KLEBSİELLA PNEUMONİAE

1nure

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2022
152
33
28
24
Merhaba kızlar idrar tahlilimde 7 lökosit kültürdede bu bakteri çıktı dün cipro antibiyotik kullanmaya başladım bir hafta sonra tekrar kültür vericem internette çok dirençli bir bakteri olduğu ve kolay kolay geçmediği ciğer yıkımına sebep olduğu yazıyor bu hastalıktan kurtulan varmı morelim çok bozuk lütfen yardımcı olun

Çok geçmiş olsun umarım şikayetleriniz geçer ilaçla. Hastalığı bilmiyorum ama Allah şifa versin

Akcigerine bulasmadigi takdirde sıkıntı yok senin idrar yollarinda bende 3 yildir cekiyorum bu bakteriyi idrar yollarimda icmedigim antibiyotik kalmadi antibiyotik ignede vuruldum malesef ilaclar etki etmiyor ureme olmasada varligi devam ediyor sadece yuz binin uzerine cikinca bakteri sayisi hastane ölcüm yapiyor ve ureme cikiyor

Akcigerine bulasmadigi takdirde sıkıntı yok senin idrar yollarinda bende üç yildir cekiyorum bu bakteriyi idrar yollarimda icmedigim antibiyotik vurulmadigim igne kalmadi malesef ilaclar pek etki etmiyor

Akcigerine bulasmadigi takdirde sıkıntı yok senin idrar yollarinda bende üç yildir cekiyorum bu bakteriyi idrar yollarimda icmedigim antibiyotik vurulmadigim igne kalmadi malesef ilaclar pek etki etmiyor
Evet akciğerlere bulaşmadığı için şanslıydım allaha şükür 7 ay önce çok zor günler geçirdim böbrek ağrısında uyuyamıyordum çok dirençli ürediği için evde kullanabileceğim ilaç kalmamkştı yatış verdiler on gün sonra kurtulmuştum sonraki aylarda tekrar kültür verdiğimde temizdi

Merhaba.bende aynı dertten müzdaribim şuan hastanede ikinci günüm antibiyotik başladılar.çok endişeliyim benim 2.kez üreme bu.sizde son durum nedir acaba?hastane sonrası ek tedavi aldınızmı? Psikolojm alt üst nolur bu durumu yaşan birileri olumlu güzel şeyler söylesin

Kızlaarr bu idrar yollarında dirençli klebsiella üredi bununla ilgili tedavi görüp tamamen iyileşen varmı aranızda internette çok kötü şeyler okudum bu bakteri ile ilgili psikolojim alt üst oldu çok çaresiz hissediyorumm

Merhaba 1nure öncelikle geçmiş olsun,şuan son durum nedir sizde ?nerde tedavi oldunuz hangi il hangi hastane doktor kim?bende iki kez hastanede yattım ama yinede tekrar ediyor tedavi edemiyorlar çok çaresiz hissediyorumlütfen masjma dönüş yapabilirmisiniz?

Merhaba daha önce yazdığım gibi bende ilk ğreyen klebsiella ikinci üreyen e coliydi merak etmeyin damardan antibiyotik kullanımı çok iyi geliyor alalha şükür bende tekrarlama durumu olmadı

Sadece bu süreçte bol su için ve iç çamaşırlarınızı ütüleyerek giyin hatta ben eski iç çamaşırlarımı çöpe atıp kendime pamuklu iç çamaşırı almıştım ona rağmen ütüleyerek giyiyordum

Antibiyotik tedavisine rağmen tekrarlamasını anlayamadım üretra içine yerleşmiş olabilir araştırdığım zamanlarda aürekli tekrarlayan idrar yollarında vs histoskopi yapıyolardı sanırım doktorla sürekli tekrarlaması için ne diyolar

Sürekli tekrar eden bi iye vardi zaten ama basit antiseptiklerle geçiyordu ama ben yinede sistoskopi yaptırmak istedim temmuz ayında sistoskopi oldum ve o işlem esnasında steril olmayan aletlerinden mesane içine kolonize olmuşlar enfeksiyon doktoru bu şekilde açıkladı antibiyotiğe dirençli olduğu içinde terar üreme olasılığı yüksekmiş şifa bulayım derken daha da derde bulaştım çokkk üzgünüm okadar ağır antibiyotiğe rağmen kurtulamıyorum.Siz hangi hastanede hangi doktora gittiniz?

Ben üniversite hastanesine gittim teşhisi onlar koydu normal devlet hastanesinde günğ birlik yatış yapıldı il belirtmek istemiyorum o kadar çok konu varki tanıdık çıkabilir ist vs değil ama

Ya çok üzüldüm sizin adınıza bu bakteri banada özel hastanenin tuvaletinden geçti klozete oturmuştum ertesi gün şiddetli böbrek ağrısıyla başlamıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…