• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KK ' nın Kişisel Gelişimimize Faydaları...

PeSpEmBe

Uyuduum ben Büyüdüüm ben
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2008
1.675
3
116
İzmir
Ne zamandır düşünüyorum , buraya yazdığım yorumlarla kendimin bile kendi düşüncelerimin farkına yeni vardığımı fark ettim..Konu değiştikçe ,ben yazarken düşündüm,

yazdığımda aslında fikrimi tanıdım... Tanıdıkça kendimi daha iyi analiz ettim ,kendimi gördüm yorumlarımda.. Daha önceden belki de hiç üzerinde düşünmediğim; ama yazdığımda fark ettiğim

şeylerdi bunlar...

Dün de okuduğum bir kitapta buna değiniliyordu , sizlerle paylaşmak istedim.. Benim tam da demek istediğim buydu , yazara bir alkış bendenalkisalkisalkis

Yazıdan bir paragraf , aynen aktarıyorum:

"Fikirlerin bir şekli yoktur ; şekilsiz oldukları için de akıp giderler çoğu kez . Yazmak , bu şekilsiz fikirleri yakalayıp çeken , onlara şekil veren bir eylemdir. Fikirler ancak

yazılarak şekillendiriliyor. Bu, biraz da hortlağın üzerindeki çarşaf gibidir. Nasıl hortlağı çarşafsız göremezsiniz , yazmadan da fikirleri yakalamanız güçtür." (ALINTIDIR)

Sizler de bu konuda düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz , sevgiler...
a.s.

Son düzenleme:
pembecim çok güzel bir konualkisalkisalkis

yazmak konusu çok önemlidir...şöyle ki geniş bilgi sahibi olduğumuz şeyleri yazmaya kalktığımız zaman anlarız ki yeterki bilgi sahibi değiliz ve araştırma yaparız...

ben kitap ya da makale yazmamama rağmen burda kk da topiklere yorum yazarken bile bir çok araştırma yapmak gereği duyuyorum ve bu kendimi geliştirmeme sebep oluyor...

kimbilir beni kk ya en çok bağlayan sebeplerden birisi budur...

çünkü ben oldum olası araştırma yapmayı, kendini geliştirmeyi seven birisiyim...

Son düzenleme:
aslında burda çok yeni sayılırım ama bu başlığı görünce dayanamadım canım:)

hepimiz internet ortamından bahsederken "sanal alem" deriz hep.aslında madalyonun bir de öteki yüzü var ki,işte ben kk da bunu gördüm.aslında sanal alem bazen en gerçek alem.belki en yakınındakilere,eşine,dostuna,ailesine anlatamadığı sıkıntıları,düşünceleri,duyguları burada hiç tanımadıkları insanlarla paylaşıyor insanlar.tüm çıplaklığıyla,"sanal alem" kalkanından yararlanarak ,belki de en gerçek alemlere götürüyor beni.çünkü ben burda bildiğim,duyduğum şeylerin gerçekten yaşandığını gördüm.insanların eşleriyle sorunları,aileleriyle..vs diğer yandan mutlulukları, heyecanları...

çeşitli insanlar,çeşitli hayatlar tabi ki çeşitli düşünceler...bunların hepsini açık ve net görüyorum burada.açılan her yeni konu yazılan her cevap bana yeni bir şey katıyor.en kötü ihtimalle "bir de böyle düşünen varmış" diyorum örneğin.bu bile çok şey bence..ki neler neler....

cok güzel bir konuya deyinmissin canim benima.s.

yazarda cok dogru demis seninde dedigin gibi bi alkisida haketmisalkisalkisalkis

ben yazarken icimden okadar cok sey geciyoki ama aktaramiyomusum gibi geliyo bana cünkü bu konuda biraz özürlüyümdür nasil olursa olsun duygularimi pek ifade edemez disariyada vuramam

ama saolsun beni anlayanlar anliyo demekki kalp kalbe karsi oluyo hatta duygularima tercüman oluyo kimi arkadaslarim

Bu sayede, deneme yazılarımı değerlendirme imkanı buldum.
Benimle aynı pencereden bakan insanlarla, dost olabilme imkanı kazandım....

Önce sanalda başlayan, daha sonra gerçeğe dönen arkadaşlıklar yaşadım...
Her gün çeşit çeşit kişilikleri tanıma imkanım oldu...

İyiyi gördüm; kötüyü gördüm..
Doğruyu gördüm; yanlışı gördüm...

Mutlulukları gördüm; acıları gördüm...
Duyarlılıkları gördüm; duyarsızlıkları gördüm...

Güzeli gördüm; çirkini gördüm...
Dolular gördüm; boşlar gördüm....

Seyrine doyamıyorum Kadınlar Kulübü'nün...
Evimi seviyorum... :delphin:

"Fikirlerin bir şekli yoktur ; şekilsiz oldukları için de akıp giderler çoğu kez . Yazmak , bu şekilsiz fikirleri yakalayıp çeken , onlara şekil veren bir eylemdir. Fikirler ancak
yazılarak şekillendiriliyor. Bu, biraz da hortlağın üzerindeki çarşaf gibidir. Nasıl hortlağı çarşafsız göremezsiniz , yazmadan da fikirleri yakalamanız güçtür." (ALINTIDIR)

cok guzel bir alıntı pespembe, aradan zamanda gecse yorum yapmadan gecemedim.
bence de yazmak cok güzel bir tutku. insan gunluk tutarken bile düşüncelerini daha net gorebiliyor. hergün bir iki satır yazmak bile kişiyi yazı yazma sanatında geliştirebilir. tüm sanatlarda olduğu gibi burada da başarı disiplinden geçiyor.

yazmakta aynaya bakmak gibi.kendimizi görürüz yazdıklarımızda.

düşüncelerimi kaleme gecirmeyi bırakın,nasıl ne yazacağımı düşünürken ,kendimi msj lara yazar buldum,öyle akıcı bi güzelliği varki kk nin,hiç zorlanmadan,geliyor peşi.
şimdi ise kalemle ucu arası bağlantımız oldu,az çok derdimizi anlatıyoruz.opuyorumnanaktan

çok güzel bi konu bu...
ben de empati yeteneğimin boyutlarını ölçmeye başladım KK sayesinde, insanların davranışlarının ardındaki psikolojik ve sosyolojik nedenler neler olabilir diye ince ince düşünüyorum gerçekten, kendimi onların yerine koyarak, onların yetiştiği-yaşadığı ortamı hayal edip onlar gibi düşünmeye çalışarak...
kim demiş internet insanı asosyalleştiriyor diye:)))

Boş bulduğum her an hemen kk da buluyorum kendimi, Daha yeni üye olduğum halde çevremdeki insanlara tavsiye etmekten kendimi alamıyorum,çok yararlı bir paylaşım sitesi.Özelllikle kişisel gelişim bölümü bana çok şey kattı o kadar değerli bilgiler var ki paylaşım yapan herkesin yüreğine sağlık. Daha yazmak için yeterince cesarete sahip değilim ama paylaştıklarınızdan faydalanmak, hayatıma birşeyler katmak da çok mutluluk verici.Teşekkür ederim arkadaşlar.

Back