Anket KK lilar sizinki Ask Evliligi mi, yoksa görücü usulü evlilik mi?

KK´LILAR SIZIN KI ASK EVLILIGI MI?YOKSA GÖRÜCÜ USULÜ EVLILIK MI?

• Ankete Katılan
    200
aslında bırbırını tanıyıp sevıp evlenmek daha ıyı ama bence daha cabuk bıtıyo ama gorucu usulu olunca daha uzun surdugunu dusunuyorum

.ya iste böyle kizlar internete dolasirken gördüm ilgimi cekti sizlerle paylasmak istedim ...okuduktan sonra görücü usulü evliligin kadinlar kadar erkekler icinde zor oldugu kanisina vardim ....baksaniza adam neler yasamis....senağlama cok duygusalllllsenağlama
kaynak....METIN CAY adli kisi

Yıllar önce, genc bir budala iken, kendime çok güvenen biri idim. Benim için evlilik, hiçbirşey ifade etmeyen bir olgu idi. "Ne olacak ki?" diyordum. "Evlenirsin, olmaz ise boşanırsın! Bu kadar basit!" ve valide evlen diye baskı yapmaya başlayınca, "Peki!" dedim, "Bulun bir hanım evleneyim!"

Aptallık para pulla değil ya, işte bu da benim aptallığımdı. Hiç önemsemedigim halde, görücü usulü ile evlendim. Benim dışımda gelişen bir olguya, sırf meraktan şahitlik eden bir sinema izleyicisi gibi, kendi yaşamımı izlemeye başladım.

Valide ve kızkardeşim, bir eve gitmemiz, orda müstakbel eşim olacak hanımın kahve yapıp getirmesi... Küçük bir kız çocuğu görmüştüm elleri titreyen, bakmaya korkan... Sigara içmek istedim. Orada ki çok bilmiş kocakarılar... ona işaret ettiler. Sigaramı yakmaya geldi. Elleri titriyordu, elini tuttum, burnumu yakmaması için. Sigaraya denk getiremiyordu çünkü ateşi.
Söz kesildi. Ben, merakla bakıyordum. Bir şeyler oluyor ama "Olsun bakalım, sonu ne olacak!". "Nisan!" dediler. Umurumda değil.

Ve bu süre zarfında görmeye bile gitmiyordum. Kendi yaşamımı yaşıyordum. Arkadaşlarla geziyor, keyif yapıyordum. "Nisan!" dediler, o nasıl oldu, hatırlamıyorum. Sanki ihtiyaç molası verdim de, filmdeki o sahneleri kaçırmışım gibi...

"Düğün!" dendi, aklım başıma geldi. Uyandım, ama heyhat geç kalmıştım. "Evlenmek istemiyorum yahu saçmalamayın, buraya kadar gelmem bile hataydı!" dedim. Eh, dedimde, kimseyi inandıramadım. Valide "Sen bırakırsan kimse almaz!". "Neyi almazlar, kim almıyor, yahu pazardan malmı alınıyor. Bu nasıl mantık!" derken kendimi düğünde dans ederken buldum..
.
Evli bir adamdım artık. Kendine güvenen bir budala olarak, bundan sonra bari dürüst olayım, elimden geleni yapayım dedim. Tüm hata benimdi. Meraklı çocuklar gibi başımı belaya sokmuştum. Onun bir suçu yoktu. Madem girdim bu işe, dürüstçe bu işi götürelim deyip, eşimle mutlu bir yaşam için elele verme çabası içine girdim.

Ama olmuyordu. Paylaşım olması için ortak bir dil konuşmak gerekiyordu. Bunun için de ortak bir kültür gerekiyordu. Ben odamda kitap okurken, o dantel örüyordu. Halbuki ben neler hayal etmiştim gençlik hayallerimde, birlikte kitap okuyacaktık, eşimle birlikte sinemaya gidecek, filmin kiritiğini yapacaktık. Konuşacak, tartışacak, bir yaşam boyu aynı paydada buluşacaktık.

Ne kadar toymuşum. Kurulan hayaller ile gerçekler ne kadar fakli imiş. Eşim çok iyi, çok mükemmel bir hanımdı ama ben bana hizmet eden bir hanım istemiyordum. İşte, burada anlaşamıyorduk. Ben romantik, serseri bir tiptim. O ise tüm yaşamı, evi olan bir ev hanımı, yıllarca süren bir evlilik yaşadım.
Yaşamak isteyip, yaşayamadıklarımdı sorun. Yoksa herşeyim vardı. Gözüme bakan bir eşim. Bir dediğimi iki etmeyen, toplumun ona öğrettigi gibi daima eşine hizmet eden, eşi için yaşayan.

Ama olmuyor. Kısaca gençlere tek tavsiyem var. ''Kendilerini tanımadan evlenme kararı vermesinler.'' Benim kendimi tanımam yıllarımı aldı.
Eşimle konuşup, boşandık. Hala görüşüyorum. Kendi yaşamımızı kurduk ve ileri bakıyoruz artık. Şu an ikinci evliliğimi yapma hazırlığı içindeyim. Ne mutlu bana ki kendimi tanıdım ve eşimi buldum.

"esim kelimesinin icini doldurabiliyorum artik"...............................nasil hikaye ama begendiniz umarimmmmlülülülülülü lülülülülülü

çok güzeldi saol
ben aşk evliligi yaptım allah bozmasın çok mutluyum

Aaammmmmmmmmiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnn Ezine Allah Sana Kizini Bagislasin...........:emir_bebek:

tabii ki ask evliligi tercihimdir.. görücü usulü bazen gizemli geliyor insana ama riskli is... ayinin birine catmak da var isin ucunda :)

KIZLAR BAKIN UZMAN ARASTIRMACILIGIMI KULLANARAK BULDUGUM ANKET SONUCLARINI SIZ KK ÜYELERINE SUNUYORUM ......KONU COCUKLAR FLÖRT ETSIN MI? ADI ALTINDA YAPILMIS ......

Kız çocuklarının flört etmesine evet cinsellik yaşamasına hayır

Kızlarının flört etmesine evet diyen anneler (yüzde 56.6), babalardan (yüzde 30.9) daha çok:bbo: .

Dul anne ya da babalar kızlarının flört etmesi konusunda evli anne babalardan daha tutucu:1no2:

Kızlarının flört etmesine en karşı olanlar Doğu Anadolulular (Her on kişiden 7�si):1shok:

Erkek çocuklarının flört etmesine en karşı olanlar Güneydoğulular (Her on kişiden dördü):1shok:

En hoşgörülü anne babalar Marmara bölgesinde yaşıyor: 10 kişiden 6�sı kız çocuklarının flört etmesine evet, diyoryerimseniben

Kız çocuklarının evlilik öncesi cinsellik yaşamasına evet diyen anne babalar yüzde 4.5�larda kalıyor. Hayır diyenler ezici çoğunluk:Yüzde 90fisfisfis

Üst gelir grubunda her 100 anne babadan 16�sı kız çocuklarının evlilik öncesi cinsellik yaşamasına evet diyor. Bu oran alt gelir grubunda ikiye düşüyor:emir_bebek:

Doğu Anadolu�da kız çocuklarının evlilik öncesi cinsellik yaşamasına evet diyen anne babaya hiç rastlanmıyor. Buna karşılık aynı bölgede yaşayan her 10 anne-babadan dördü, erkek çocuklarının evlilik öncesi cinsellik yaşamasına, evet, diyorkafamçokkarıştı

Kız çocuklarının evlilik öncesi cinsellik yaşayabileceğini söyleyen anne-babalar en çok metropollerde: Yüzde 6.4. Aynı soruya erkek çocukları için evet diyen metropollü anne babalar oldukça fazla: Yüzde 62.7sırnaşık şey

Kız çocuklarının evlilik öncesi cinsel ilişki yaşamasına evet diyen muhafazakarlar yüzde 1.5�ken; aynı soruya erkek çocukları için evet diyen muhafazakarların oranı yüzde 48.4.:1no2: ..............................nasil ilginc degilmi?...TABI KI BU Türkiyenin bir gercegi....siz ne diyorsunuz... kizlar düsünceniz nedir bilmek istiyorum böyle bir soru size sorulsaydi cocuklarinizin flört etmesi konusunda cevabiniz ne olurdu ...

henüz evlenmedim ama aşk evliliği daha iyi yani en azından birbirini tanıma fırsatı oluyo insanın.
görücü usülünde ise erkekler kızı beğeniyor komşusu tanıştırıyor. o şekil .
daima AŞK EVLİLİĞİ derim ben

bence görücü usulü ben öyle evlendim genelde aşk evliliği yapanlar anlaşamıyolar ve ayrılıyolar e bizde birbirimize aşığız görücü usülü evlenenler sevmiyolarmı birbirlerini ben çoook seviyorum eşimi

bende aynen sana katiliyorum.bende gorucu usulu evlendim ve cok mutluyum.cevremde ask evliligi yapipta ayrilan cok oldu

14 yaşımda tanıştım eşimle 7 senelik evliyim ve hayatımda yaptığım en güzel şey onunla evlenmek ve dünyalar güzeli oğlumu dünyaya getirmek.allahım bu günlerim rüya gibi geliyo bu rüyadan inşallah uyanmam....

tabikide aşk evliliği 14 yıllık evliyim ve onu hala çoook seviyorum

AŞK AŞK AŞK AŞK AŞKKKKK Sonuna kadar AŞK Evliliği bence :) HAksızmıyım sizce yaaa tatlicadiarzu :enbuyukkk:

Gorucu usulu anacim gorucu usulu,nereden aklima dustuyse 21.yuzyilda gorucu usulu evlilik,ama ben bazi seylerin kaderin oyunu oldugunu kabulleniyorum artik,onceleri kabul etmezdim...

Back