KKTC'de Ankara elini yakamızdan çek eylemi

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ziyereti bir grup tarafından protesto edildi.
kktc.jpg

"ERDOĞAN SAVAŞ SUÇLUSU"
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil "savaş suçlusu" olarak nitelendirdiği Erdoğan'ın adada hoş karşılanmadığını belirten bir açıklama yaptı.

"ANKARA ELİNİ YAKAMIZDAN ÇEK!"
KTÖS üyeleri eylemde "ANKARA ELİNİ YAKAMIZDAN ÇEK!" pankartını açarken, yine aynı şekilde slogan atması dikkat çekti.

ensonhaber.com

kıbrıs'ta 4 yıl yasamıs biri olarak şöyle özet geceyim ki ankara elini yakalarından cekerse açlıktan kırılırlar. çok çok sevmeme rağmen tembel oldukları bi gercek. çok refah içinde yasıyorlar türkiyedeki çalışmanın abartmıyorum yarısını bile calışmıyorken aldıkları para en az 3 katı. yanlış tapulaşmadan zengin olan halkın ceremesini ankara eninde sonunda öyle ödeyecek ki şimdilik israil alıyo diye sesini çıkarmayanlar zamanı gelince siz burayı nasıl satarsınız diye asıl bizim yakamıza yapısacak. kıbrısta çok büyük yanlışlar var.
dipnot: çok özledm ben kıbrısı :KK61:

Arkadaşlar KKTC için sia0303 arkadaşımın söyledikleri Türkiye'li olarak görünen tarafı. Bakın size kısadan anlatmaya çalışayım;
1974 yılındaki savaştan sonra Türkiye Kıbrıs'ta olan Kıbrıs cumhuriyetini (hangi akla hizmetse) tanımamış ve kensi kendine bir KKTC cumhuriyeti kurmuştur. Kıbrıs cumhuriyetinede (hali hazırda tanınan) rumlar sahip çıkmıştır. Doğal olarak tüm ülkeler KKTC yi tanımamış ve ambargolar getirmişlerdir KKTC için. Ambargolar dolayısıyla 1974 sonrası tüm fabrikalar ellerindeki ürünleri satamamıştır. Türkiye'ye yapılan çağrılar sonucu hükümet 1975 te demiştirki, 50bin nufusunuz var. Türkiye size bakar, siz memur olun, üretmeyin, hazır parayı biz göndeririz demişlerdir. daha sonra adaya Türkiye'den nufus akatarılmaya çalışılmış ama aktarılan nufus Osmanlı zamanındaki gibi zanaatkar, düzün seçilmiş insanlar değil. boşta kimi bulursalar KKTC ye gönderip ev , arsa vermişler. Türkiye'den gelen nufus bu ev, arsaları ingilterede yaşayan rumlara satmışlardır. Evlerini arsalarını satmayan Türkiyeden gelen vatandaşlar ise haliyle KKTC nin kültürünede pek alışamamışlardır. kütür çatışması yaşanmıştır. Ne yazık ki Türkiye'mizin yanlış politikaları yüzünden insanlarda öfke oluşmuştur. ve insanlar ürettiklerini satamadıkları için fabrikalarda kapanmıştır. Türkiye parayı göndermiş ve insanlarda kolay paraya ve rahata çabukca alışmışlardır.
Yıllarca hiçbir kararkarını kendileri alamamış , herşeyde Türkiye'ye muhtaç kalmışlardır. yani şöyle düşünün bir kadını tecavüzden kurtardınız ama kadına her türlü işkenceyi kendiniz yapıyorsunuz. O kadını tecavüzden kurtarmak ve tecavüzden korumak size o kadına her türlü işkenceyi yapma hakkını vermez.
Şimdi yukarda yazan yazılara gelirsek;
- asgari ücret 1.500 TL ... yukarıda yazan yalan haber ve yeni işe başlayan devlet memuru üniversite mezunu bile olsa 1.700tl ile işe başlayabiliyor.
- adanın yarısı memur değil, dörtte biri memur. ama böyle olmasını Türkiye istedi.
- 13. maaş var evet. ama gününden 6 ay sonra ve kesilerek yatan bir para. hiç yoktan iyidir tabiki
- 15 yılda emeklilik var. ama bir dönem yanlış yapılan bir iş. güvenlik kuvvetlerinde çalışmış, mücahit vb. zor koşullar yaşamış insanlar için (100 kişiyi geçmez) tanınmış bir hak. yıllardır yok.
- Türkiye maaş vermezse tabiki memuru ödeyemez. Türkiye'nin yanış politikaları yüzünden ambargolar gelsin, fabrikalar kapansın, Türkiye'nin bile gümrük olarak tanımadığı ( yunanistanda üretilen bir ürün türkiyeye gümrüksüz girerken, kktc de üretilen bir ürün fon+ gümrük ödenerek Türkiyeye girebiliyor ) bir ülke ol. Türkiye istesin herkes memur olsun. Sonrada Türkiye olmasa memur maaşlarını bile ödeyemezler de.
KKTC liler bir çok konuda haklılar ama tek taraflı değil tabiki. Aralarında Türkiye nin garantör olmasından rahatsız olan at gözlüklülerde yok değil. Türkiyenin garantörlüğü gittiği an KKTC yi yerler de farkında değiller.
Neyse, kısaca size bir Türkiye li olarak KKTC deki asıl durumu ifade etmeye çalıştım. Takdir okuyan arkadaşların

Bu haberden sonra Viki'den KKTC yi bi okuyayım dedim de çok şaşırdım.

KKTC'yi Annan Planı bahanesiyle Rumların esaretine bırakmaya girişilirse; böyle geç kalmı tepkiler olur. Hem neden KKTC'ye gitme ihtiyacı duyuldu? Bayram değil seyran değil; eniştem beni neden öptü?

Türkiye'de her Cumhurbaşkanı olan kişi, ilk yurtdışı ziyaretini KKTC ye yapar. Bu artık devlet geleneği haline gelmiştir. Ayrıca 1974 den beri Türkiye tüm kara para aklamalarını , kaçak , usulsüz ve kötü işlerini KKTC de çözer. Türkiye'nin birnevi arkada bahçesidir KKTC. Annan planı zorlanmamış tam tersine insanların % 60 gibi bir oranla evet dedikleri bir anlaşmadır. Neden biliyormusunuz? insanlar KKTC de artık belirsizlikten bıktılar, geleceklerini göremiyorlar, Türkiye'nin parasını yemek istemiyorlar ve kendi ayakları üzerinde durmak istiyorlar. Bu yüzde evet dediler Annan Planına . Onlarda biliyor Annan planının çok adil olmadığını ama belirsizlikten bıktı insanlar.
Şunuda söyleyebilirim sizlere; Rumların şu an konuştuklarına bakmayın. Yokuşta çıplak kaldılar. Yunanistan bankalarına borç verdiler, geri alamadılar. Birde ekonumik kriz başladı. Tek umutları doğalgaz. Tabi doğalgazı sıvılaştırıp gemilerle götürmek çok maliyetli. Boru hattıyla gitmesi en ekonomik çözüm. Şu an rumların bağırmalarına da bakmamak lazım. Çünkü anlaşma çoktan gizli kapılar arkasında yapıldı.

KKTC'nin bizden çok daha farklı bir kültürü,yaşam anlayışı var.İleriki zamanlarda bu yavru vatan tanımından da feragat edeceklerini düşünüyorum ben..

1974 yılındaki savaştan sonra Türkiye Kıbrıs'ta olan Kıbrıs cumhuriyetini (hangi akla hizmetse) tanımamış ve kensi kendine bir KKTC cumhuriyeti kurmuştur.
Hangi akla hizmet sözünüze takıldım ben, Kıbrıs’ın Yunanistan ile birleştirilerek, Elen adası haline getirilmesi için uğraş veren enosis çalışmaları yüzünden olmasın, Türklerin adadan bir an önce çıkmaları için dışlanıp baskı ve şiddete maruz bırakılması yüzünden olmasın,Kıbrıslı Türklerin Enosis'e karşı direnişleri ve Türkiye'nin kendilerini desteklemesi sayesinde şu an en azından topraklarda hala Türk nüfusu yaşayabiliyor.
Özellikle 1960 lardan sonra, yani Kıbrıs cumhuriyeti kurulmasından sonra giderek artan Kıbrıslı Türklere karşı ağır ekonomik baskı, haberleşme, ulaşım, ekonomik ilişkilerin kesilmesi. Yine akritas planı ile Türklerin imhası veya adadan atılmasını hedefleyen örgüt planı.... (doğrusunu yanlışını içinde yaşayanlar bilir bize aktarılanlar bunlar sonuçta)Bütün bunlar yüzünden tanınmadı Kıbrıs cumhuriyeti, sonuçta Osmanlı döneminde Türk nüfusunun Rum nüfusundan çok daha fazla olduğunu hesaba katarsak, geçmişimizin olduğu topraklar.
Ha şu anki Türkiye politikası biraz ne yapacağını şaşırmış durumda sanki, diğer söylediklerinize katılıyorum zaten, sadece Kıbrıs Cumhuriyetini hangi akla hizmet tanımadıysa dediniz ya ona istinaden yazdım. Öncesinde gösterilen yaklaşım ve sonrasında yaşanan gelişmeler nedeniyle tanınmadı.(illaki bizim bilmediğimiz göz ardı ettiğimiz hatta yanlış bildiğimiz şeyler vardır, ben bu şekilde biliyorum değerlendiriyorum. Yanlışı varsa affola)

Kıbrıs Cumhuriyeti İSMİNE rumlar değilde Türk sahip çıksaydı anlamında söyledim ben. 1974 den sonra akıllı bir politika izleyip Kıbrıs Cumhuriyeti İSMİNE sahip çıkmış olsalardı, bugun dünyadan izole yaşamak zorunda kalmayacaklardı. Yoksa dediğiniz gibi Kıbrıslı Türklere 1960 dan sonra çok ağır baskılar yapıldı. Ona bende katılıyorum benim demek istediğim Türkiye orada yanlış politika yaparak yeni bir cumhuriyet kurmaları olmuştur. KKTC yi tanıyan Pakistan bile en fazla 3 gün direnmiş ve gelen ağır yaptırımlar yüzünden KKTC yi tanımayı reddetmiştir.

Ben şahsım adına söyleyebilirimki; ilk defa Türkiye, KKTC politikası (bu politika ne kadar doğru ne kadar yanlış tartışılır) izlemeye başladı. 1974 den beri Türkiye'nin hiç bir zaman KKTC politikası olmamıştır. Sadece paralarını ödeyin, ses çıkarmasınlar ve Türkiye'de yasa dışı işlerini KKTC üzerinden yapsın yeter politikası izlenmiştir bu zamana kadar. Rum basını bu güne kadar Türkiye'nin her açıklamasına ve KKTC yi ziyaret eden her Türkiye cumhurbaşkanına afedersiniz popolarıyla gülerlerdi. İlk defa bu kadar afalladılar. Şurda 1 eylülde başbakan KKTC ziyareti yaptı. Bakın o zamandan beri açın bakın rum gazetelerine internet sayfalarına hala Türkiye Cumhurbaşkanın konuşmalarının altındaki gizemi sorguluyorlar. İlk defa bu kadar afalladılar. Tabi bunun sadece Türkiye Cumhurbaşkanıyla ilgili oldugu söylenemez. rum tarafının ekonomik krizde oluşu ve ekonumik krizden tek kurtuluş yolu olarak gördükleri Türkiye üstünden doğalgaz transferi de çok etkilidir. Türkiye yaklaşık son 10 yıldır dünyaya 1974 teki savaşın bir barış harekatı oldugunu dünyaya anlatmaya başlamıştır. Daha önce rahmetli Ecevit'ten başka bunu dünyaya anlatmaya çalışan olmamıştır.
Türkiye'ye her platformda önüne konan Kıbrıs sorununu Türkiye'de çözmek istemektedir.

Back