Sevgili Dostlar,
Benim için her şeyin değiştiği o uzun ve zorlu süreci paylaşmak istiyorum. Yıllarca umutla bekledim, her yeni gün belki de mucizenin geleceğini düşündürdü; ama çoğu zaman hayal kırıklıklarıyla yüzleştim. O günler, yüreğimin en kırılgan anlarıydı. Ne gücümüz kalmıştı ne de defalarca denemek için maddi imkanımız. Sonra olacak bu ya biriyle tanıştım bu yolculukta kendisi de Kıbrısta tedavi olmuş imkanlarından bahsetti ben Kıbrıs'ı hep daha pahalı hayal ediyormuşum hiç araştırmamıştım. Meğer tüp bebek konusunda oldukça iyi klinikleri varmıs. Hemde gidip gelmek orda konaklamak sandığımdan daha kolay oldu.
KKTC’de tüp bebek tedavisine başladığımda, kalbimde hem heyecan hem de korku vardı. Başka bir ülke daha zor olur diye düşünmüştüm. İlk adımı attığımda, neyle karsılasacağımı bilemediğimden çok tedirgindim bu sefer olacak mı ama beni o kadar iyi karsıladılar ki keske daha önce gitseymişim. Tedavi sürecim boyunca, o anların ağırlığını paylaşan, beni dinleyen ve her adımda yanımda olan doktorum sayesinde, zorluklar yavaş yavaş aşılmaz engeller ortadan kalktı.
Üstelik Türkiyede mümkün olmayan birçok durum KKTC de mümkünmüş ve ayrıca KKTC de diye bakmayın Türkiyeye göre de oldukça uygun. Belki bir kaç defa deneyebileceksiniz. Oraya gitmeden kliniğimizin istediği bazı tahlilleri burdan gönderdik, gittiğimizde bize özel bir tedavi süreci sunuldu. Hiç beklemeden tedaviye başladık. Türkiye’de uzun süreçler varken burada hemen kolayca işlemler yapıldı . Maddi olarak da daha uygun oldu. Ve gerçekten hem tatil yapmış olduk hemde kaliteli tedavi sürecini geçirdik. Ve en önemlisi özgürce karar verebildik. Türkiye’de bazı yasal sınırlamalar varken, burada ihtiyaç duyduğumuz yöntemi seçme şansımız oldu.
Ve şimdi… Mucizemiz bizimle! Belki size de bir umut olur diye yazmak istedim.
Eğer siz de bu yolda yürüyorsanız, asla umudunuzu kaybetmeyin. Doğru doktor, doğru ekip ve biraz da inanç… Her şey mümkün.
Dertleşmek, deneyimlerimizi paylaşmak isterseniz, buradayım. Sevgi ve umutla kalın.