özellikle bir derdim var kısmına takılıyorum bu aralar. dönem dönem bazı bölümlere ilgim artar, o bölümlerde yoğunlaşırım. bu ara bir derdim varda yoğunlaşmış durumdayım. bazı konuları okurken yorumlara inanamıyorum. konu açana açtığına pişman eden şeyler yazanım dersiniz, bunu lakayt bir biçimde yapanımı dersiniz. konu ile alakasız ama sırf gırgırına yazılış mesajları mı dersiniz. neler neler. bir konu facek çıktıysa konu kapatılana kadar belki yapılabilir bu ama ciddi bir sorun yaşayıpta buraya yazıp fikir almak isteyen insanlara karşı çok ayıp edildiği kanısındayım.belkide " ne olur biraz empati" demek gerekiyor.
birde yorumların doyuruculuğu konusu var meselesi var tabi.
daha öncede buna benzer çok konu açıldı ve sayfa sayfa tartışıldı bi sonuca ulaşılamadı...sende ulaşamazsın emin ol...hatta konu öyle yerlere gider ki açtığına açacağına pişman olursun canım... üyeliğini riske atma derim... çünkü sonu oralara kadar gidiyor... çok ceza alanlar olmuştur bu tarz konu ve tartışmalar sonunda... sende riske girme bence...senin fikrin tabi...
kötü demeyelimde olumsuz düşünceli, negatif enerjili.bazılarının yakınında olsak çarpılacaz o derece yaniinsan kötü, acımasız, merhametsiz olunca öyle oluyor.
nedense saldırma modu var millet birbirini sürekli eleştirme sürekli laf sokma peşinde
evet senle çok karışılaştık konularda
aman yarabbim !
millet dananın altında buzağı arıyor
iyide söylesek laf kötüde söylesek laf
konular insanlar fikirlerini söylesin diye açılmıyormu zaten....
herkesin bi üslubu var tabi...
öyle konular açılıyorki daha okurken sinirleniyo insan...
günah çıkartmak için yazılan konulara bende çok hoşgörülü ve empatili davranamam doğrusu...
bazı yorumlar abartılı evet ama kaynayıp gidiyo arada işte...
pohpohlanmak amacıyla yazıp amacına ulaşamayan konu sahipleri genelde tartışmaya çeviriyorlar konuyu...
konu açılıyorsa her yoruma razı olunmalı...
çok hassassa konu açan kaldıramayacaksa eğer ne gerek var konu açmasına...
tamamen katılıyorum akandenize...dile getirmek istediklerimin tercümanı olmuş...sürekli yorumların acımasız olduğundan bahsedenler dikkatle okusun bence...konuyu açan kişiye dikkat etsinler...öyle konularki okurken strese sokuyo adamı... ama onlara laf yok tabi...hep sorun bizde...biz acımasızız...biz kötü düşünceliyiz..konu sahipleri pamuk kalpli zaten... mesela birini okudum geçenlerde kaynanasını topa tutmuş ağzına geleni saymış hakaret vari sözler söylemiş...sonrada bana yardım edin diyo.... arkadaşım gelde bu kadına yardımcı ol...zaten bi kaşık suda boğacak duruma gelmişsin bide biz bişey desek düşman kesilecek kadına....zaten istediği yardımda kaynanamla aramı nasıl düzeltebilirim gibi bişey değil, kaynanamı nasıl altedebilirim tarzında yardım istiyo....şimdi bize kötü kalpli diyen arkadaşlara soruyorum bu arkadaşa gelin o zaman kaynanasını altedecek tarzda yardımızı bahşedin.... sonrada aman ben iyi kalpliyim konu sahibine kızmadan eleştirmeden nazikçe yardım ettim diye kasım kasım oturun....sizinki vicdan, bizimki vicdansızlık...kusura bakmasın kimse ama böyle konu açan kişilere yardımcı olmak adına nazikçe yorumlar yapmak benim karakterime ters arkadaşım....ben derim ki sen daha hakaret edici konuşma tarzını değiştirmeyi beceremiyorsan benden yardım bekleme...önce sen nazik olarak açmayı becer konunu, sonra benden nezaket bekle..........şimdi bu fikri savunanlara söylüyorum,,,sürekli yorumların acımasızlığına bakıp değerlendirmektense, konu açan kişilerin telaffuzuna bakın ve ona göre konuşun... acımasız yakıştırmasını yaparken siz acımasız olmayın...............................
tamda anlatmak istediğim buydu canım. ne dediğimizden çok nasıl söylediğimiz önemli.acikcasi bende bazi arkadaslarimiizi acimasiz buluyorum. pek cok bolumde aktifligim var . ozellikle sac kisminda giyim kusamda bir derdim var ve daha pek cok konuda.
bir arkadasimiz kaynanasi ile ilgili konu acan bayana istinaden yorumunu yapmis. neden yaptigini aciklamis. o konuda ki yorumunuzu gormedim nasil bir uslup takindiniz bilemedim ama mesela en basit ornegi bu tarz bi konuya nasil bagira cagira hakaret ederek yorum yapanlar var konu sahibine. bende bunlara kiziyorum. tamam desteklemenizi beklemiyorum. sizinde dediginiz gibi yangina korukle gitmek olur bu, fakat boyle bagirip cagirmak yerine rencide etmeden insanlari yaptiginin yanlis oldugunu boyle byle yaparsan senin acindan ve karsi gtaraf acisindan daha iyi olabilecegini belirten yorumlar yapabilirsiniz.
mesela arkadasin biri diyelim afedersiniz kizligini kaybetmis bir derdim var diyor yardim edin.
biri ordan cikmis sana mustahak diyor. digeri cikmis yaparken bana mi sordun. e arkadasim senden kiz yardim istiyor yorum bekliyor bu tarz bi yorum yapacagina hic yapma daha iyi. kizin beklentisini ver orda. tamam yaptigi iyi hos olmayabilir degilde zaten ama her koyun kendi bacagindan asilir. eger bir fikir edinmek istiyorsa karsinizdaki bunu en mantikli yoldan iletmeniz lazim. bu sekilde hem onunda moralini bozarsiniz hem kalp kirarsiniz. siz cehennemlik degilmisiniz hadi o kiz cehennemlikte... sozum meclisten disari kimse ustune alinmasin. ona yaptiginin kotu oldugunu ileten bir yorumun yani sira soyle yaparsan senin daha cok isine yarar seklinde yorumda yapman emin ol hem senin icini rahatlatacak insanlik gorevini yerine getireceksin hem kiza bir yol gostereceksin.
kimisi var saclarini boyatmis vay efendim yolunmus tavuk gibi misali yorumlar var. e efendim kiz begendigini soyluyor paylasiyor sen oyle demek zorundamisin. icinde sakla kotu dusunceni. begenmediysen yorum yapma . hadi yaptin diyelim daha yapici yorumlar paylas.
kisacasi demem o ki bu konu sahibine sonuna kadar katiliyorum!!!!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?