Kk nin güzel ve deneyimli Anneleri bir bakın.

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
Merhaba hatunlar.
Bebeğim 10 aylik ve hala blendirden geciriyorum bunu ne zaman kesmeliyim.
Bir iki denedim çok zorlandi bende kotktuğum için blndre dewam ettim.
Sizce yavrum büyudukce alisir mi?
Yoksa artik başlamalimiyim.
Nasil ve hangi besinlerle başlamaliyim.
Siz ne zaman başladiniz.

Bir diğer konuda yavrum çok sıcak kanli sevecen bir çoçuk maaşallah .
İlk defa karsilastigi insanlara bile gulerek gider..
Hermese gülücuk sacar.
Yabancilik çekmez yani.
Ama bir yan komşum var.
Yawrum onu gorunce ağliyor gitmek istemiyor oldu ki kadin zorla aldi ağliyor bana gelmek istiyor.

Ve bu kadin yasca buyuk baya ve hep sey diyor bana çoçugu bana niye getirmiyosun ver bana sen işini yap.
Bakkala markete çarşiya giderken açiyor kapiyi çoçuğu götürme ver bana diyor.
Hatta bu aralar trip atiyor çoçuğu niye vermiyormuşum diye .töbe töbe.
2 tane çocugu var 50 li yaslarda .
Bana bi zarari olmadi ama bu tavri hosuma gitmiyor birde bebeğimin onu gorunce aglamasi filan sizce neden olabilir???

Merhaba.
Bebeğinizi kim olursa olsun emanet etmeyin zorunlu kalmadıkça. Özellikle de bebeğinizin istemediği insanlara kesinlikle. Bebekler bizlerden daha iyi insan sarrafı. Eğer istemiyorsa o kadını vardır hissettiği bir şey.

Ek gıda olayına gelince. Ben hiç robottan geçirmedim yiyeceklerini. Biraz geç başladım ek gıdaya (7.5 aylıktı yoğurt dışı bir şeyler verdiğimde) ama hep eline verdim. Mama sandalyesine oturtup, sebzeleri haşlayıp hep önüne koydum. O şekilde daha iyi keşfediyor çocuklar. BLW diye bir yöntem var, onu araştırmanı tavsiye ederim. Çocuğun öz güveni de gelişiyor bu şekilde...

Çocuklar anlar iyiyi kötüyü falan derler ya belki negatif bi enerji alıyordur kadından. Ya da sert mizacliysa korkuyordur bebis. Ama şundan eminim bebeğini kimseye bırakma bu devirde kimseye güven olmaz Allah korusun.

Merhaba.
Bebeğinizi kim olursa olsun emanet etmeyin zorunlu kalmadıkça. Özellikle de bebeğinizin istemediği insanlara kesinlikle. Bebekler bizlerden daha iyi insan sarrafı. Eğer istemiyorsa o kadını vardır hissettiği bir şey.

Ek gıda olayına gelince. Ben hiç robottan geçirmedim yiyeceklerini. Biraz geç başladım ek gıdaya (7.5 aylıktı yoğurt dışı bir şeyler verdiğimde) ama hep eline verdim. Mama sandalyesine oturtup, sebzeleri haşlayıp hep önüne koydum. O şekilde daha iyi keşfediyor çocuklar. BLW diye bir yöntem var, onu araştırmanı tavsiye ederim. Çocuğun öz güveni de gelişiyor bu şekilde...

Asla emanet etmem ama kadin beni buna mecbur birakiyor sanki senden onceki komsum birakir pazara giderdi bla bla diye.
Ay neyse o degilde blw bi bakayim tesekur ederim

Merhaba hatunlar.
Siz ne zaman başladiniz.

Hermese gülücuk sacar.
Yabancilik çekmez yani.
Ama bir yan komşum var.
Yawrum onu gorunce ağliyor gitmek istemiyor oldu ki kadin zorla aldi ağliyor bana gelmek istiyor.

Ve bu kadin yasca buyuk baya ve hep sey diyor bana çoçugu bana niye getirmiyosun ver bana sen işini yap.
Bana bi zarari olmadi ama bu tavri hosuma gitmiyor birde bebeğimin onu gorunce aglamasi filan sizce neden olabilir???

Benim de neredeyse 10 aylık bir oğlum var. Bir ya da iki kez blender kullandım ben, hiç kullanmadım çünkü lokma yemeklere alışmakta zorlanıyorlar. İlk başka süzgeçten geçirdim, sonra çatalla ezerek sulandırdıktan sonra verdim vs. Sonra minik taneler halinde verdim, şimdi daha büyük veriyorum.

Yani sen geç kalmışsın biraz. Bence çok minik ekmek parçalarıyla vs başlayabilirsin. Bir de çiğnemeyi öğrenmesi açısından sağ ya da sol yanağına koy, diliyle uğraşarak alır ve bir süre sonra çiğnemeyi öğrenir. :)

Benim de neredeyse 10 aylık bir oğlum var. Bir ya da iki kez blender kullandım ben, hiç kullanmadım çünkü lokma yemeklere alışmakta zorlanıyorlar. İlk başka süzgeçten geçirdim, sonra çatalla ezerek sulandırdıktan sonra verdim vs. Sonra minik taneler halinde verdim, şimdi daha büyük veriyorum.

Yani sen geç kalmışsın biraz. Bence çok minik ekmek parçalarıyla vs başlayabilirsin. Bir de çiğnemeyi öğrenmesi açısından sağ ya da sol yanağına koy, diliyle uğraşarak alır ve bir süre sonra çiğnemeyi öğrenir. :)

Ayyyyy bi stres oldum şimdi .
Hemen yawaş yawaş deniyeyim .

Deli misin sen, bu zaman da çocuk mu teslim edilir başkasına. Sakın sakın ha...

Blender olayını da bırak. Ben bırakmadım çok uzun sürdü. Alıştırmaya bak. Çünkü çiğneme güdüsü gelişmiyor çocukta.

Merhaba hatunlar.
Siz ne zaman başladiniz.

Hermese gülücuk sacar.
Yabancilik çekmez yani.
Ama bir yan komşum var.

öncelikle blenderla hiç alıştırmamalıydın. tabi ki emmeye alışmış bebek katı gıdaya geçtiğinde zorlanacak. sebzeleri buharda iyice pişir çatalla iyice ez max. 3-4 güne ağzında çevirmeye alışır. yoksa ömür boyu yemek seçen bir çocukla uğraşmak durumunda kalırsın.
ayrıca bebeğini kimseye emanet etme. sen nereye o oraya. en zor anında bile 1. derece akrabalar hariç sen yanında yokken kimseye verme. küsen küssün darılan darılsın. 2 çocuk yetiştirmiş olabilir ama herkesin bir çocuk yetiştirme biçimi vardır sana uyar uymaz. o sebeple verme derim ben.

Aman ha..blenderi birak cok cekersin sonra. Buyuk kizimda 3bucuk yasina kadar corba, karisim kahvalti yedirdim hep. Aman yesinde nasil yerse yesin derdindeydim. Kizim 4 bucuk yasinda krese basladiktan sonra yeni yeni yemeye basladi. Hala zordur benim icin yemek isi cunku alismis ya kasikla beslenmeye ben agzina tikmazsam yemez bekler oylece. Blender sadece cigneme olayinda degil, kendi yemeyi ogrenme konusunda da cok sıkıntı.. Kucuk kizim ne bulduysa yedi hala da oyledir. 1bucuk yasinda basladi kendi basina yemeye corbasini bile dokmeden yer. suan 2 bucuk yasinda hic pure yemedi, hic oyle ozel corbalarla beslemedim..
Eger emiyorsa az yesin ama kendi yesin hic uzulmeyin ac kalmaz. İllaki yesin diye siz pure yapip kendiniz yedirirseniZ cok ugrasirsiniz. Tabiki destekleyin ama kendisi ustlensin yeme isini.
Komsuya da vermeyin çocuğunuzu kuserse kussun..

Dişleri çıktı mı, dişleri çıkmaya başladı ise mamadan katı gıdaya yavaştan geçebilirsiniz, dişi çıkmayan bebeklerde blwyi zorlamayı yersiz buluyorum.komşuya da kesinlikle vermeyin, trip atarsa atsın.

Ek gıdaya ilk geçtiği zaman en fazla çatalla ezmeliydin canım. Blendır olayını bırak, baştan alıştırır gibi çatalla ez yavaş yavaş taneli yiyeceklere alıştır.
Ben olsam o komşuyla selamımı keserdim, yada güler geçerdim. Durmaz sizde, ağlıyor zaten, sağolun gerek Yok vs vs der geçiştirirdim.
Kucağına da verme gitmek istemiyorsa, herkese gitmesin zaten.
Bebeğin bir birey onun kendiyle ilgili verdiği kararlara saygı duy :)
Sağlıkla büyüt :)

Birincisi kesinlikle kimseye bırakmayın çocuğunuzu. Neler duyuyoruz Allah korusun. İkincisi blender kullanmayı yavaş yavaş bırakın. Yeğenim bir ay sonra 5 yaşını bitirecek hala blendırla ezilmeden hiçbir şeyi yemiyor. Pedagog bile çözemiyor bu sorunu. En fazla bir kaç öğün atlar. O kadar aç kalmaktan da bir şey olmaz.

Ben bu işlerle uğraşmayalı yıllaar oldu ama bence çorbasına ekmek içi ilave ederek başlayabilirsin. Zamanla biraz daha pütürlü şekilde beslersin ama mutlaka blender işini brıkmalısın.

Diğer konuya gelince de kesinlikle şu devirde kimseye çocuk emanet edilmiyor. Valla isteyen küser trip atar hiiç önemli değil. Sen kendi doğru bildiğini yap, çocuğun yanında olsun. Allah göstermesin sonra ana-baba yanıyor kimse değil.

Ben cocugumla gezmekten keyif aliyorum kusura bakmayin birakamam deyin

Blendari birakmak icin gec bile kalmissiniz artik alistirmaniz gerek puturlu yiyeceklere

Yasadigim yerde bebeklerin 6 aydan sonra yiyebilecegi tuzsuz bebek krakerleri satiliyor bildigimiz cubuk krakerin biraz kalini, cocuklar 6-7 aylikken oturmaya baslayinca ellerine verdim bir tane, bebek arabasina cocuklari koyup gezdirdim 1-2 saat.
Oyle oyle alistilar isirip kemirip cignemeye.
Etrafa yemek dokulurken bunaldigim ve cocuklari bunaltacagimdan korktugum icin bu sekilde alistirdim cigneyip yiyecegi kavrama olayina.
Kizim 16 aylik, herseyi cigner kendi yer, sadece corbalari ben veriyorum.
Oglum artik kendini kurtardi, buyudu.

Blendırın seviyesini yavaş yavaş azalt. 10 kere basıyorsan düğmeye bugün 9 kere bas,yarın 8 kere bak gibi. Az pütürlü olsun yeter yavaş yavaş alışır. Bende çok korkaktım bu konuda hep blendır yaptım yavaş yavaş azaltarak kestim. Sonra zaten dişleri çıkıyor herşeyi yiyor.

dişleri ne durumda?

benim iki oğlumun da dişleri erken çıktığı için o aylarda katı beslenmeye tamamen başlamışlardı.

ben de kimseye bırakmadım bu zamana kadar.

Back
X