Emre Kongar'ın okuduğum bütün kitaplarını severek okumuşumdur.
Oysa bu kitabın yeri yine de daha bir başkadır benim için de.
Ben bu kitabı okuyalı sanırım en az bir yedi sekiz yıl veya daha fazla olmuştur.
Şu an kitaplığımda yok, okunmak üzere alınıp iade edilmeyen bir çok kitap gibi...
Yıllardır alıp yerine koymayı istediğim bazı kitapların başında geliyor ve niyeyse bir şekilde hep erteleyip durmuşum.
Çünkü kitaplıkta olursa, birilerinin daha okumasını sağlamak bakımından önemli bence.
Kadın erker, genç yaşlı, anne baba, hiç farketmez, bence ülkemdeki bir çok insanın mutlaka ve mutlaka okuması gereken bir kitap.
Bu adamda nasıl bir yürek var diye sormuştum kendi kendime bu kitabı okumaya başladıktan sonra ve bitirinceye kadar neredeyse her sayfasında aynı şeyi düşündürmüştü bu kitap bana.
Sevgi böyle birşey işte. İnsan yüreği böyle birşey işte. Anlayış ve hoşgörü böyle birşey işte. İnsan olduğunun farkına varabilmek ve çocuklarının da aynı şekilde insan olduğunu farkedebilmek, sevgi saygı ile besleyip büyütebilmek, onları hayata güzel hazırlayabilmek, kendilerine ve herşeye saygı ve sevgi ile bakabilmelerini öğretebilmek vs. vs. benim kitapta bulduklarımın minicik bir özeti...
Uzun zamandır unutmuş olduğum bu kitabı bana tekrar hatırlatma vesilesi olan bu başlık için size teşekkür ediyorum... Ve umuyorum ki çok insan okusun ve nasiplensin bu kitaptan ve daha bir çok kitaptan inşallah...
Hazır ve kirli bilgiler, hobi bile olamayacak bir dolu anlamsız şeylerle ömür tüketen bir toplum olarak bilgiye ve okumaya gerçekten çok ama çok ihtiyacımız olduğu aşikar, ve beynimize zihnimize gözlerimize kulaklarımıza doldurulan ve bir şekilde kanalize edildiğimiz bir dolu basit yönlendirmelerin, bilinçaltımızı kontrolde tutan ve bloke etmiş bunca sinyallerin bombardımanındayken ne gençlerin ne de biz büyüklerin daha farklı davranması zor gerçekten.
Sorgulama yapmayı, her konuda doğru sorular sormayı, araştırmayı, incelemeyi, öğrenmeyi öğrenmek zorundayız. Tüm insanların sevgi saygı anlayış hoşgörü dolu olduğu barış ve bilgi dolu bir dünya umut ve temennisiyle...
Sevgimle.