• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizlarim,odalari,yataklari:(

kizlarim icin hangi yatak uygun

• baza

OY: 7 63,6%
  • yavrulu yatak

OY: 3 27,3%
  • karyola

OY: 1 9,1%

• Ankete Katılan
    11

pembebalerin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
335
661
33
37
Merhaba arkadaslar...
bugunlerde icinden cikamadigim bir konuda yardiminiza ihtiyacim var,akil akildan ustundur diyerek sizlere danismak istedim.
5 ve 2.5 yaslarinda 2 kizim var.Rabbim her isteyene nasip etsin,evlatlarimizin varliklariylada yokluklariylada sinamasin ins hicbirimizi. (Amin)
konuma gelirsek ilk kizima hamileyken hevesle odasini ozel yaptirdik mobilyaciya,cok begendim bayada ekonomik olmustu Ancak yatagi bize yuksek geliyor maalesef.buyuyen yatak seklindeydi ama olculeri 90 a 190 tam tek kisilik boyutlarinda. besik olarak kullanirken sorun yoktu ama yatak seklime donusturunce maalesef hosumuza gitmedi. Yinede kullaniyorduk tabi.
sonrasinda 2. Kizima park yatak aldik ama hic sevmedi dogdugundan itibaren 5 gece yatmamistir park yataginda.genelde yanimda yatti.aslinda biraz buna mecbur kaldik o konulara girmeyeyim surekli farkli yerlere tayin vs oldu bu surecte evimizi tanisamadim,esimle farkli yerlerdeydik, kizlar benimle geldi vs..
simdi artik kucuk kizima bir yatak alalim diye dusunuyoruz.madem yeni yatak bakiyoruz buyuk kiziminkinide degiselim dedik ama esas sorun burda basliyor iste.nasil bir yatak alacagiz?
baza bakalim cok kullanisli ic kismida bir dunya esya alir duzen olarak beni baya rahatlatir 2 baza dİyorum ama bazalar cok yuksek geliyor bana yada yanlismi dusunuyorum bilmiyorum.mesela guzel bir yatak ortusu alsam uzerine serince asagi kadar sarkmiyor havada kaliyor ya sinir oluyorum ona..
normal karyola alsam bu defada alt kismini kullanamiycam aklim bazada kalacak sanirim
yada son secenek yavrulu yatak gibi birseymi alsam 2 tane. hem alt yavru yatak kismina esya koyabilirim hemde baza kadar yuksek degil
sizler ne dusunuyorsunuz arkadaslar.gereksiz uzatmis olabilirim kusura bakmayin,okuyup cevaplayan arkadaslardan Allah razi olsun.

Ben çilekten oda aldım kızıma
Yanlara takılan koruyuculardanda aldım
Biraz deli yatıyor düşer benim kız :110:
Bazalı istemiştim ama yoktu
diğer markalardan biraz korkuyorum
Boyası hammaddesi kansorejen mi diye

Evet bazalar kullanışlı altlarının sandıklı oluşundan ama dediğiniz gibi 2,5 yaşındaki kızınız için yüksek olabilir.
Benimde oğlum üç yaşına yaklaştı , 2,5 yaşından beri bazada yatıyor . Ama biz düşmesin diye , çözümü :):) beşik yatağını yanına koruma amaçlı koymakka bulduk. Sadece misafir geleceği zamanlar kaldırıyorum...
Ranzada düşünebilirsiniz. Niz ranzadan geçiş yaptık bazaya , büyük üstte yatarsa düşme sorununuz kalmaz;)

cok tesekkurler arkadaslar cevaplariniz icin.aslinda yukseklik konusunda beni dusunduren sey dusmesinden ziyade rahat olurmu diye kafama takiliyor.kizim normalde ablasinin yataginda gunduz uykusunda falan gayet rahat yatiyor.oda yuksek baya korumasi vs de yok aliskin yani.ama mesela bizim kendi bazamizda bana baya yuksek geliyor sabah uyandigimda hic rahat uyumusum gibi gelmiyor,dinlenemiyorum sanki bulutlarin ustunde uyuyormusumda heran Dusecekmisim gibi hissediyorum.acaba sacmaliyormuyum :)

Ablacım yaşadığınız şehri bilmiyorum ama ikea'da alçak demir yataklar var, altlarında da epey boşluk oluyor belki o şekilde alıp altına kalıplı hurç tarzı şeyler alabilirsiniz, hem yüksek de olmaz. Yavrulu yataklar da evet güzel ama bana rahatsız edici geliyor sanki daha aşağı bir şeymiş gibi, çocuk da bunu böyle düşünebilir belki. Bir bakın dediklerime isterseniz,
https://cdn.ikea.com.tr/vitrin-urunu/kategoriler/PH004392.jpg bunlar gibi.

cok tesekkurler arkadaslar cevaplariniz icin.aslinda yukseklik konusunda beni dusunduren sey dusmesinden ziyade rahat olurmu diye kafama takiliyor.kizim normalde ablasinin yataginda gunduz uykusunda falan gayet rahat yatiyor.oda yuksek baya korumasi vs de yok aliskin yani.ama mesela bizim kendi bazamizda bana baya yuksek geliyor sabah uyandigimda hic rahat uyumusum gibi gelmiyor,dinlenemiyorum sanki bulutlarin ustunde uyuyormusumda heran Dusecekmisim gibi hissediyorum.acaba sacmaliyormuyum :)
Benim bildiğim alçak yatakta yatmak uyku kalitesini olumsuz etkiler

Ablacım yaşadığınız şehri bilmiyorum ama ikea'da alçak demir yataklar var, altlarında da epey boşluk oluyor belki o şekilde alıp altına kalıplı hurç tarzı şeyler alabilirsiniz, hem yüksek de olmaz. Yavrulu yataklar da evet güzel ama bana rahatsız edici geliyor sanki daha aşağı bir şeymiş gibi, çocuk da bunu böyle düşünebilir belki. Bir bakın dediklerime isterseniz,
https://cdn.ikea.com.tr/vitrin-urunu/kategoriler/PH004392.jpg bunlar gibi.
Bunlarida biliyorum ama hem bulumdugum sehirde ikea yok hemde odamizdaki diger mobilyalarimiza pek uymuyor bunlar ama kullanan arkadaslarim var gercekten cok memnunlar. Cok tesekkur ederim yorumunuz icin

Ben çilekten oda aldım kızıma
Yanlara takılan koruyuculardanda aldım
Biraz deli yatıyor düşer benim kız :110:
Bazalı istemiştim ama yoktu
diğer markalardan biraz korkuyorum
Boyası hammaddesi kansorejen mi diye
Cilekte sikintili bir marka ki. Mdf degil sunta kullaniyorlar. Su bazli biya sadece gorunen yerlerinde. Ve raflar dolaba monteli degil ozellikle bebek tirmanma yasina gelince radla beraber dusmesi cok olasi. Cilegin adi var sadece malesef.

Konu sahibi monteseri yataklara bak istersen. Ben buyuyen besik aldim. Bakalim memnun kalacakmiyim. Bebis daha 1 aylik.

İkea ahşap büyüyen yatak kullanıyorum kızım 2,5 yaşında.

Büyük 6,5 yaşında 3 yaşından beri bazada.
Altına koyduklarımı ekstra koyacak yerim olmamasına rağmen bazadansa zamanında bunlardan alsaydım diyorum.

Beyaz,pembe ve mavi renkleri var. Şu an en ufak halinde kullanıyor, odası içinde çok daha iyi oldu yer tutma açısından.

Cilekte sikintili bir marka ki. Mdf degil sunta kullaniyorlar. Su bazli biya sadece gorunen yerlerinde. Ve raflar dolaba monteli degil ozellikle bebek tirmanma yasina gelince radla beraber dusmesi cok olasi. Cilegin adi var sadece malesef.

Konu sahibi monteseri yataklara bak istersen. Ben buyuyen besik aldim. Bakalim memnun kalacakmiyim. Bebis daha 1 aylik.
Onlarada baktim ama buyuk kizim pek begenmedi maalesef.boyle cibinlikli falan bir yatak istiyor.hep oyle hayal ediyor.cibinligin cok kullanisli olacagini dusunmuyorum ama heves etti diye bir sureligine takacam.
bebisinizede Rabbim hayirli saglikli mutlu huzurlu bir omur nasip etsin ins. Benim yerime koklayin olurmu kucuk kuzuyu

İkea ahşap büyüyen yatak kullanıyorum kızım 2,5 yaşında.

Büyük 6,5 yaşında 3 yaşından beri bazada.
Altına koyduklarımı ekstra koyacak yerim olmamasına rağmen bazadansa zamanında bunlardan alsaydım diyorum.

Beyaz,pembe ve mavi renkleri var. Şu an en ufak halinde kullanıyor, odası içinde çok daha iyi oldu yer tutma açısından.
Kullanan arkadaslarimda cok memnun kalmisti o yataklardan ama maalesef ben bastan elemek durumunda kaldim hem bulundugum yerde ikea yok netten alsam toplam 200 tl ye yakin kargo parasi odeyecem,hemde daha onceki ortopedik yatagimizin olculeri ona uymuyor.ekstra birde yatak masrafimiz olacak :(

Kullanan arkadaslarimda cok memnun kalmisti o yataklardan ama maalesef ben bastan elemek durumunda kaldim hem bulundugum yerde ikea yok netten alsam toplam 200 tl ye yakin kargo parasi odeyecem,hemde daha onceki ortopedik yatagimizin olculeri ona uymuyor.ekstra birde yatak masrafimiz olacak :KK43:
Hımmm doğru o zaman haklısınız.
Hayırlısı olsun hakkınızda :)

cok tesekkurler arkadaslar cevapplariniz icin.aslinda yukseklik konusunda beni dusunduren sey dusmesinden ziyade rahat olurmu diye kafama takiliyor.kizim normalde ablasinin yataginda gunduz uykusunda falan gayet rahat yatiyor.oda yuksek baya korumasi vs de yok aliskin yani.ama mesela bizim kendi bazamizda bana baya yuksek geliyor sabah uyandigimda hic rahat uyumusum gibi gelmiyor,dinlenemiyorum sanki bulutlarin ustunde uyuyormusumda heran Dusecekmisim gibi hissediyorum.acaba sacmaliyormuyum :)
Ben oldum olası baza sevmedim bence de cok yüksek ve estetikten yoksun
Ben iki karyola diyorum

Bebiş mobilyalarının sunta olması lazım zaten
Hem boya tutması zor hemde sıkıştırılmış ahşap
Millet sağlam diye mdf istiyor ama aslında suntalamın kaliteliside var.
Büyüyen kartolayıda çilekten aldım ben ama bebek odası için dolap almadım.
Bu aldığım genç odası diye geçiyor. Dolap rafları sabit.Hatta benim kızı biraz yaramaz gördüler heralde ki dolabı duvara monte edelim dediler :KK48:
Yalnız biraz pahalı birde montaj ekibinin başında bekleyemek gerekiyormuş saçma sapan işler yapmışlar :sopa:

Merhaba arkadaslar...
bugunlerde icinden cikamadigim bir konuda yardiminiza ihtiyacim var,akil akildan ustundur diyerek sizlere danismak istedim.
5 ve 2.5 yaslarinda 2 kizim var.Rabbim her isteyene nasip etsin,evlatlarimizin varliklariylada yokluklariylada sinamasin ins hicbirimizi. (Amin)
konuma gelirsek ilk kizima hamileyken hevesle odasini ozel yaptirdik mobilyaciya,cok begendim bayada ekonomik olmustu Ancak yatagi bize yuksek geliyor maalesef.buyuyen yatak seklindeydi ama olculeri 90 a 190 tam tek kisilik boyutlarinda. besik olarak kullanirken sorun yoktu ama yatak seklime donusturunce maalesef hosumuza gitmedi. Yinede kullaniyorduk tabi.
sonrasinda 2. Kizima park yatak aldik ama hic sevmedi dogdugundan itibaren 5 gece yatmamistir park yataginda.genelde yanimda yatti.aslinda biraz buna mecbur kaldik o konulara girmeyeyim surekli farkli yerlere tayin vs oldu bu surecte evimizi tanisamadim,esimle farkli yerlerdeydik, kizlar benimle geldi vs..
simdi artik kucuk kizima bir yatak alalim diye dusunuyoruz.madem yeni yatak bakiyoruz buyuk kiziminkinide degiselim dedik ama esas sorun burda basliyor iste.nasil bir yatak alacagiz?
baza bakalim cok kullanisli ic kismida bir dunya esya alir duzen olarak beni baya rahatlatir 2 baza dİyorum ama bazalar cok yuksek geliyor bana yada yanlismi dusunuyorum bilmiyorum.mesela guzel bir yatak ortusu alsam uzerine serince asagi kadar sarkmiyor havada kaliyor ya sinir oluyorum ona..
normal karyola alsam bu defada alt kismini kullanamiycam aklim bazada kalacak sanirim
yada son secenek yavrulu yatak gibi birseymi alsam 2 tane. hem alt yavru yatak kismina esya koyabilirim hemde baza kadar yuksek degil
sizler ne dusunuyorsunuz arkadaslar.gereksiz uzatmis olabilirim kusura bakmayin,okuyup cevaplayan arkadaslardan Allah razi olsun.
Yatak seklinde olup yani cok yuksek olmayan bazalr da var. Ama onlarin da ic kismi dar oluyor iste baza kadar cok esya alamazsiniz. Yavrulu yatak alip altina esya koyarim diye dusunmeyin cunku o esyalari alip koymak icin her yitip cekmenizde biseyler takilir hicbir anlami olmaz onun bence esya koymak icin.

ben çocuklara çilekten aldım, çok memnunum.. ama ben bazalı istemiyordum, çünkü bazalı olanlar bir süre sonra ses çıkarttı bende hep.. o yüzden altı boş aldım, sandıklı bazaya koyacaklarımı da ikea dan aldığım kutulara koyup altına itiyorum..

Back
X