O akıntıyı gördüğün an yumurtlama olmuş olduğunu varsayalım, 24 saat ömrü var yumurtanın. Yani her şartta döllemek için fırsatın oluyor. Ben o akıntıyı görünce 2-3 gün üst üste ilişkiye giriyorum. Geçen ayki gebeliğimde 1 gecelik ilişkimle hamile kaldım tutturdum, Çünkü anlıyorum yumurtladığımı.Kese gelişmedi kendiliğinden düştü ne yazıkki. Şimdi o akıntı zaten böyle birden geliyor, kahve fincanının dörtte biri kadar diyelim. İç çamaşırımı ıslatıyor yani. Ya da tuvaletimi yaparken birden akıyor klozete.Ama onun 1-2 gün öncesi aşırı bi sıcaklama ateş basması oluyor bende. Gece yatarken ayaklarımın altı yanıyor resmen, anlıyorum o zaman diyorum ki 1-2 güne yumurtalar çatlayacak:)) Demem o ki geliyordur belki de sen anlamıyorsundur. Bu ay dikkat et bakalım, gerekakirse iki parmağını yumurtlama günlerinde vajinanın derinliklerine sok akıntı kontrolü yap. Böyle yapılması da öneriliyor. İlk kızıma hamile kalmaya uğraşırken ben de bu akıntı işinden hiç anlamıyordum, görmüyordum da öyle birşey. Yumurta takibi yaptırmıştım zaten. Ama ne zaman doğum yaptım bidaha hem adetlerim düzeldi hem de düzenli olarak yumurtladığımı da anlıyorum, akıntı da geliyor çok şükür. Zaten doğumdan sonra düzelirmiş bu durumlar.Stres çok etkili bir faktör tabii ki ama beni etkilemez öyle şeyler, bünyeden bünyeye değişir.
Tabiiki illaki orta döneminde gelecek diye birşey yok. Her kadın 14. gün ya da 15. gün yumurtlar diye bir kural yok. Benim mesela 16. gün geldi. O gün ve ertesi gün çalıştım. Geçen düşüğümde de akıntı gelince çalıştım tuttu. Sen her halukarda 28 günde bir adet gören biriysen 12. günü başla çalışmaya. 12-14-16-18 aynen. Akıntıyı anlıyorsan geliyorsa, akıntı geldiği gün 2 gün üst üste çalış yeter..Akıntının gelmesi demek, çok kısa süre sonra çatlayacak ya da çatladı demek zaten..
Daha erken canım.