kızlar yardımmm emmek istemiyor!!!!

atropin_tr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2007
77
2
98
Ankara
kızlar acill yardım bekliyorummm. benim oğluşum 4 ay 22 günlük ve son bir haftadır emmek istemiyor. herhangi başka mamada vermiyorum. çaresiz kaldım iyice. emzirmek için aldığımda 3-4 dak emip bırakıyo ve 2 saat sonra tekrar aynısı. iyice gerilmeye başladım. geçen akşamda sütüm sağıp veriyim dedim. bu seferde 50 cc süt anca çıktı. acaba sütüm mü az geliyoda bırakıp emmek istemiyo anlamış deilim. lütfen deneyimlli anneler cevabınızı bekliyorumsenağlama

Aynı sorun bende de var. Arkadaşlar kimse cevap yazmamış. Bebimde bebeğim 2-3 dk emip bırakıyor. zorlarsam ağlıyor. Doktor en az 10 dk emmesi gerek diyor acaba emmeyimi bırakacak. deneyimli anneler cevap lütfen...

benım bebegımde 56 gunluk uzamıs sarılıgı war o yuzden dewamlı sagıp werıyorum once benı emıyo 3-5 dk sonra bıberon werıyorum gecelerı mememı sorunsuz alıyo uykulu oldugu ıcın ama gunduz ugrastırıyo .. o yuzden memenızı o aglamaya baslamadan uykuluyken werın ılk 5 dk da ıhtıyacının %90ını alırmıs zaten.. sızın sutunuzu emsınde nasıl emerse emsın bol bol sagın sut artıyo ama bebegede mutlaka memenızı hatırlatın ozlermıs kokusunu cunkı

benım bebegım benı emerken cırpınıyo resmen gazmı gelıyo noluyosa artık tepınıyo aglıo emmek ıstıyo aslında ama ememıyo sancıdan heralde kıpırkıpır oluyo o yuzdende kıyamayıp bıberonla werıyorum ben napıımm :kedi:

arkadaşlar aynı sorun bendede var bebeğim tam beş aylık ve ben yaklaşık 1.5 aydır uğraşıyorum.doktora sordum bu aylarda bazı bebeklerde olurmuş.uykuda emzirin ozaman alıyorlar.sosyal redmiş adıda.ben uykuda emziriyorum olmadı yastığa yatırıyorum ve memeyi üstten veriyorummafoldumbenyada sağıp kaşıkla içiriyorum.ama asla vazgeçmeyin geçici bir süreçmiş eminim atlatırız.allahtan ben ekgıdaya geçtim dışarı falan çkınca milupanın sütlacını veriyorum çok zor valla kolay gelsin arkadaşlareyvahedigeldismile

Sana doktorun söylediğini bir arkadaşımda söylemişti 3-5 aylar arasında memeyi bırakma eğiliminde olurmuş eğer başarırsan sen bıraktırıncaya kadar emermiş ama bırakırsa da yapacak bişe yok demiş doktor. Bende o nedenle hiç biberon ya da kaşıkla vermiyorum. Mecbur kalınca memeden emiyor ama ya uyurken ya da uyanıkken 2- 3 dk. napıyım ek gıdaya geçip şu dönemi atlatana kadar az kilo alsın ama emsin mademki ilk 5 dk da %90 ı nı emiyor.. saat başı denerim bende bakalım kim yaman küçük beyimiz mi yoksa annesimi :lepi:

Gaz değildir bence, çünkü bizimkinin gaz problemi bitti çok şükür çıkarmakta zorlanmıyor pırt pırt atıyor. Ama iş emmeye gelince sanki gazı varmış gibi kıvranıyor..durum aynı anlayacağın...

arkadaşlar aynı sorunu ben de yaşadım, hatta bazen hala yaşıyorum. 3 5 ay arası çocukların memeyi bırakma eğiliminde olduğunu sorduğum tüm hemşire ve doktorlar bana da söyledi. Çok sıkıntılı bir dönem ama ondan daha inatçı olmak gerekiyor. ben de biraz emzirip 2 3 dk olsa bile, sonra da sağıp veriyorum. Şükür ki cumartesi kontrole gittiğimizde gelişiminin iyi olduğunu öğrendik. Demek ki ihtiyacı kadarını emiyor.
Benimki son bir aydır o kadar az emdi ve o kadar çok kustu ki ( ki şimdi reflü ilacı kullanmaya başladık) ben kilo almasından geçtim vermese bari diye düşünmeye başlamıştım. Uykuda, müzikle gezerek, sallayarak olmadı yatarak binbir şekle girerek emzirmeyi deneyin siz de, vazgeçmeyin ama sonda çok pişman olursunuz.

bizim doktorumuz enfeksiyondan şüphelendi , idrar yolu enfeksiyonu ... Tahlil Yaptık evet enfeksiiyon varmış bide idrar kültürü yaptırdık onun sonucunuda bugun alıcaz . geçebn 3 hafta boyunca hiç kilo almamış nerdeyse benmki ve ben bunu öğrendiğimde şok oldum bide ev taşıma olayı falan vardı çok ilgilenemedim bebişimle şimdi inatlaşa inatlaşa devam ediyoruz. Siz Saatle mi emziritorsunuz benmki hiç istemediği için ben saat tutuyorum mecburen.Çok üzüyor budurm beni.

mrb benim bebeğimde emmek istemiyordu inat ettim başka birşey vermedim şimdi sorunumuz yok emiyor biliyorki başka birşey vermeycem.emmesi için saat tutmuyorum ama takip ediyorum çocuğun acıkması için enaz 2 3 saat geçmesigerekiyor.bazen memeyle oynamak istiyor haylazım veriyorum oynuyor..gaz sancısı oldugunda çocuk memeyle boğuşur bu dönemleri bizde atlattık.birde karın agrısı olabiliyor ozamanda emmez çocuk.mesela 2 haftadır karın ağrısı vardı dün doktora götürdüm meğer çocuk kabız olmuş ondan karnı ağrıyormuş.biberon felen verince memeyi bırakır.benim kızım 3 aylıkşuan.

birde kızlar ayaklarını çok sıcak tutun ben 2 çorap üstüne yün patik giydiriyorum.çocuklar ayaktan üşütünce çok karın ağrısı yapar.ellerine eldiven muhakak takın.bebekler çok çabuk üşüyorlar.yine gaz sancısı çekiyrosa sıcak su torbası ayaklarının altına koyun çok rahatlatıyor.oda olmazsa bebek yağıyla karnını ovun biraz oda çok rahatlatır.

hepsini deneyeceğim inşallah bugun. ayağına çift çorap giydiriyorum bide patik takviyesi yapmaya özen gözteriyorum ama eldiven takmıyordum ellerini tanısın diye bilirsnz bebekler yeni şeyler keşfetm eyi severler. mesela ben bugun saat tuttum ve kaç dakika emdiğini.
06:12= 7 dak.
06:50=2 dak.
07:48=7 dak.
10:17=8 dak.
11:36=8 dak.
Normal mi sizce yoksa ben çok mu kuruntu yapıyorum?

siz çok sık emziriyrosunuz ben bukadar sık emzirmiyorum enaz bir buçuk saat geçiriyorum yoksa emmezki tam acıkmamış oluyor çünkü,alıştım artık mesela azönce emzirdim 2 gibi tekraremzirecem.yarım saatte bir nerdeyse emziriyrosunz bana fazla gibi geldi.

öyle doktorların dediği gibi emme işlemi 10dakika sürmüyor neye göre on dakika çocuk ihtiyacı olanı kadarını emer birde arada 1dakika yorulup dinlendiğini düşünürsek yani her bebek aynı değilki bence nursena2011 siizn bebek gayet normal sorunlu değil.ben çok huysuzlaştığında karda yağsa güzel bir tulum aldım battaniyye sarıp enazından yakınımdaki markete kadar gidip geliyorum değişiklik oluyor.sonuçta onlarda aynı ortamdan sıkılıyor enazından benim bebek öyle.onu muhakak gezdiririm.hiç olmazsa sarar balkona çıkarırım.bebeğim benimle işyerinde şuan çok sıkılınca alt katta pastane var oraya götürüyorum insnalr seviyor oda sakinleşiyor sonra hop tekrar yukarı felen öyle öyle geçiyor zaman baksanıza 3ay geçti bile.

Benim Kızım 37 Hafta+3 Günlük Doğdu ve kilosu 2,860 gr dı. 2.ayında 5,050 gr 3.ayın başlangıcında 5,900 gr dı ve bu ayın 15'inde 3.ayı bitmiş olacak bu son ayda hiç kilo almadı bu arada hafif nezle atlattık gibi bugun kontrolumuz var , kaç gr aldığını muhakkak yazacağım((

hiç süreyle emzirmedim bebeğimin kilosuda boyuda gayet iyi sıkboğaz etmenin anlamı yok şuan 3aylık 65cm boy kilo 8 maşallah sübhanalah gayet iyi giidyrouz.oldum olası karşıyım çocukları sıkboğaz ediyrolar bakıyroum annelerin elinde kaşık çocuğun peşinde biraz haline bırakmak lazım.tabi kendi çocuğumu böyle yetiştiriyorum.sadece aşırı oynaşıyoruz onla gece bile konuşmamı istiyor.erken konuşturmaya kararlıyım

Bizimkide Çok oyun istiyor , Eşim öğleden sonraları evdede birlikte evcilik oynuyoruz neredeyse 4 aylık olacak olan kızım la D Bugun Sıkıca Sarıp Biraz Gezdireceğim bide kendi istemesini bekleyeceğim bakalım ne kadar arayla isteyecek. Dakika Tutmamın sebebide Sütün Yağlı Olan Kısmını Alıp almadığı.

nezle için plastik nasal aspiratör satılıyor eczaneden onun sayesinde burnunda sümük kalmıyor hastalık ilerlemiyor eğer burun tıkanıklığı felen oluyorsa kesinlikle tavsiye ederim.ben doğduğunda beri kullanıyorum.çocuklarda ufak bir nezle burnundaki sümüğü atamadığı için bronşite kadar gidebiliyor günde bir kere burnunu temziliyorum alaha şükür hiç sorun yaşamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…