kizlik soyadimizi iceren eski pasaport ile yurt disina cikilir mi?

javiera

kukum var, kadinim.
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
1.315
1.453
merhaba kizlar,
aranizda bilenler vardir mutlaka umarim mesajim ulasir. Internette celiskili ifadeler var.
evlendim, kimligimi hala degistirmedim, pasaportumuda degistirmedim, ucak biletimi de eski soyadi bilgilerime gore aldim. yani hepsi birbirini tutuyor. gidecegim yerde vize de yok.
TR den cikista, veya baska bir ulkeye giriste bu konu ile ilgili bir sorun yasamam diye tahmin ediyorum. sizden de teyid gelirse rahatliycam.
evlendigimin hemen ertesi gunu de ayni sekilde balayina yurtdisina gitmistim, ama smdi acaba o zaman sistemlerde bilgler guncellenmemis miydi hemen, de o yuzden mi sorun yasamadim filan diye suphedeyim.

normal şartlarda balayı için gidiyor olsan; evlilik cüzdanının yanında olması yeterli. bende balayına öyle gittim, nüfus cuzdanım ve pasaportum kızlık soyismimle idi. ama evleneli baya olduysa; niye hala cüzdanını değiştirmedin diye sorabilirler.. ben balayı dönüşü nüfus cüzdanınından sonra pasaportu da değiştirmiştim. sadece defter parasını ödüyorsun. gerçi artık çipli oldu pasaportlar.. belki sıfırdan pasaport yenilemen gerekebilir

Pasaport türk pasaportu ise sorun olur diye biliyorum.. n.cuzdani ile aynı bilgileri tasimiyor ise ve evliligin üzerinden zaman geçti ise sorun cikartabilirler.. hatta arkadaş bg pasaportunu yenilemek için gitmişti ülkesine, neden geç bildiri yapıldı diye extra cezai işlem uygulamaya tabi tutuldu bu yıl.. yaklaşık 1.000 lira odediler.. umarım siz böyle bir problem ile karşılaşmazsınız..

benim öyleydi canım ilk zamanlar..pasaportum yeni çıkmıştı..evlendiğimde..konsolosluktan kendileri söyledi..arkasına evlendi soyadı şimdi şudur diye mühür yapıldı.. ve bu pasaportla yıllardır giriş çıkış yaptım..sürekli kontrollerde..arka mühürlü sayfayı gösteriyordum..bir sorunda çıkmadı..

Eee bende evlendimm şimdi kasımda pass yenilenmesi lazım :/ tr de konsoluktan mı halledicez pass arkasına soyadı değişikliğini

aynı sorundan bende muzdarıbım gecerlılık suresı daha 7 yıl falan , zaten gecerlılıgı dolunca yesıl pasaporta hak kazanmıs olacagım.
eylul de gorevlı olarak yurt dısına cıkacagım , grı pasaport alacagım ve daha once cıkartılmıs pasaportlar enıyete teslım edılıyormus grı pasaport alırken acaba o esnada soy adı degısıklıgı yaparlar mı kı sahsı pasaportuma yoksa benım mı basvurmam gerekıyor ?
grı pasaportum zaten yenı soyadımla cıkacak

kizlar, konuya kimseden cevap gelmedi sanmistim :/ tesekkurler cevaplara.
ben hic bir hareket yapmadim. Allaha emanet gidiyorum ayni bilgi belgelerle. sadece ne olur ne olmaz diye evlilik cuzdanimi aliyorum.

insallah bir sorunla karsilasmam :/

Cok merak ediyoru, Canim.

Su an bende ayni durumdaydim.

Ve senin Cikisini merak ediyorum
Herangi bi sorunla karsilasdinmi?
Bende evlendim

passaportum önceden cikdi kizlik soyadimi iceryior
yarin yola cikicam daha yeni gördüm konuyu, lütfen mümkün oldukca hizli cevap ver, tessekür ediyorum tercuben icin :)

Yarin yolla cikicagim kizlar lütfen bana bi cevap verin, cok endiseliyim bisey olucak ve beni cikis yaparken birakmacaklarindan

Istanbuldan cikis yapicagiz

Yarin yolla cikicagim kizlar lütfen bana bi cevap verin, cok endiseliyim bisey olucak ve beni cikis yaparken birakmacaklarindan

Yanınızda soyadınızın değiştiğine dair bir kağıt yoksa sorun yaşarsınız
Ben 1 yıl önce yaşadım

Benim kimliğimde yeni soyadım
Pasaportumda eski vardı
Eşim yabancı olduğu için 2 evlenme cüzdanımız vardı
Türkiye'den çıkarken sorun olmadı ama
Gireceğimiz ülkede soyadı değişikliği olmadığı için kağıt sordular
Biz 2. evlenme cüZdanını gösterdik
Ama 2. Evlenme cüzdanı olmazsa büyükelçilik dilekçe gibi Türklerin. Evlenince soyadının değiştiğine dair bir kağıt veriyormuş
Dediğim gibi benim 1 yıldan fazla oldu
Bir sorun olur mu bilmiyorum ama bana çıkarmışlardı , belki gireceğimiz ülke Avrupa ülkesi olduğu için olabilir

benim tek sorunum türkiyeden cikis yaparken bi sorun yasayip yasamicagimdi

gitimiz ülkede sorun cikicagini sanmiyorum

Türkiyede memur herangi bisey sordumu?

Ama cok tessekür ederim bu arada cevaplarin icin
icimi gercekten rahatladin canim
Allah razi olsun senden <3

Merhabalar ,

Geç kaldım ama bilginiz olsun , genelde ülkeden ülkeye değişse de evlendikten sonra ilk 2 ay sorun çıkmaz evlilik cüzdanınız yanında olmak şartı ile .
Çünkü bende kızlık pasaportum ile çıktım ve sorun olmadı .
Ayrıca eski işim elçilikte olduğu için gönül rahatlığı ime diyebilirim sorun olmayacağını .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…