• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar yeni doğum yaptım yardım

erkflz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
883
0
96
Diğer
Kızlar, bebişim olalı 11 gün oldu. Aceleci bebişim geldi bir süprizle.
Şimdi tecrübesizliklerim var tabiyki, tecrübeli anneler bana yardım.
Kızlar, bebişimi emzirirken inanılmaz huysuz oluyor. Memeyi alana kadar çok bağırıyor, zor alıyor. Sizde yaşadınız mı böyle şeyler? Hemşireler zamanla alışır ve geçer dediler ama.

Birde pompa almayı düşünüyorum. Kullananlar hangi süt sağma makinesinden mennunsunuz? Almak sizce iyi olur mu? Benim bebişim kısa kısa emiyor. Öyle olunca pompa kullanın dedi hemşireler.

Birde kızlar süt artırmak için neler yiyorsunuz?

ilk zamanlar öyle oluyor canım merak etme düzelirbide süt sağma makinesinden ben hiç menun kalmadım yara olan göğüslerimi daha felaket yara yapmıştı,bence pompa daha iyi el pompası biraz yorucu ama en azından acıtmadı hiç canımı yinede sen bilirsin,bol bol su iç,bulgur ve nohut çok süt artırıyor ben çok denedim gerçekten doğru ve açık çay,ne zaman içsem bi bakardım göğsümden süt taşıyor çok işe yarıyor,eczanelerdede süt artırıcı çaylar var hiç denemedim bunlar bana yetmişdi hee bide bol sebze yersen oda artırıyor, allah bağışlasın bebeğini,hayırlı olsun.kolay gelsin....

cnm bolbol burnunu sık memeni tuttur agzına pompa sütlerin azalmasına neden oluyo bol boza iç kuru incir ye bide pırada bulgur çok güzel süt yapıyo baş soganda

canım hayırlı olsun güle güle büyüt..kuru soğan ve bulgur kesinlikle yeme gaz yapar rahatsız olur..dereotu ye bol bol..süper süt yapıyor..bi de ağlayarak alması normal zamanla alışır..

cnm hayırlı olsun bebişin.. humana still tea .. denemeni tavsiye ederim. acaip sütünü arttırıyo.. ve tamamen bitkisel bir çay.. 20 tl.. tüm eczanelerde bulabilirsin.. bir de bol bol su iç.. aklına geldikçe su iç.. susamayı bekleme ..
sevgiler..

Canım bu sut ısıne benım aklım almıyor arkadasların dedıgı herseyı yapmıstım ama sutum kesıldı oncelıkle stres yapmayacaksın bol bol su ıÇeceksın benım sutumun gıtmesıne sebep kayınvalıde ve gerızekalı bır doktor oglum 20 gunlukken oksurmeye basladı bır doktor dedı yok yemek borusu ıle nefes borusu arasında ınce bı damar var yok bırı dedı bogmaca olmus yok refluymus fılan fırt uzuntuden ve stresden sut gıttı kısacası kafanı hıÇbırseye takmamak lazım

cnm benimde ilk zamanlar zor almıştı.ayrıca çok kısa emiyodu.1. ayını doldurunca memenden ayıramıycaksın.doktor bana süt arttıkmak için bol protein tüket demişti.

canım ben medelanın elektirikli pompasını aldım çok kullanışlı memnun kaldım pompa denildiği gibi sütü azaltmıyo artırıyo ben kullanıyorum oğlum 3,5 aylık 7,5 kilo oldu azalsa bu kadar kilo alabilirmiydi sütünü artırmak için bol bol su iç emin ol çok etkisi var rezene çayı içiyorum onunda etkisi var ayrıca soğanda yiyorum benim oğlumun hiç gaz sorunu olmadı o yüzden herşeyi dilediğim gibi yiyorum ama senin bebiş gazını kolay çıkartamıyosa sen gaz yapacak şeyler yeme

bu humana denilen çayı almak yerine hazırlayabilirsin de... anason, kimyon, rezene, ıhlamur ve ısırgan alacaksın aktardan. 1 er kaşık karıştırıp kaynar su ile demleyeceksin... Günde 2-3 bardak içebilirsin. ınce bulgurun süt yaptığı kesinlikle doğru.. Ben çorba yapıp içiyorum.
Ayrıca süt yoğurt tüketirsen de artar ve fakat kesinlikle günde en az 2 litre su içmek gerekli...

Bir de ister göğsünde süt olsun ister olmasın her acıktığında memeni bebeğin ağzına ver, göğüs uyarıldığından süt yapımı artıyor, eğer sütüm yok mama vereyim dersen süt hakikaten kesilir... Afrikadaki aç insanlar bile bebeklerini sütle besleyebilirken her halukarda sen de beslersin böyle düşün moral olur! hayırlı olsun bebeğin...

Son düzenleme:
Back