• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi kızlarrr geceleri napıyosunuz ne olur yardım edin gece tuvalatine nasıl alıştırdınız

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

_bambu_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2013
946
30
68
kızlar benim 2.5 yaşında bi oğlum var 5 aydır tuvalet eğitimi kazanmış durumda. ilk zamanlar uykuda hiç proıblem yaşamadık geceleri bile sabaha kadar kuru kalkıyodu.. ama son zamanlarda öğle uykusundan bile ıslak kalkıyo.. geceleri zamanını tutturamıyoruz ne zaman kaldırmaya gitsem yapmış oluyo. gecede bi kez kalkıyodu şimdi en az 2 3 kez altına kaçırmış oluyo.. nasıl davranmalıyım ileriki zamanlarda kendisi uyanır mı yoksa alıştığı için hep benden mi bekler.. ıslanınca üşütecek diye bide korkuyorum.. tecrübeli anneler ne olur bi fikir verin banaaa.. bu gece eğitimi çok zormuş ne yapacağımı şaşırdım

Benim kızım 3,5 yaşında huggies drynites gece kilotlarından aldık. Ama asla bez demedik. Uyurken bu kilot giyiliyor dedik. Akşam 22:00-22:30 gibi uyuyor. Gece saat 1 de mutlaka tuvalete kaldırıyorum ama uyanmış olmasına dikkat ediyorum.Şİmdi geceleri saat 12:45 de başlıyo dönmeye :) Erkeklerde alt kaçırma problemleri daha sık oluyor. Benim kardeşimde uzun müddet altına kaçırdı, sünnet olunca düzeldi. Yatmaya yakın çok fazla sıvı yiyecek ve içecek tükettirmeyin. 4 yaşına kadar çocuklarda kaslar tam işlevini kazanmadığı için arada da kaçırıyor tabii altına o kadarda olucak :)

oğlumda sizinki gibiydi, ilk önce çok güzel alışmış gibi görünüyordu geceleri yapmıyordu altına, sonra nazar ettik çocuğa tv izlerken falan kaçırmaya başladı:) ama sabırla bekledik şimdi geceleri 2 kez kaldırıyoruz tuvalete. yoksa yine yapar. bu arada oğlum 31 aylık. gece mutlaka kaldırın ve kesinlikle bez bağlamayın

benim kızım 3,5 yaşında huggies drynites gece kilotlarından aldık. Ama asla bez demedik. Uyurken bu kilot giyiliyor dedik. Akşam 22:00-22:30 gibi uyuyor. Gece saat 1 de mutlaka tuvalete kaldırıyorum ama uyanmış olmasına dikkat ediyorum.şimdi geceleri saat 12:45 de başlıyo dönmeye :) erkeklerde alt kaçırma problemleri daha sık oluyor. Benim kardeşimde uzun müddet altına kaçırdı, sünnet olunca düzeldi. Yatmaya yakın çok fazla sıvı yiyecek ve içecek tükettirmeyin. 4 yaşına kadar çocuklarda kaslar tam işlevini kazanmadığı için arada da kaçırıyor tabii altına o kadarda olucak :)

oğlumda sizinki gibiydi, ilk önce çok güzel alışmış gibi görünüyordu geceleri yapmıyordu altına, sonra nazar ettik çocuğa tv izlerken falan kaçırmaya başladı:) ama sabırla bekledik şimdi geceleri 2 kez kaldırıyoruz tuvalete. Yoksa yine yapar. Bu arada oğlum 31 aylık. Gece mutlaka kaldırın ve kesinlikle bez bağlamayın

teşekkür ediyorum cevaplarınız için.. Sıvı alımını engelleyemiyorum çünkü çok fazla su tüketen bi çocuk..geceleri iki kere erken yatarsa üç kere kaldırıyorum.. Kaldırmak sorun değil de ne zamana kadar böyle gidecek bilmem gözüm korkuyo bazen uyanamıcak mı kendisi diye:))) öğlen uykularında falan hiç kaçırmazdı ama öğleden önce süt faklan içiyo kaçırıyo altına öğlen uykusu da 3 saate kadar sürüyo çünkü+ inşaallah öğrenir bakalım.. şu anda *29 aylık daha zamanı var demekkiii

Her çocuğun tarzı başka :) Bizim kızında kaka problemi var mesela. Tuvaletini çok güzel tutuyo (hem büyüğü, hem küçüğü) ama kakasını asla tuvalete yapmıyor. Bez bağlayın bana beeeeez diye yırtınıyor. Doktora sorduk, psikolojik bir durummuş fazla üstüne gitmeyin dedi. Bazı çocuklarda oluyormuş. Gerçi üstüne gittikte nooldu 2 gün kakasını tuttu yapmadı :))) Yaza kadar idare edicem bende bakalım nasıl olacak? Sende fazla stres yapma, yapacaklar illaki :)))

sıvıyı kesmek çözüm değil aslında,
bende kendisi, gece kalkıp anne çişim geldi demesini istiyorum.
en azından bunu öğrenmesi gerekiyor.
ama bizde gece alıştıramadık bir türlü,gece 2 kere çişe kaldırıyorum.
bugün uyanamamışım,birgüzel yatak,yorgan işemiş her yere.
bu arada bizde 36 aylık olduk.

Back