Bebek Beslenmesi kızlar yardımmmm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysenfb

Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2012
51
0
16
Balıkesir
Merhaba arkadaşlar, oğluk 3 ayını doldurdu.4.400 kg boyu da 52 cm doğdu. hiç mama vermedim sadece anne sütüyle beslendi. fakat 3 ayda sadece 2 kg aldı. doktorumuz mamaya başlayacağız dedi. 2 gündür emzirdikten sonra 30 cc mama veriyorum iştahla içiyor. demek ki doymuyormuş. birde zinco ve supravit verdi. eczacı arkadaşım supraviti hiç önermedi ve kafamı karıştırdı. bunları kullanan var mı? kafayı yiycem. bebeğimin mamaya alışıp beni emmeyi bırakmasından korkuyorum. sanki sütümde azaldı. böyle bir durumu yaşayan var mı?

Merhaba ben o sölediklerini kullanmadım oyüzden bilgim yok ama sana şiddetle tavsiye edeceğim bir kür var ısırgan otu ve rezeneyi karıstirip tabi aktardan almangerek hazir degil yani..sabah öğlen ve gece yatmadan önce içmen sütünü inanılmaz arttıracaktır benimde sütüm Azdı cok üzülüyodum ve bu kür beni kurtardı tabi gecede emzirmen gerek sütünün artmasında çok büyük etkenmis doktorum sölemisti

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

saol canım gece emziriyorum. baktığında bana göre kilosu normal yani zyıf değil ve neşeli bir bebek. fakat doktora göre doğum kilosu fazla olduğu için alması gereken kilo da ayda 1 kiloya yakın olması gerek dedi. o kürü nasıl yapıyorum ısırgan otu ve rezeneyi ne kadar suya ve nasıl yapıcam. demliycem mi kaynatıcam mı. ne kadar bekleyecek. teşekkürler

Bir bardak kaynamıs suya aktardan aldığın ısırgan otu ve rezeneyi koyuyosun rezene tohum gibi zaten bir kupaya 3 tepeli caykaşğ bikaç tutamda isirgan otu 4-5dakika demleniyor ce sabah aksam istedigin zaman iciyosun sana süt yapip yapmadigini bence anlaman icin gece yatmadan önce bu karisimi ic bir bardakta su iç ve yat uyandiginda göğuslerin sismis sert sert olucaktir insallah..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

arkadaşın dediği gibi rezene+ısırgan çayı çok işe yarayacaktır. zinco sanırım gaz damlası. ötekini ben de kullanmadım. sütünün kalitesini ve yağ oranını arttırman gerek kilo yapması için canım. haftada iki kere taze somon balığı tüket boll yeşil salata ile ve neredeyse her yemeğine tavuk suyu koy. biftek ye. Buğday çorbası, bulgur çorbası yap iç ilikli kemik suyuna. Canın tatlı istediginde tahin helvası ye. Ve de günde iki bardak sade kefir iç. Bu dediklerim sana da az biraz kilo yapabilir fakat emzirdikçe verirsin sakın dert etme. bol su iç ve bi de bol bol sağ sütünü ki çoğalsın. böyle dene bakalım gene kilo alamazsa direkt mamaya devam edersin.

Asli na bakarsaniz 3 ayda 2 kg bence çok iyi her ay 1 kg alcak diye bir şart yok siz kendi sütunuzu daha iyi bilirsiniz bence bu ayda kilo takibi yapip oyle ilac ve mama kullanin bence eczacinin sözünü dinlemek te yarar vr diye de düşünüyorum benim kizim 4 kg doğdu ilk 2 ay 1 kg yakin aldı emziriyodum sonra malesef hicemziremedim mamaya gectik 3 ay 300 4. Ay 100 gram aldi manada kilo aldircak diğer birşey yok tabi sizin endişeniz varsa doymuyo diye arkadaslarin dediklerini yapin sutunuz cogaldigini göreceksiniz anne sütü gibi varmi

keşke hemen mama takviyesine başlatmasaydı doktorunuz.. doktorların bazıları aceleci oluyor bu konuda bazıları ise kilosu aşırı düşük olmadıkça anne sütünde ısrar ediyor.. umarım biberon ve mama anne sütünden uzaklaştırmaz bebeğini.. bana da doymuyor mama ver diye baskı yapmışlardı o gün bugün mama içiyor.. çok pişmanım.. bir arkadaşım doktorunun mama ver demesine karşı 6 ay inatla sadce emzirdi.. evet zayıftı bebeği hep ama sağlıklıydı.. şimdi 1 yaşında gayet iyi.. 3 ayda 2 kilo alan bebeği mamaya başlatmak bana gereksiz geldi ama tabi doktor bilir en iyisini.. bizimki yorum.. sevgiler..

Canım mamaya başlayınca süt gerçekten ciddi anlamda azalıyo ama mecburiyet işte napalım. Benim oğlumda beş aylık ilk dört ay sadece anne sütü verdim aylık 1200 kilo alımı vardı dr çok iyi diyordu 4.ay bi gittim sadece 550 gr almış ama sütüm vardı oğlum meme emmek istemedi bu aylarda sık görülen bi durummuş bende mecbur mamaya başladım sütümüde sağdım ama emzirmek gibi olmuyo işte emzirirken salgıladığın hormon sağarken salgılanmıyo ve süt azalıyo maalesef. Süt yapan şeyler herkesdr değişiyo bana en cok su,tavuk çorbası,bi de promalt içeceği yarıyor ama arkadaşın tavsiyesini deniycem bende reZene ısırgan otu kürünü inş yarar bende de bol sütlü günler diliyorum sağlıkla büyüsün evlatlarımız

arkadaşlar çok saolun fikirleriniz için. benimde kafam karışık. önce emziriyorum sonra 30 cc mama veriyorum bazen içiyor bazen içmiyor demek ki doyuyor diyorum. bir de şu kafama takıldı. oğlumun doktorumuzun dediğine göre kilosu 3 aylık bebek kilosuna göre normal fakat doğum kilosuna göre az cepten yemiş dedi. fakat boyu da tam tersi 4-5 aylık boyunda dedi. şu an boyu 65 cm. yani 3 ayda 13 cm uzadı. acaba boya gittiği için mi zayifladı bacakları falan. bilemiyorum kafam karıştı. şu an hem emiyor hem biberon alıyor. bu hafta doğum iznim de bitiyor çalışmaya başlayacağım. bir yandan biberon da alması iyi diyorum ama bilemiyorum((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…