kesınlıkle o konuda haklısın cnm... anca okulda aldıkları egıtımı karıstırıyorlar... tamam tabıkı cok önemlı aldıgı egıtım ama en buyuk aıledekı egıtım aıle içi egıtım... kımısı rahat etmek ıcın salıyor cocugunu yatılı okula ama sonuc aıle egıtımınden yoksun nereye gıdecegını tam olarak bılemeyen sapkın cocuklar... tabıkı gercekten bunun hakkını veren cocuklarımız var ama artık bazı seyler rayından cıkmaya basladı bunlarda göstergelerı...
kızlar ben yiboda nöbet tutarken haftasonu bile çocuklarını aylarca yanlarına almayan aileler gördüm resmen başlarından atıyorlar çocuklarını zaten çocuk da çok en az 5 tane yapıyorlar bizim yiboda da çocuklardan biri yangın çıkarmaya çalışmıştı allahtan çabuk fark edilmişti de bişey olmamıştı çocukları da mecburen köydeki evlere misafir olarak dağıttık gelip de o halde bile çocuklarına bakmadılar aileleri bi gece bile almadılar yanlarına düşünün yani, aileler böyle oldukça daha çok rezalet yaşanır yibolarda... doğur doğur baksın devlet baba. oh ne iyi...
herkes öğretmenleri suçluyo böyle şeylerde ama bence asıl suç ailelerde,küçücük çocuklarını yatılı veriyolar,çoğu ilgilenmiyo bile,sonra zaten toplum olarak bastırılmış bi cinsellik ve sonuç bu işte.ben böyle haberleri okuduğumda gözyaşlarıma engel olamıyorum artık ya,,bende bi anneyim ve çocuğumun geleceği için çooook korkuyorum.allah evlatlarını kaybeden ailelere sabır versin,çok zor çokk...
Ne sabırı versin Allah arkadaşım bu insanlığını kaybetmiş yaratıklara. Aileler kendi arasında anlaşmış, kan parası alıp susmuşlar. Bu yüzden 1 sene sonra ortaya çıkmış olay. O çocukların da hiç biri tutuklanmamış. Hatta bir tanesi aynı okulundan mezun olmuş. Töreleri batsın bu insanların. Eğitimle falan olacak bir iş değil bu. İnsanın içinde vicdan yoksa ne kadar eğitirsen eğit. Çocuğunu mal gibi gören, kızını para karşılığı satan anne-babadan çıka çıka böyle caniler çıkıyor işte.
bu seferde kayseri yibo değilmi.yeri yok ya heryerde bi pislik var ve bu seferde ne yazıkki bir öğretmen bu pisliği yapmış.toplumun bize saygısı kalmıyo bunlar böyle yaptıkça tüm öğretmenlere mal ediliyo. eğitim sistemimizdeki sorunlar ortada,ama bence bunlarda şuan bilinçli olarak ortaya çıkarılıyo.yani devlet zaten yiboların bir sorun olduğunu biliyordu ama kapatması için sağlam bişeyler lazımdı.bilinçli olarak medyaya yansıtıldı bunlar.yibolar ibo oluyo artık,taşımalı sistem geliyor.bunlar çok bağlantılı yani.benim bildiğim 3-4 yiboda benzer olaylar olmuş.bizim yibodada başka pislikler vardı.hep soruşturmalar açılıyo,birilerinin yerleri değiştiriliyo,birileri geliyo,birileri gidiyo ama düzen böyle devam ediyodu.ha bunca zaman medyaya yansıtılmadı,şimdi ardı ardına ortaya çıknca ben böyle düşünmeye başladım.pisliklerse heryerde var,toplum olarak yanlış yönlendirliyoruz.bunlar sadece eğitimde değil her kurumda olmaya devam edecek.yapmak isteyen serefsizler çocukları götürüp istedikleri yerde yaparlar pisliklerini.aileler olarak bizçocuklarımızı iyi korumaya çalışacağız,başka yapacak ne varki.bu insanlar evlerinde terbiye ahlak dersi almadıktan sonra bizde onları ne kadar eğitebilirizki.herkes bizi suçlayadursun,suçlu öğretmen değil,suçlu aileler bence..