Gebeliğe Hazırlık Klomenden sonra TSH yüksekliği

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

SariPapatyacik

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
167
51
298
Merhaba arkadaşlar. Hamile kalabilmek için tedaviye başladım ilk yaptırdığım tahlillerde 2.6. Ve 3 çıkan tsh klomen kullanım sonrası 7 çıktı. Doktor leva....ron verdi kısa bir zamanda 1 lere düştü. Birkaç ay aradan sonra tekrar menagon iğne ardından klomen kullandım sonrasında yapılan tahlilde tsh 6 çıktı. Endokrin doktoru klomenin yükseltebileceğini söyledi. Böyle birşey yaşayan var mi? Geçici bir süreliğine mi yükseldi yoksa troidlerimi bozdu bundan sonra böyle mi olacak?

Benimde tsh sürekli yükselip duruyor. Biraz sinir strese de bağlı Kendinizi sakin tutmaya çalışın

Benimde 4 yıl önce tsh değerlerim normaldı klomen ve farklı ilaçlara başladığımda farkedildi tsh 6 olmuştu prolaktin(süt hormonu) ise 60 ları gördü. Sonrasında tsh için levotrin prolaktin için dostinex kullandım düştü. prolaktin ara ara yükseliyor beyin mr ı istendi küçük adenom olduğunu çok önemli olmadığı söylendi. Fakat gel gelelim ki 4 yıldır hiç bir şekilde gebe kalamadım 3 aşılama 1 tüp bebek başarısızlığım var.(Daha dün tüp bebeğin negatif olduğunu öğrendim)
Bende sizin gibi klomenden sonra bozuldu diye düşünüyordum fakat anne tarafımda tsh problemi var teyzelerimin iki tanesinde var maalesef ki

Rabbim tez zamanda nasip eder inşallah. Şimdi bende levatiron kullanıyorum haşimato olmuşum galiba. Bu ilaçlar bağışıklığı etkiliyor tiroitte bağışıklık sorunu zaten bende onların yaptığını düşünüyorum. Zaten olmuyordu birde bu çıktı ne yazıkki. Bir arkadaşım tsh 12 iken hamile kalmıştı bizede nasip olur inşallah.

Tsh seviyesi 17 iken hamile kalan arkadaşta tanıyorum artık anlamıyorum Tsh +Prolaktin mi yapıyor yada tsh ile başka bir hormon bozukluğu ile mi oluşmuyor gebelik bilemiyorum çünkü teyzelerim de troid-guatır hastası normal yolla hamile kalmışlar zamanında En kısa zamanda sağlıklı bebiş nasip etsin rabbimde bizlere

2.6 ve 3te gebelik için yüksek bi değer yalnız canım. Klomen etkiler mi duymadım ama ilaçla düzene girer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…