KLOMEN mi, GLUKOFEN mi, her ikisi mi?

fz_d

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2012
58
1
Merhaba arkadaşlar...
Çok uzun zamandır klubün takipçisi olsam da, forumda çok aktif olmadığım için aranızda yeni sayılırım...
Kronik bir pko hastasıyım... 12 yaşında ilk kez adet oldum ve o günden beri adet düzensizlikleri doğum kontrol hapları kilo sıkıntıları kıllanma problemleri vs gibi bir çok problemle karşılaştım (hala da yaşıyorum)... şu an 23 yaşındayım... yaklaşık iki yıllık evliyim... adet olma zamanlarım asla belli olmuyor, 3 ay, 4 ay ve hatta 6 ay bile olabiliyor bu bazen... ilaç kullanarak oluyorum çoğu kez... herşeyi oluruna bırakıp ilaç kullanmadığımda da aylarca adet olamıyorum... evlendikten sonra yaklaşık 3 ay kadar yasmin kullandım... ilacı bıraktıktan sonraki ay hamile kaldım... fakat iki aylıkken kalbi durdu ve ilaç yardımıyla düşük yaptım... o zamandan beri yani 15 aydır hamile kalamıyorum... soğan suyu testere dişli aslan pençesi gibi bir çok bitkisel ilaçların yanında yasmin tedavisini de bir kez tekrarladım... ama hala hamile kalamadım... kendi doktorum her gittiğimde ısrarla yasmin verdiği için bu defa devlet hastanesinde bir doktora gittim... yumurtalıklarımda tembellik olduğunu söyledi pazartesi bazı tahliller yapacakmış ve büyük olasılıkla glukofen verecekmiş... ilk sorum bu ilacı vermeden önce şeker yükleme ya da şeker tahlili yapması gerekmez miydi? bana sadece hormon tahlili yapacağını söyledi... hormon tahlili yapacaksa da adetimin üçüncü gününü beklemesi gerekmez miydi? aslında tecrübeli bir doktora benziyordu ama sizce itimat etmeli miyim? ikinci olarak bu ilac sebebiyle çoğul gebelik olma durumu oluyor mu? üçüncü olarak da ben artık çok yorulduğum için, psikolojim herşeyim altüst olduğu için bebek istememin dışında bu adet düzensizliklerininde yıllardır ruh halimi altüst ettiği için bir an önce sonuç almak istiyorum artık çok sıkıldım sizce sadece bu ilaç kısa sürede etki eder mi yoksa ayrıyetten klomen vs gibi bir ilaç vermesini de istemeli miyim?

şimdiden çok teşekkür ederim

merhaba canım ben de 31 yasındayım 7 yıl önce pcos olduğum teshiş edildi ve 5 6 yıl diane 35 dogum kontrol hapı ıctım. sonra evlendıkten sonra bıraktım son 7 aydır bebek dusunuyoruz bana da kan tahlılı yapmıstı 7 ay once ve glokofen verdı ben 7 aydır ıcıyorum glokofen folık asıt ve coraspırın henuz hamıle kalamadım ama bana doktor ılaclarımı kullanmamı soyledı son olarak da 2 kez klomen kullandım. sımdı beklemedeyım.sonuc ıcın.

klomen i sen mi istedin yoksa glokofen yetersiz olduğu için mi doktor klomen verdi? birde glokofen e başlamadan önce hangi tahliller yapıldı sana? çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için...

klomen i sen mi istedin yoksa glokofen yetersiz olduğu için mi doktor klomen verdi? birde glokofen e başlamadan önce hangi tahliller yapıldı sana? çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için...

klomen yumurtaya yardımcı ılacı doktor verdı. glukofen ıse seker duzenlıyor. ıkısının ıslevı farklı.glukofenden once sadece kan tahlılı yaptı. rıca ederım.

X