kızlık soyadımıda kullanmak istiyorum ama nikah kıyıldı bile

pembesu

sağlıkla gel miniğim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2013
2.322
3.502
133
kızlar nikah kıyıldı askerde evci çıksın diye kıycaz diye yazmıştm zaten size..

sorun şu..

o gün çok yorulduk aklımdan tamamen çıktı nikah kıyılırken kendi soyadımı kullanmak istediğimi söylemeyi unuttum. 1 hafta sonra kimliğimi değiştircem o zaman kendi soyadımıda kullanabilir miyim artık geçti mi?

evlilik cüzdanında artık soyadım yazmıyor çünkü..
bi kaç yerde mahkeme kararı lazım vs yazıyor mahkemeyle falan uğraşmam ama eğer dikelçeyle falan olacaksa uğraşabilirim ne dersiniz?

Nüfus idaresine yazılı başvuruda bulunmanız gerekiyor.

Artık o mahkeme açmak değişti diye biliyorum isim değiştirmek için falan dilekçe vermek yeterli oluyormuş.büyük ihtimalle kendi soyadını kullanmak için de dilekçeyle değiştirebilirsin ama yürürlükten geçti mi onu bilmiyorum.en iyisi nüfus cüzdanını değiştirmeden önce nüfus müdürlüğüne sor ona göre değiştirirsin.

Ben nikah işlemleri yapılırken dilekçe vermiştim ama sanırım sonradan da dilekçeyle oluyor

bizim nikah için gereken formlar arasında vardı soyadınızı değiştirmek ister misiniz? formu.

Bana ne nikah islemlerinde nede nufus mudurlugunde sordular aninda soyadim degisti. Esim zaten istemiyor eski soyadimi kullanmayi siddetle karsi cikiyor o yuzden bende ustune dusmedim. Sende esine danis belki oda istemez

Şuan nasıldır bilmem ama ben de nikahta kendi soyadımı kullanmak istediğimi söylemedim.
Nikahtan birkaç gün sonra eşim kimliklerimizi yeniletti bensiz nasıl yaptı bilmiyorum ve kendi soyadımı da yazdırmış.

Gerci 7 yil oldu degisiklikler oldu mu bilmem. Nikah zamaninda heyecandan soyadimi soylemeyi unuttum. Sonra nufus müdürlüğüne kimligimi degistirmek icin gittiğimde sordum. Bir form verdiler doldurdum hemen eklendi. Formu veren adam ne gerek var diye vazgecirmeye calisti gerci ama ben dinledim mi hayir :)

Evlenmeden önceki deyin, bekarlık deyin de
kızlık demeyin ya bence.
Neyse.
Bahsettiğiniz konunun prosedürünü bilmiyorum, vardır bir yolu yaparsınız umarım.
Evliliğiniz hayırlı olsun, mutluluklar dilerim

Geç falan değil.2009 yılında evlendim.2010 yılında nisan ayında oğlum doğdu.Doğumdan kısa bir süre önce nüfus dairesinde işim düştü.Orda evlenmeden önceki soyadımı ekleyebilir miyim dedim onlarda bana bir form verdiler ve veznede sisteme giriş yapıldı foto yapıştırılıp 5-10 dk içersinde işlem gerçekleşti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…