• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizlik zarı hakkında

Evet düşündüğüm birisi var,ailem de tanıyor.Ancak kanamam olup olmayacağını merak ediyorum,diktirmekten de çekiniyorum.
Zar bozulduysa sonraki ilişkide bir daha kanama olmaz. Tabii bu konuda en net bilgiyi kadın doğumcudan alabilirsiniz. Bence yaşadığınız travma daha mühim. Psikolojik destek aldıktan sonra karar verin, diktirmeye ya da her şeyi olduğu gibi anlatmaya.

Bu arada söylemeden edemeyeceğim. O çok kıymetli ailen (!)sen bunları yaşarken neredeymiş? Bu pisliği yapanlar kadar onlarda suçlu benim gözümde.

Profilde 24 yaşında olduğunuz yazıyor. Yüksek Lisans yapıyormuşsunuz. Değerinizi iki damla kanla ölçecek bir adamla ömür geçirmeye yeltenmeyin. İnanın, zarı önemsemeyen adamlar var.

Bende diktirmeyi düşünüyorum ancak çok çekiniyorum,merak ettiğim konular da var diktirirken acır mı,ücreti ne,karşımdaki doktora güvenebilir miyim vs vs.Bide su kısmı düşünüyorum kizlik zarı patladıktan sonra iliskiye devam etmedi yani kanamam olunca kurtarabildim kendimi,ilk iliskide yeniden kanar mi diye de düşünüyorum.Acilmam falan olmamıştır,ondan sonra da hic iliskiye girmedim.Bu konuda daha deneyimli olan kişilerin düşüncelerini ogrenmek istiyorum
Bu soruların cvbını ancak bir kadın doğum uzmanı verebilir...bir muayne olun istersenz

Mesleginiz varsa calisiyorsaniz, okumuş aydin biriyle evlenmeniz mümkün. Eşler arasinda olan seyler ozeldir paylasilmaz. Bunu yayacak erkek cok az sayidadir. Gerçekten seven biri o yaslarda yasadiginiz acilari sarmak icin elinden geleni yapar. Sizi bununla yargilamaz suçlamaz. Kimseye de anlatmaz. O zamanlarda cikaramadiginiz ses olur, goremediginiz destek olur. Çocuğa cinsel istismarin bu kadar tepki gördüğü günlerde anne babanız gibi dusunen birini çok zor bulursunuz. Cahil egitimsiz insanlarda bile bu bilinç var artik.
InsaAllah karsisina sizin dediginiz gibi insanlar cikar ve cok mutlu olur 😔

Kızlık zarı diye bişey yoktur. Kızlık zarı ortası boş bi zardır ve adı hymendir. İlk gece kanaması diye de birşey yoktur. Müjdegül Karacanın kızlık zarı ve kızlık zarı 2 isimli videolarını izleyin lütfen

Kızlık zarı diye bişey yoktur. Kızlık zarı ortası boş bi zardır ve adı hymendir. İlk gece kanaması diye de birşey yoktur. Müjdegül Karacanın kızlık zarı ve kızlık zarı 2 isimli videolarını izleyin lütfen
Kendini fazla kasanların kanaması olurmuş ve zarla alakası yokmuş diye duymuştum ben de. Cansu Dengey’in videosunda görmüştüm

Iki damla kan için mı kendinizi harap ediyorsunuz?

Yada genç kızken sizdeki degisiklikleri, yaşadığınız tramvayı, taciz edildiginizi anlamayan; sizi asla tam anlamı ile koruyamayan ve yasadiklarinizi duydukları an belki de size tepki verecek aileniz için mı üzülüyorsunuz?

Yemişim kızlık zarını,
Siz bir et parçasından, iki damla kandan ibaret olamazsiniz, öğretmen olmuşsunuz, kendi ayaklarının üzerinde duran alim birisiniz; nasıl hala zardı vs bunlara kafa yorabiliyorsunuz?

Size aşık, size tapan, iyinizde kötünüzde yanınızda olacak adamı buldunuz mu merak etmeyin o adam o yaranızı öyle sarar ki siz bile unutursunuz.

Ayrıca, yaşadıklarınız tamamen sizin kontrolünüz dışında gerçekleşen vahim bir olaydi. Kimse bunun ici sizi suçlayamaz, lütfen azcik mantıklı düşünün!

Adetini kesip kendisini nasıl sıktı anlatabilir misiniz bide ilk gece hapı nedir inanın hic bilgim yok bu konularda
Internete yazdiginizda bu kapsüller karsiniza çıkar. Internette de satılıyor kullanoci yorumlarını falann okuyunAdet doneminin son günü birlikte oldu adetinin 2. Günü agri kesici aldi kanamasi durmus bilimsel olarak kaniti yok ama o bu sekilde basardi. Iliski sirasinda da epey kendini sıktığını söyledi tabi dedigim gibi bunların bilimsel bir dayanagi yok. Olacagi da kesin sonuc değil o da baska birinden duymus ve yapmis... umarim bu tür seylere ihtiyaciniz olmadannbu durumu cozebilirsiniz

Bunu biz biliyoruz bizim bilmemiz degil erkeklerin bilmesi gerek. Hala kapilarda carsaf bekleyen kv ler var onlarin bilmesi gerek.

Bunu biz biliyoruz bizim bilmemiz degil erkeklerin bilmesi gerek. Hala kapilarda carsaf bekleyen kv ler var onlarin bilmesi gerek.
Evet zihniyetin acilen değişmesi gerekiyor. Çoğu kadın hiç ilişki yaşamamış olmasına rağmen kötü durumlara düşüyor. Cinsel eğitim şart

yalnız ilişkide gelen kan, kızlık zarı denen şey bizim onu adı gibi zar sandığımızdan patladığı için olmuyor. eğer kadın birleşmeden önce buna alışırsa vücut olarak, rahat ve mutlu hissederse, o bölge ıslanıp açıldığı için rahatlıkla giriş sağlanıyor ve kanama olmuyor. ancak kadın kendisini kastığı zaman malum hassas bir bölge olduğu için zorlanmadan dolayı kanama oluyor.

dr. banu çiftçi'nin kızlık zarı ile ilgili videolarını izlemenizi öneririm. gayet net ve güzel anlatıyor.

eğer evlenmeyi düşündüğünüz kişinin böyle hassas ve ikinize özel bir konuyu başkalarına anlatacağı yönünde çekinceleriniz varsa da bence ilişkinizi gözden geçirin. belki de doğru erkek o değildir.

Kendini fazla kasanların kanaması olurmuş ve zarla alakası yokmuş diye duymuştum ben de. Cansu Dengey’in videosunda görmüştüm

evet zorlanmadan dolayı oradaki dokuda yırtılmalar oluyor, bu nedenle hatta çok fazla kanaması olanlar bile oluyor. yani basit bir sıyrıktan fazlası oluyor.
zar diyince bir duvar var ve erkek itince yıkılıp kan revan içinde kalacağız sanıyoruz. oysa alakası yok..

İyi geceler dilerim.
Yaşadıklarınız için çok üzüldüm öncelikle. Sorularınıza geçecek olursam:

1) Her ilişkide kanama olmaz. Kanamanın olup olmaması, cinsel birleşme yaşanmadan önce vücudunuzun rahatlığına bağlıdır. Vajinanız yeterince ıslandığında ve genişlediğinde, kanama söz konusu olmayacaktır. Siz yeterince uyarılmadıysanız, kendinizi kasarsanız kanama olur. "Kızlık zarı"nın cinsel ilişkide hiçbir işlevi yoktur bu arada. İyice araştırın, ona yüklenen saçmasapan detaylara ulaşacaksınız.

2) Kızlık zarı denmişken... Evleneceğiniz insandan neyi saklıyorsunuz? Yaşadığınız talihsiz olaydan dolayı kendinizi saklamayın ve size naçizane tavsiyem, "bakire" olmadığınızı anlayıp sizi bırakacak biri yüzünden diktirme işine girmeyin. Emin olun, bazı erkekler kızlık zarı diktiren kadınlara güvenmiyor artık. Karşınızdaki insan bu konuda sizi kendisine hesap vermek zorunda bırakmamalı. Ona karşı dürüst olduktan sonra terk edilin, daha iyi. Sizi bu yüzden terk edecek adam defolsun gitsin. Sanki kendisi sütten çıkmış ak kaşık. :D

3) Diktirmeye karar verdiniz diyelim... Doktorunuz operasyonun gizliliğini sağlayacaktır muhakkak. Duyduğum kadarıyla diktirme ameliyatları 1000 liradan başlıyor idi, güvenilir bir yere fiyat sormalısınız.

4) Sanırım tecavüz travmasıyla evlenmeyi düşünmüyorsunuz? Çünkü psikolojiniz bundan bayağı etkilenecektir. Öncelikle psikolojik destek almanızı öneririm. Kendinize ve karşınızdaki insanlara güveninizi kazanmanız ve travmanın ağırlığını hafifletmeniz şart.

Dilerim ki, kalbinize göre biriyle karşılaşırsınız.

Back
X