıktı en üstün bir altı sonra nefes ölçümü yaptılar akciğer performansım %20 kapasite çalışıyor. Neyse sonra cihaza girdim kulak ve burundan lazer akapunktur acı falan yok.Neyse ilk gün çok zorlandım.ıkinci gün gidip makinaya tekrar girdim.Bugün gündüz harikaydı.Makinanın tek bir faydası var uyuşukluk ağrı sinir hassasiyet olmuyor ama nefis mücadelen aynı devam ediyor.Ama sanırım en büyük faydası sinirli olmadığından yaa baş ağrısı çekmediğinden daha rahat mücadele edebiliyorsun.Öyle iişte Cuma yine gidicem makinaya girmeye inşallah daha önce gerekmez.

yaptığım eşekliğin bende farkındayım hayatım inan ama eşim püfür püfür içmeye devam etti bende yeniden başladım :mymeka: o bırakmadan benim bırakmam çok zor hala onu ikna etmeye çalışıyorum.

senin adına çok sevindim bi kaç gün sonra kendini daha canlı hisedeceksin. tad alma koku alma duyuları gelişecek. aldığın sigara kokusuna iğrenç diyeceksin. (bi hafta sonra eşimin kokusu bana iğrenç geliyodu söyleniyordum çok kötü kokuyosun diye) inşallah kurtulursun canım başlamak bitirmenin yarısı derler a.s.

birde merakımı mazur gör nekadar ödedin acaba ben en son araştırdığımda 300 üstüydü fiyatı. artmışmı azalmışmı son durum ne :jeyyar:

Paress canım 550 tl verdim 600 küsürden indirdiler ama çok değişken bir piyasası var benim ki sınırsız paket ne kadar istersen gidebiliyosun aylarca bir sene sonra kendini meyilli hissettin git öyle sınırsız yani. Zaten ilk hafta 3ez gittim.Nasıl bir kere gidip bıraktıklarını anlamam mümkün değil bu alet neticede şunu yapıyor hasta ve sinirli olmuyosun başın ağrımıyor dikkatini toplayabiliyosun günlük hayatımda hiç bir fark oluşmadı yani ama yine iradenle savaşıyorsun canın istiyo deli gibi ama su içiyosun nefes al ver sakız ne varsa öyle mucize değil tabiii.Ama şu varki sinirli uyuşuk falan olmadığın için mücadele vermek için kullanabiliyorsun gücünü.Benimki bu durumda yani

anladım canım açıklaman için çok teşekkür ederim. çok abartmışlar demekki herzamanki gibi. benim okuduğum yayında başlayanların yüzde yetmişlik kısmı ilk seyansta bırakıyo yazıyordu. inanamamıştım bu da hikaye anladığım kadarıyla. yarım gündür içmiyorum bu arada herifim içmezse bende içmiycem. budefa sözünden dönmez inşallah. sana kolay gelsin canım a.s.

Şimdi ben ne yaptım anlatayım tam 3 bitmiş 4.cü günü yaşarken dayanamadım içtim bi tane sonra merkezi aradım hemen gel dediler gittim bi seans daha aldım döndüm.Anladım ki hakikaten ben farklıyım demiyceksin bir tane içer tutarım kendimi demiyceksin tamamen kapıyacaksın kapılarını.Arkadaşlar ben bu konuda çok şeyler okudum ettim sizlerde bakmışsınızdır eminim.En doğru bilgilendirme hakikaten Allen carr de.Bırakma niyetiniz olmasa bile okuyun allen carr'in sigarayı bırakmanın kolay yolu adlı kitabını.
Belki henüz çok erken ama kendimi o canavara karşı güçlü hissediyorum.Bıraktıktan bir kaç gün sonra yenilmezliği kalmıyo kolaylaşıyor.
Ben varya zerre kadar sizlerden farklı değildim bugünü yaşayıcağımı anca hayal ederdim.Öyle tuhaf gelgitler vardı ki içimde ki hala kırıntıları yok değil bıraktığın zaman boşlukta olacaksın sıkılacaksın hani hepimizin kaygıları....Öyle değil ama yaşadıkça anlıyorum sabah kalkıyorsun farklı bir enerjin oluyor hakikaten sigara insanın kanını donduran ağırlaştıran hımbıllaştıran bişey bu hemen 3-4 gün sonra farkediliyor.Başarmak duygusunu yaşıyosun bu gerçekten keyifli hergün ona karşı güçlendiğini hissediyorsun.
ıçmeyen biri olduğunda artık kokusu nasıl kötü geliyor anlatamam ben bana tahammül eden içmeyen arkadaşlarıma teşekkür edeceğim hakikaten berbat.Ben bu hale gelebildiysem inanaın hepiniz gelirsiniz.
Bıraktıktan sonra kaçamak içitiğimde ne hissettiğimi paylaşmak istiyorum sizlerle.Dedimki geçmiş kızım senden artık sen bunu içerken eski keyfi alamıyacaksın.Çünkü kaç gündür vücudumun onsuz halini yaşamaya başladım ya içerken nereni tıkadığını düşünerek soluyorsun olmuyor yani ....Böye işte Allah hepimize kurtulmak nasip etsin.

bende sigarayı allan carr dvdsi ile bıraktım 20 gün oldu bazen canım istio ama genelde iyiyim

Şimdi ben ne yaptım anlatayım tam 3 bitmiş 4.cü günü yaşarken dayanamadım içtim bi tane sonra merkezi aradım hemen gel dediler gittim bi seans daha aldım döndüm.Anladım ki hakikaten ben farklıyım demiyceksin bir tane içer tutarım kendimi demiyceksin tamamen kapıyacaksın kapılarını.Arkadaşlar ben bu konuda çok şeyler okudum ettim sizlerde bakmışsınızdır eminim.En doğru bilgilendirme hakikaten Allen carr de.Bırakma niyetiniz olmasa bile okuyun allen carr'in sigarayı bırakmanın kolay yolu adlı kitabını.
Belki henüz çok erken ama kendimi o canavara karşı güçlü hissediyorum.Bıraktıktan bir kaç gün sonra yenilmezliği kalmıyo kolaylaşıyor.
Ben varya zerre kadar sizlerden farklı değildim bugünü yaşayıcağımı anca hayal ederdim.Öyle tuhaf gelgitler vardı ki içimde ki hala kırıntıları yok değil bıraktığın zaman boşlukta olacaksın sıkılacaksın hani hepimizin kaygıları....Öyle değil ama yaşadıkça anlıyorum sabah kalkıyorsun farklı bir enerjin oluyor hakikaten sigara insanın kanını donduran ağırlaştıran hımbıllaştıran bişey bu hemen 3-4 gün sonra farkediliyor.Başarmak duygusunu yaşıyosun bu gerçekten keyifli hergün ona karşı güçlendiğini hissediyorsun.
ıçmeyen biri olduğunda artık kokusu nasıl kötü geliyor anlatamam ben bana tahammül eden içmeyen arkadaşlarıma teşekkür edeceğim hakikaten berbat.Ben bu hale gelebildiysem inanaın hepiniz gelirsiniz.
Bıraktıktan sonra kaçamak içitiğimde ne hissettiğimi paylaşmak istiyorum sizlerle.Dedimki geçmiş kızım senden artık sen bunu içerken eski keyfi alamıyacaksın.Çünkü kaç gündür vücudumun onsuz halini yaşamaya başladım ya içerken nereni tıkadığını düşünerek soluyorsun olmuyor yani ....Böye işte Allah hepimize kurtulmak nasip etsin.

evet arkadaşım diğer başlıkta rastladım bi arkadaş tavsiye etmiş Allen Carr kitabını 5 dakkada indirdim biraz gözattım iyi bi kitaba benziyo valla iki saattir etkilendim içmedim.ama daha etkili olsun diye kitabı iki kere üst üste okuyum diyorum.

Selam benim çok şükür iyi gidiyor ara ara istiyosun tuhaf oluyorsun ama geçiyor çabucak çok şükür.Ama vücudum kesinlikle istemiyor artık bunu biliyorum.Tamamen psikolojik bir istek ama bu bir istek değil aslında şeytani bir duygu gibi ama çabuk geçiyor çok şükür.ALLEN CARR'I BENDE ıKı DEFA OKUDUM ıKıNCıDE DEDıKLERıNı DAHA ıYı ANLADIM.

ne kadar güzel benimde bugün 5.gün ldu içmeyeli inş baslamam ama hep aklıma gelince ağlamak geliyor inş asarım bu olayı

Selam benim çok şükür iyi gidiyor ara ara istiyosun tuhaf oluyorsun ama geçiyor çabucak çok şükür.Ama vücudum kesinlikle istemiyor artık bunu biliyorum.Tamamen psikolojik bir istek ama bu bir istek değil aslında şeytani bir duygu gibi ama çabuk geçiyor çok şükür.ALLEN CARR'I BENDE ıKı DEFA OKUDUM ıKıNCıDE DEDıKLERıNı DAHA ıYı ANLADIM.

Merhaba 7 sene olmuş ama:) bırakabildiniz mi bu yöntemle sigarayı acaba?

merhaba ben de sigarayı 2 ay önce allencarr yöntemiyle bıraktım. 1 defa seminere katıldım ve o seminer de son sigaramı içtim.

merhaba ben de sigarayı 2 ay önce allencarr yöntemiyle bıraktım. 1 defa seminere katıldım ve o seminer de son sigaramı içtim.
Nasıl oluyorki? Bir kaç saatlik seminerde insanlar nasıl bırakabiliyor.
Bırakmam lazım 2 defa ciddi anlamda bıraktım. birinde 1 hafta , ikincide 26 gün içmedim ama yine başladım.

Back