_Anne Neden Hep Çalışıyon _
bi aralar bi yazı okumuştum artık hatırlamıyorum bile tam anlamıyla. sonra oğlum doğduktan bir süre sonra daha farklı bir şekilde eşime anlatmıştım ama tabi kendi uydurmuğumu söylemeyerek çünkü bunların benim düşünlerim olduğunu bilse daha az önemser hatta üzerinde durmazdı bile. burda yayınlayacağım küçük hikaye tamamen benim uyarlamalarımdan biri.
bir gün bir çocuk annesinin yanına gelerek sorar "anne benimle oynarmısın ? "
anne cevap veriri " olmaz şimdi çok işim var"
çocuk üzgün ama sessiz ayrılır annesinin yanından. akşam olur baba eve gelir. çocuk bir ümit babasına yaklaşır
"baba benimle oynarmısın ? "
baba asık ve bezgin bir suratla cevap verir " bütün gün çalıştım çok yorgunum başka zaman"
çocuk sorar " neden çalışıyosun baba ? "
baba " ben çalışmazsam eve kim para getirecek"
çocuk " yani sana çalışınca paramı veriyolar ?"
baba " tabiii... hadi git annenle oyna sen"
çocuk " anne benimle oynarmısın"
anne " çok işim var şimdi olmaz"
tüm bu olmazların arasında çocuk tekrar babaya giderek " baba sen sabah gidiyosun akşam geliyosun ve işin akşamları bitmiş oluyo! ama annem hala çalışıyo ama ona kimse para vermiyo "
baba gülerek cevap verir " annem bütün gün oturmaktan başka ne iş yapıyor ki "
hep söylendiğim konulardan biridir bu sinir eder bu durum beni. heleki herife bak azcık şu çocuğa deyipte pc nin başında oturmuş oyun oynarken şimdi işim var dediği zamanlarda. İŞ gerçekten nedir iş. bu soruyu hangi erkeğe sorsanız cevap aynıdır. İş: karşılığında para kazanılarak verilen emektir derler. yada yakın şeyler söylerler ama sonuç aynı kapıya çıkar karşılında kazanmıyorsan o iş değildir. ee madem öle, madem karşılığında kazanmadığın şey iş değil öyleyse neden şu gömleğimi ütülemedinmi sorusuna verilen hayır yanıtına bu senin işin neden ütülemedin cevabını alırız. yada neden çocuk kendinder geçercesine bağırdığında ve ellerimiz leş gibi çamaşır suyu kokarken bakarmısın biraz çocuğa sorusuna çocuğa bakmak benim işimmi yanıtıyla yüz yüzeyizdir. haa bide hiç anlamam iyi peki madem bunlar bizim işimiz o zaman karşılığı nerde? yada hangisi için ücret talep edicez.ahhh erkekler ahhh. düşünsenize kadının tüm üstlendiği şeyler için ayrı ayır ücret tarifesi olsa ! hadi sayalım
1- temizlik ( yemeğide içine alabiliriz.)
2- ütü ( gündelikçiler bunun içi ayrı üzret alıyor çünkü)
3- çocuk bakımı
4- kadınlık görevleri ( siz anladınız onu
)
5- fatura, banka işleri ( bütün gün evde oturuyoruz ya oda bize kalır)
6- bütçe ayarlaması ve takibi ( muhasebeye girer arı tarife gerektirir )
7- dikiş ( o cepler nasılsa haftada bir sökülür, yada düğmeler kopar )
şimdilik aklıma gelenler bunlar ki aslında daha listeye eklenecek pek çok şey vardır düşünülse. ama nede olsa bütün gün otruyoruz ne iş yapıyorz ki. DEMİ AMA!!!!!!!!!!!!