Selam kızlarrrr , ocakta baslamayı dusunuyoruzzz.. ama hıc bılgım yok yumurta toplama ne zaman baslıyo ? bıtınce neler oluo tekrar transfer sonra yatmak geerek falan yazmıslarrr, yatmk lazım mı kaç gun ? detaylı bılgı verırsenız cok sevınırımm. esımın degerlerı normalın bıraz altında cıktı doktorum dırek tup bebek yapalım ya da ıstersenız bekleyelım dıye bekleyelım dedı ama bızz 1,5 yıldır korunmuyoruz zaten , artık beklemeyelım dedık doktoruma cokcok cok guvenıorum o ne dedıyse dogrudur dıyorum . henuz tup bebekle alaklı ondan bılgı almadım ama ona gıtmeden once sızınde goruslerınızı merak edıorum ?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
KIZLARRR TÜP BEBEK SÜRECİ BAŞLANGIÇTAN SONRAA BİLGİ VERİR MİSİNİZZ?
- Konu Sahibi jelardisa
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- tüp bebek tüp bebek süreci
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Adetin 2 vey en gec 3. Gunu basliyorsunuz ilaclarinizi kullanmaya. 4 gun sonra ilk kontrole cagiriliyorsunuz. Doktorunuz duzenli araliklarla yumurtalarinizin gelisimini izliyor. Kisiye gore degisse de tahmini 12 13 veya 14. Gunde yumurta toplami islemi yapiliyor. İslem genel anestezi altinda yapiliyor ve esiniz de o gun örnek veriyor. Yine o gun yumurtalariniz dolleniyor ve size 1. 3. Ve giderse 5. Gün olmak uzere bilgi veriliyor embriyolarinizin durumlariyla ilgili. Doktorunuz uygun gorurse o ay transferinizi yapiyor,uygun gormezse sizi dinlendiriyor ve bir sonraki ay rahminizi transfere hazirlayip islemi gerceklestiriyor. Transferden sonra 2 gün dinlenmeniz yeterli. Daha sonra kendinizi yormamak kaydıyla normal hayatiniza donebiliyorsunuz. Sanirim yeterli olmustur aciklamam :)
çok teserkkurrr ederım acıklamaa ıcın . sızde oldunuzz anladıgım kdrylaa ılllk seferde tuttu mu ?Adetin 2 vey en gec 3. Gunu basliyorsunuz ilaclarinizi kullanmaya. 4 gun sonra ilk kontrole cagiriliyorsunuz. Doktorunuz duzenli araliklarla yumurtalarinizin gelisimini izliyor. Kisiye gore degisse de tahmini 12 13 veya 14. Gunde yumurta toplami islemi yapiliyor. İslem genel anestezi altinda yapiliyor ve esiniz de o gun örnek veriyor. Yine o gun yumurtalariniz dolleniyor ve size 1. 3. Ve giderse 5. Gün olmak uzere bilgi veriliyor embriyolarinizin durumlariyla ilgili. Doktorunuz uygun gorurse o ay transferinizi yapiyor,uygun gormezse sizi dinlendiriyor ve bir sonraki ay rahminizi transfere hazirlayip islemi gerceklestiriyor. Transferden sonra 2 gün dinlenmeniz yeterli. Daha sonra kendinizi yormamak kaydıyla normal hayatiniza donebiliyorsunuz. Sanirim yeterli olmustur aciklamam :)
bırde ben calısıorum 2 gun sonra ısıme donebılırım yanı oyle mı ?
Benim bu 2. Denemem. Merkezimi degistirip 2. Deniyorum. Taze transfer yapilmayacak o yuzden ocakta transfer yapacagiz. Gecen sefer doktor oyle demisti . Rutine donmek bir anlamda iyi surekli hasta gibi yatmak da rahimde kan akisinin saglanmasi adina dogru degil. Eger cok yorucu surekli ayakta durmak zorunda oldugunuz bir isiniz yoksa donebilirsiniz . Aksi taktirde dinlenme surenizi bitaz daha uazatabilirsiniz
insallah 2. dee tutar cok tsekkur ederım guzel bılgıler ıcın :)Benim bu 2. Denemem. Merkezimi degistirip 2. Deniyorum. Taze transfer yapilmayacak o yuzden ocakta transfer yapacagiz. Gecen sefer doktor oyle demisti . Rutine donmek bir anlamda iyi surekli hasta gibi yatmak da rahimde kan akisinin saglanmasi adina dogru degil. Eger cok yorucu surekli ayakta durmak zorunda oldugunuz bir isiniz yoksa donebilirsiniz . Aksi taktirde dinlenme surenizi bitaz daha uazatabilirsiniz
Kendi başımdan Geçenleri anlatayım sana Âdetin ikinci üçüncü günü başlıyorsun ilaç kullanmaya ve iğne ondan sonra yumurta toplama işlemi yapıyorlar opu deniliyor buna 15 dakikalık 1 narkoz etkisi ile Yumurta toplama işleminden sonra ben hemen Transfer olmasını istedim beklemedim çünkü 11 aydır korumuyorduk eşimden kaynaklanan sorundan dolayıda olmıcaktı dogal yolla Tek transfer oldu 3 gün dinlendikten sonra rutin işleri yapmaya başladım yatmadımda fazla sonuç olarak tutmadı yıkıldık çok emindim olucagından kalan embriyoları dondurduk ara verdim ikinci adetimde başkadık tekrardan çok ilaç kullanmıştım rahim dinlensin diye bekledik sonra iki transfer birden oldum 5. Gün embriyosuydu bu sefer evde hiç bi iş yapmadım ara ara biraz gezdim ama fazla degil kabız olmadım 10 gün sonra sonuç pozitifti şimdi kesemizi görmeye gidicez önceden hap kullanıyodum düşük için şimdi igne kullanıyorum daha etkili bide ne kadar çok sitres yaparsanda olmuyo benim tüp bebek hikayemde böyleSelam kızlarrrr , ocakta baslamayı dusunuyoruzzz.. ama hıc bılgım yok yumurta toplama ne zaman baslıyo ? bıtınce neler oluo tekrar transfer sonra yatmak geerek falan yazmıslarrr, yatmk lazım mı kaç gun ? detaylı bılgı verırsenız cok sevınırımm. esımın degerlerı normalın bıraz altında cıktı doktorum dırek tup bebek yapalım ya da ıstersenız bekleyelım dıye bekleyelım dedı ama bızz 1,5 yıldır korunmuyoruz zaten , artık beklemeyelım dedık doktoruma cokcok cok guvenıorum o ne dedıyse dogrudur dıyorum . henuz tup bebekle alaklı ondan bılgı almadım ama ona gıtmeden once sızınde goruslerınızı merak edıorum ?
Merhaba cok tesekkur ederımmm :) acıklaman ıcınnn acıklaycı oldu benım ıcın benım de esımde sıkıntı ama anladıgım kdryle kımsenın ılk seferde tutmuyorr. ben her ıhtımale karsı 10 gun falan ıse gıtmesem mı dıye dusunuorymm. oturarak calısıorum eevet amaaa, streslı bı ıs bankacıyım arada cııldırıyorumKendi başımdan Geçenleri anlatayım sana Âdetin ikinci üçüncü günü başlıyorsun ilaç kullanmaya ve iğne ondan sonra yumurta toplama işlemi yapıyorlar opu deniliyor buna 15 dakikalık 1 narkoz etkisi ile Yumurta toplama işleminden sonra ben hemen Transfer olmasını istedim beklemedim çünkü 11 aydır korumuyorduk eşimden kaynaklanan sorundan dolayıda olmıcaktı dogal yolla Tek transfer oldu 3 gün dinlendikten sonra rutin işleri yapmaya başladım yatmadımda fazla sonuç olarak tutmadı yıkıldık çok emindim olucagından kalan embriyoları dondurduk ara verdim ikinci adetimde başkadık tekrardan çok ilaç kullanmıştım rahim dinlensin diye bekledik sonra iki transfer birden oldum 5. Gün embriyosuydu bu sefer evde hiç bi iş yapmadım ara ara biraz gezdim ama fazla degil kabız olmadım 10 gün sonra sonuç pozitifti şimdi kesemizi görmeye gidicez önceden hap kullanıyodum düşük için şimdi igne kullanıyorum daha etkili bide ne kadar çok sitres yaparsanda olmuyo benim tüp bebek hikayemde böyle ☺
Bence gitme dinlenMerhaba cok tesekkur ederımmm :) acıklaman ıcınnn acıklaycı oldu benım ıcın benım de esımde sıkıntı ama anladıgım kdryle kımsenın ılk seferde tutmuyorr. ben her ıhtımale karsı 10 gun falan ıse gıtmesem mı dıye dusunuorymm. oturarak calısıorum eevet amaaa, streslı bı ıs bankacıyım arada cııldırıyorum
- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
Selam kızlarrrr , ocakta baslamayı dusunuyoruzzz.. ama hıc bılgım yok yumurta toplama ne zaman baslıyo ? bıtınce neler oluo tekrar transfer sonra yatmak geerek falan yazmıslarrr, yatmk lazım mı kaç gun ? detaylı bılgı verırsenız cok sevınırımm. esımın degerlerı normalın bıraz altında cıktı doktorum dırek tup bebek yapalım ya da ıstersenız bekleyelım dıye bekleyelım dedı ama bızz 1,5 yıldır korunmuyoruz zaten , artık beklemeyelım dedık doktoruma cokcok cok guvenıorum o ne dedıyse dogrudur dıyorum . henuz tup bebekle alaklı ondan bılgı almadım ama ona gıtmeden once sızınde goruslerınızı merak edıorum ?
Biz uzun protokol basladik. Adetin 2.gunu igneler sonra kontrol , ignelere devam sonra kontrol yaklasik 10-15 gun sonra yumurta toplama.
Embriyo durumuna gore 3. Veya 5.gun transfer.
Ben hic yatmadim transfer olur olmaz kaldirdi doktorum. Embriyo rahimde dusebilen birsey degil dedi. Evdede yatmadim agrim oldukca sadece. Ananas , havuc suyu ve kabak cekirdegi yedim. 3.gun ilik duş aldim disari ciktim. Bu sekilde ilerledi. Yani yatmanin faydasi yok aksine kan akisini yavaslatiyormuş..
- 25 Mart 2019
- 384
- 164
- 53
- 34
Sonucunuz ne oldu peki canim bende duydum surekli yatilmamasi gerekiyormusBiz uzun protokol basladik. Adetin 2.gunu igneler sonra kontrol , ignelere devam sonra kontrol yaklasik 10-15 gun sonra yumurta toplama.
Ben hic yatmadim transfer olur olmaz kaldirdi doktorum. Embriyo rahimde dusebilen birsey degil dedi. Evdede yatmadim agrim oldukca sadece. Ananas , havuc suyu ve kabak cekirdegi yedim. 3.gun ilik duş aldim disari ciktim. Bu sekilde ilerledi. Yani yatmanin faydasi yok aksine kan akisini yavaslatiyormuş..
- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
Sonucunuz ne oldu peki canim bende duydum surekli yatilmamasi gerekiyormus
Çok şükur pozitif sonuç aldim canim
- 25 Mart 2019
- 384
- 164
- 53
- 34
Sevindim canim senin adina Allahim darisi bizlere insallahama ilkte tutan cok az diyolar tedirginim birazesimden dolayi bizim sorunumuzda sanirim sorun spermde olunca zorlasiyomus tup bebekteÇok şükur pozitif sonuç aldim canim
canımm cok sevındım adınaa hayırlısıyla kucagınaa al bebeegınıı . ilk sferde tuttu anladıgım kadarylaBiz uzun protokol basladik. Adetin 2.gunu igneler sonra kontrol , ignelere devam sonra kontrol yaklasik 10-15 gun sonra yumurta toplama.
- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
Sevindim canim senin adina Allahim darisi bizlere insallahama ilkte tutan cok az diyolar tedirginim birazesimden dolayi bizim sorunumuzda sanirim sorun spermde olunca zorlasiyomus tup bebekte
Cnm benim son embriyomdu doktorum hic olumlu konuşmadi bende tutmayacak nasil olsa diye hic ustune düsmedim egildim kalktim yemek yaptim aklimdan cikarmistim tamamen yani. Ama olacagi varmis iste. Sen hayirlisiyla tutar insallah diye dua et kendini fe sakin strese sokma
- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
canımm cok sevındım adınaa hayırlısıyla kucagınaa al bebeegınıı . ilk sferde tuttu anladıgım kadaryla
Yani bende anlamadim tutmaz gozuyle bakiyordu doktor belki ondan hic stres yapmadim nasil olsa tutmicak diye. Ama ilkinde tuttu cok sukur.
Asilamada yaptirdim ben zamaninda emindim tutacagina tutmadi negatif oldu hatta stresten 7 gun erken adet oldum.
En onemli etken stres. Annem geldi bnm transferden sonra geri yolladim eve. Cunku uzerimde baski kuruyordu yat dinlen uzan diye. Yemek gonderelim dediler kabul etmedim kendim yaptim. Cunku kafami dagitiyor unutuyordum. Diziye basladim cok sevdigim. Onu izliyordum bos vakitlerde. Evimden misafir eksik olmadi. O zamanlar kiziyordm gelenlere ama hepsi aslinda kafami dagitmis hic dusunmemistim.
4.gun belim agrimisti onu bile bebege yormadim ilac icicektim esim test yap once dedi. Bende of cikmaz flan dedim ama cikti iste. Allah herkese bu yolun sonunu guzel eylesin
Pozitif almis olmama ragmen 3.ayima kadar hatta hala korku icindeyim heran kaybedecekmisim gibi hamilelik gecirdim.
Allah herkse hamileliginde hayirlisini versin
- 25 Mart 2019
- 384
- 164
- 53
- 34
Sagol canim benim insallahCnm benim son embriyomdu doktorum hic olumlu konuşmadi bende tutmayacak nasil olsa diye hic ustune düsmedim egildim kalktim yemek yaptim aklimdan cikarmistim tamamen yani. Ama olacagi varmis iste. Sen hayirlisiyla tutar insallah diye dua et kendini fe sakin strese sokma
Canım benım haklısın stres cok onemlı etkennn .. ck sevındım senın adınaa darısı bana ınsallah hayırlısıylaaa.. hayırlısıylaa alalım bebeklerımızı kucagımzıaaYani bende anlamadim tutmaz gozuyle bakiyordu doktor belki ondan hic stres yapmadim nasil olsa tutmicak diye. Ama ilkinde tuttu cok sukur.
Asilamada yaptirdim ben zamaninda emindim tutacagina tutmadi negatif oldu hatta stresten 7 gun erken adet oldum.
En onemli etken stres. Annem geldi bnm transferden sonra geri yolladim eve. Cunku uzerimde baski kuruyordu yat dinlen uzan diye. Yemek gonderelim dediler kabul etmedim kendim yaptim. Cunku kafami dagitiyor unutuyordum. Diziye basladim cok sevdigim. Onu izliyordum bos vakitlerde. Evimden misafir eksik olmadi. O zamanlar kiziyordm gelenlere ama hepsi aslinda kafami dagitmis hic dusunmemistim.
4.gun belim agrimisti onu bile bebege yormadim ilac icicektim esim test yap once dedi. Bende of cikmaz flan dedim ama cikti iste. Allah herkese bu yolun sonunu guzel eylesin
Pozitif almis olmama ragmen 3.ayima kadar hatta hala korku icindeyim heran kaybedecekmisim gibi hamilelik gecirdim.
Allah herkse hamileliginde hayirlisini versin