• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlara fikirlerinize ihtiyacım var...

Maskaraa

Ece
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2008
377
1
296
41
İstanbul
Öncelikle uzun zamandır işsizdim.
ışletme fakültesi mezunuyum.
Dün girdigim secretcv de insan kaynakları danışmanlık firmasının kendi bünyesine alacagı uzun dönemli stajyer ilanına baçvuru yaptım.
Bugün aradılar.
6 aylık staj yapıcagımı 6 aya kadar zaten kalırsam devamında sözleşmeli olarak devam edebilecegimi söylediler.
ilk 6 ay sözleşme sigorta yok ücrette almayacagım.
yol/yemek parası verilecek ki 2 arabayla gidebilecegim bir yer kozyatagında bende üsküdardayım.
iş saatlerine gelince epey uzun.
sabah 08:00
akşam 19:00 cumartesi günü akşam 17:00 e kadar calışılıyor.
Telefonda görüştügüm bayana bana yarına kadar süre vermesini düşünmem gerektigini söyledim.Siz olsanız ne yapardınız?Fikirlerinize ihtiyacım var....
Arkadaşlar yarın saat 17:00 ye kadar kararımı verip haber vericem olumlu ya da olumsuz.

Son düzenleme:
bu tarz bir iş için staj dönemime gerek var mı bilemiyorum.
deneme süresi olması makul görülebilir,
fakat 6 ay da bunun için çok uzun.
6 ay boyunca ücret almadan çalışmak canınızı sıkabilir biraz,
kaldı ki iş garantisi de yok.
yine de istanbul şartlarında işsizliğin çok sıkıntılı olduğu düşünüldüğünde
en azından öngörüşmeye gidebilirsiniz diyorum ben.
ortamı görmeniz fikirlerinizi şekillendirir.
hayırlısı olsun hakkınızda..

merhaba details sizinle tekrar konuşmak cok güzel.
hukuk topiginde sizden epey yardım almıştım hatırlatmak isterim.

yapacagım iş tam olarak platform asistanı olarak geciyor.
işe alım uzmanına destek olacagım.
netten araştırma yaptım bu pozisyonda bir işi yapmak için staj yapmaktan gectigine rastlamadım.
Hele ki 6 ay boyunca...Kaldı ki krizi bahane edenler bu ucuz iş gücünü kullanıyorlar...
Beni düşündüren aslında stajyer olacagımı söylemeleri ama buna karşın sözleşmem dahi olmayacak.
Daha önce staj yapmış biri olarak stajyer sözleşmesinin yapılması ve az da olsa bir ücret ödemeleri gerektigini biliyorum.Hele ki 25 yaşında bir stajyere karın tokluguna gidip gel demek nasıl olur...
bunları düşününce stajyer bile olmayacagım.Diyelim bir süre sonra tecrübe kazandım ve cıkmak istedim.
Tekrar iş aramaya başladım bu tecrübeyi cv'de nasıl yazabilirim.Referans olarak isim verebilir miyim?
Ortada sözleşme olmayınca bu işler nasıl yürür bilemiyorum.
Dolayısıyla cv de iş tecürbelerimi yazarken bana bir yararı dokunmayacaksa elbette çalışmam.
Kafam cok karıştı benim.Lütfen fikirlerinizi paylaşmaya devam edin.

Back