Kızlarrr alin ismi nasıl sizce??*

• Konu Sahibi Konu Sahibi DBAG
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

DBAG

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2011
81
0
36
İstanbul
Merhaba 14 haftalık hamileyim doktor kız olabilieceğini söyledi bende isim bulmaya çalışıyorum
aklımıza alin ismi geldi sizce nasıl ?

Merhaba 14 haftalık hamileyim doktor kız olabilieceğini söyledi bende isim bulmaya çalışıyorum
aklımıza alin ismi geldi sizce nasıl ?
Canım oncelikle hayırlı olsun. Allah saglıcakla kucagına almayı nasip etsin. Darısı isteyen herkesin başına.
Anlamı nedir bu ismin

Ben de düşünmüştüm bu ismi ama babası istemedi :(( söylenmesi ve anlamı çok güzel bence,kısa kız isimleri kulağa daha hoş geliyo gibi,biz de umay düşünüyoruz fikrimiz değişmezse.Sağlıkla kucağımıza alırız inşallah...

alin, önce garip geliyor ama sonra düşününce bikaç kez söyleyince güzel.
bende geçen hafta yeni bir isim duydum erkek ismi ALPİN. ilerde bir de oğlunuz olursa alpin koyarsınız, alin ve alpin :))

Ben de düşünmüştüm bu ismi ama babası istemedi :(( söylenmesi ve anlamı çok güzel bence,kısa kız isimleri kulağa daha hoş geliyo gibi,biz de umay düşünüyoruz fikrimiz değişmezse.Sağlıkla kucağımıza alırız inşallah...

umay ismide çok güzel alin ismi ermeni ismiymiş az önce öğrendim çok hoşuma gitti bu isim

gerçi eşim nehir ismini öneriyordu bakalım artık

hayırlısıyla bi dünyaya gelselerde

alin, önce garip geliyor ama sonra düşününce bikaç kez söyleyince güzel.
bende geçen hafta yeni bir isim duydum erkek ismi ALPİN. ilerde bir de oğlunuz olursa alpin koyarsınız, alin ve alpin :))

bende alpini ilk defa duydum ama güzel uyumlu oldular alin - alpin :)))

bende alpini ilk defa duydum ama güzel uyumlu oldular alin - alpin :)))

hayrlısı olsun inş. bnm 21aylık bı kızım var adı ALİN cok cok begenerek koyduk bu ısmı. herkes ılk basta ali zannedıo şaşırıyorlar herkes ıkıncı kez soruyo adı ne diye. Ben bu ısmı tanıdıgm bı kız var fransız adı alin fransızca bi isim yani hayran oldum isme zarif kibar nazik demek. neşe erberkın üçüzlerının bırının adı da alin aslında bu ismı baskalarında duymamak bilinmemesi hosuma gidiyo ama bence koy bu ismi ben hiç pişman deılm yıne olsaydı yine ALİN koyardım herkes de cok beğenıyo...:34:

bu, ismin anlamı nedir?
bu soru,bir tek türkiye de var.
o kadar çok dilden etkilenmiş bir coğrafya da yaşıyoruz ki anlam derken neyi kastettiğimizi bilmiyoruz.
sahi, ismin anlamı ne demek? :))
türkçe olsa anlarsın zaten. insan ana dilinden gelen kelimeyi bilmez mi?
islamiyetin kabulünden bu yana isimlerimizin büyük yüzdesi arapça. ya kuran-ı kerimden, ya sahabe isimlerinden, ya da arap etkisinden menun olan arayışların, bazı isimleri ülkemize sürüyüp getirmesinden geliyor.
yedi cihan devleti osmanlının elinin uzandığı her yerden geliyor. pek çoğu da iran'dan. ülkemizde kullanılan epey bir isim farsça.
şimdiye değin saydıklarımız, islami birliktelikten ve dini açıdan daha iyi olacağı düşünülerek konan isimler.
peki farklı dinlerle kaynaşmamız?
alin taşcıyan, ermeni bir vatandaşımız. acaba ismi ermenice mi? yoksa başka etkilerle mi konmuş?
velhasılı ismin anlamı sorusu, aslında; bu ismin kökeni nereden geliyor, hangi dile ve hangi coğrafyaya ait, acaba dini bir temsil değeri var mı? sorularının toplamı.
adım feheda, anlamı ise; ışık tutan, yol gösteren demek. aaaa ne güzelmiş diye mi tepkiler alacak şimdi? nerede, ne için, kime göre, hangi dildeymiş bu anlam? diye bir soru gelmiyecek mi?
gelmiyor görüyorum. çünkü milletçe alışmışız, kendidilimize ait olmayan, anlamını bilmediğimiz yüzlerce kelime iç içe yaşamaya. gerçekliğimiz bu olmuş. anlamını bilmediğimiz kelimelerle konuşmaya çalıştığımız gibi, tutup bir de çocuklarımıza isim diye koyuyoruz.
haa, türkçe olsun diye de üfürükten isimler uydurmak da ayrı bir sorun tabii :))
verilen ''rüzhan'' örneği beni acaip güldürdü mesela. hele "rüzgül" :)) cümleyi kısaltarak isim türetme, ne o öyle ieett, tedaş gibi :))))

Alin ismini hiç duymadım Allah sağlıklı kucağına almayı nasip etsin canım zamanın çok başka isimlere de bakabilirsin ;)

Sizce erkek ismi olarak ta kullanırmı bu ismi kızında taşıyan biri olarak yorumunuz nedir benimde oğlum olucak ve bu ismi çok beğeniyorum

Back
X