Kızlar yardimmmmm

Cikokaka

Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2015
390
164
Selam kizlar. Kuşları o kadar çok seviyorum ki 4 muhabbet bir de sultan papaganim var.. profilde ki Afacan bugün eve geldim sabah muhabbet kuşlarının yemini değiştirdim bide dur şu yuvaliga bi bakayım dedim birde ne göreyim bir adet yumurta varr. Resmen uçtu mm havalara o kadar çok istedik ve ugrastik ki 1 yıldır nihayet sonuç aldık. Derken yuvaliga gaga taşı koyayım ki kalsiyum ihtiyacını alsın kuş yumurtasini kırmasın dedim aradan 1 saat geçmişti gaga taşını koymak için ji açtım yuvaliktan 2. Ci yumurtayı gördüm yine bi sevinç. Size sorum şu ilk defa tecrübe edincem . Yumurtdan yavrunun çıkması için dişinin kuluckaya yatmasi için ve yumurtalarını kirmamasj için ne yapmam gerekiyor? ? Bilgisi olan yardım etsin lütfen . Gözlemledım biraz dışı 20 dk yuvalikta sonra bi çıkıyor kafeste dolanıyor tekrar bi 20 dk giriyor yumurtaya yatıyor . Anlamadim kafamda deli sorularr:KK53::KK53::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Senin bir şey yapmana gerek yok eğer o yumurtalar boş olsaydi kendileri kirardi zaten demek ki dolu o yuzden gidib kendileri yatar ustlerine.ama bekle bir arkadasimda baya bir kuş var çok iyi biliyor bunlari yavrulari da olmusdu.ona yazdm cvb gelsin sana bildiririm

Senin bir şey yapmana gerek yok eğer o yumurtalar boş olsaydi kendileri kirardi zaten demek ki dolu o yuzden gidib kendileri yatar ustlerine.ama bekle bir arkadasimda baya bir kuş var çok iyi biliyor bunlari yavrulari da olmusdu.ona yazdm cvb gelsin sana bildiririm
Canım benimmm çok saol yaa vallahi ole heyecanlıyım kii .hayvanları çok seviyorum ama kuşları bi başka cins fark etmiyor. Cnm ikincisini bugün yumurtladi eminim. Çünkü ilk baktığımda tek yumurta vardı . Ama diğerini ya dün yada bi önceki gün yumurtlams olabilir yada bugün ben bakmadan önce. Herneyse ama hemen anlayabiliyor mu ki onlar boş mu degilmii

İşte kızlar ilk baktığımda ve ikinci baktığımda heycandan hemen fitigrafkayip esime yolladım

Eklentiler

• 20160129_140952.jpg
    20160129_140952.jpg
    52,1 KB · Görüntüleme: 45
  • 20160129_113028.jpg
    20160129_113028.jpg
    69,1 KB · Görüntüleme: 50
Canım benimmm çok saol yaa vallahi ole heyecanlıyım kii .hayvanları çok seviyorum ama kuşları bi başka cins fark etmiyor. Cnm ikincisini bugün yumurtladi eminim. Çünkü ilk baktığımda tek yumurta vardı . Ama diğerini ya dün yada bi önceki gün yumurtlams olabilir yada bugün ben bakmadan önce. Herneyse ama hemen anlayabiliyor mu ki onlar boş mu degilmii
Benim de 2muhabbet kusum vardi eskiden baba evindeyken onlar yumurtladiğinda yumsak olduğu belli oluyordu kendileri deldi sonra.ben de hayvanlari seviyorummm hepsiniiii :)) az bekle diyicem sana şimdi ne yapman gerektiğini

Benim de 2muhabbet kusum vardi eskiden baba evindeyken onlar yumurtladiğinda yumsak olduğu belli oluyordu kendileri deldi sonra.ben de hayvanlari seviyorummm hepsiniiii :)) az bekle diyicem sana şimdi ne yapman gerektiğini
Tamam cnmmm Bekliyorummm bu arada hafta sonu evde yokum yani bugün annemlere gidiyoruz inşallah 2 günde bişe olmaz onlara

Tatlimmm arkadaşm yemekte suan birazdan cvb veriri.ama sen çok açma o yuvayi uzak durman gerek bence.açma bakma yumurtaya artik

iki önemli noktaya dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunlardan ilki kuşlarınızın beslenmesi ikincisi ise sessiz ortam. Sakin ama sakin yumrtaya bakmayn yoksa kirarmis hatta kuluckaya yatmazmiş.biskuvi irmik vere bilirsn yemlerini iyi ver beslensin ki kuluçkaya yattignda kilosu dusmesn annenin.en onemlisi yem verirken su verirlen bile cok yavş harekt edin ne fazla sicak ne soğukta tutmayn normal isisinda dursun.kafesini sik sik temizleme sakin ortamda.tut o kendisi kulckaya yatr.fazla ses olmasm azcik sabr edecksiniz))evden gitmeniz de iyi oldu yemlerini verin gidin))sesz ortam gerek.bol yemeklerini birakin.

Bir de yine yumurtlaya bilir yumurtalamasi bittikden sonra yatar kuluckya arada çikar dişariya yemek yer erkeği de ona yem verir zaten.ama açib da bakmayin kizarsa deler yatmaz da kulckaya

Bakmam artık can
Tatlimmm arkadaşm yemekte suan birazdan cvb veriri.ama sen çok açma o yuvayi uzak durman gerek bence.açma bakma yumurtaya artik
Bakmam artık cnm ya ilk heves heycanla baktım da artık emeğimın karşılığını almak için sabretme moduna gecicemm

X