Bebek Beslenmesi kızlar zor durumdayım yardım edin lütfen :((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Bade11

Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2012
8
0
16
İstanbul
slm kızlar bebegım 23 günlük tek göğsümden süt geliyor ecen hafta drumuz 4 gunde 10 gr aldığı ıcın mama takvıyesıne baslayalım dedı 10 ila 20 DK arasında emdıkten sonra sadece gunde 3 kez 30 cc mama verıyorum fakat aclıktan ağlıyıp uyumuyor mamayı alınca hemen uyuyor kıızm bnm gıbı olan varmı yardım edın bana

Doğumdan hemen sonra sadece tek bir göğsünüzden emmesi diğer göğüsün bir zaman sonra süt vermemesine neden oluyor.
Böyle bir durum var mı? Eğer sütünüz yetmiyorsa sütünü verebilecek başka bir anne bulabilirsiniz. Çünkü 23 gün ve mama. Açlıktan uyuyamaması falan çok kötü bir şey olmalı.:31:

Canim bende bebegime 40 gunluktu aptamil vermeye basladigimda ne yapalim bizimde sansimiz boyleymis. Sen gene ii gunde 3 defa veriyorum diyorsun ama susmuyormus bak. Bebisini ac birakma ben her emdiginden sonra mama veriyordum nerdeyse. Uyumuyordu agliyordu dilinden anlayana kadar neler cektim bi bilsen bazi geceler sabah hic olmayacak sanirdim sutun yetmiyorsa mama vermekten baska care yok mamayi yesikten sonra uyuyorsa actir yavrum

Bende aptamil veriyorum ve vıcdan azabı cekıyorum emmesını ıstıyorum mamada vermeyınce ağlamasına kıyamıyorum zor durumdayım özetle:(

arkadaşım hiç canını sıkma. bende neredeyse 1.5 ay mama takviyesi yaptım. başta her emzirmeden sonra veriyodum sonra giderek verdiğim miktar azaldı. 1.5 ayın sonunda tamamiyle mamayı bıraktım. yani mama zehir değilki çocuğu aç bırakamazsın. eğer üzülürsen sütün daha da azalır. sakın korkma sen sabırla önce emzir sonra mamsını ver emin ol bir süre sonra sadece seni emecek

özellikle tahin mutlaka ye çok inanaılmaz süt yapıyor bir humana sitll tea onu iç sütün çok olur inşallah..tarçın karanfil karışımlı ayva kompstosu yap kendine ama en çok tahin süt yapıyor.

Benim bebeğimde kilo almamıştı sütüm yetmiyor aç kalıyordu mama zehir değil niye olaya böyle bakıyorsunuz anlamıyorum eğer sütü yoksa napsın açmı kalsın bebek. Her emzirdikten sonra mama takviyesi yaptım ben o şekilde doydu bebeğim eğer sütün artar bebeğin doyarsa zamanla mamayı bırakırsın inşallah öyle olur ama tam tersi olursa mamaya devam edersin doktor kontrollerinde bebeğin gelişiminden anlaşılır doktorunda gerekli bilgiyi verir Allah yardımcınız olsun

Back