- 24 Eylül 2014
- 300
- 147
-
- Konu Sahibi wickedwitch
Canim sana coook hak veriyorum. Aynisi bendede var. Anlamiyorum bu ne hirs ne fesatlik. Ufacik tefecik uc yildir evli, ztn cok kavga ediyorlar kaynimla, her kavgadada hemen ortaliga yayiolar. Kv ve kayinoederim kostura kostura gidiyorlar. Timsah gozyaslarida var tabi. Sonrada hicbirsey olmamis gibi yapiyor ya hayret ediyorum. Bizede gelip gitmezler kendi tarafina gider durur. Kayniminda umrunda degil. Kv parmagina doladi, tek onlar iyi olsun kavga etmesinler diye kosa kosa gidiyorlar. 8 yillik evliyim daha bi kez esimle kavgami disariya yansitmadim ne kendi aileme ne kv gile. Bencil ego birisi. Bide ben tanistirdim kaynimla, sonrada begenmez oldu. Tanistirdigimda canim cicimdik. Simdi coook nadir gorusuyoruzkızlar yardımınıza ihtiyaçım var ben artık neyapacağımı şaşırdım
3 hafta önce yaz için fethiyeye yer ayırtmıştım ama burgaza nişanlımın ailesinin evine geldik beraber. bize güzel tatil olsun hem düğün üstü para harcamayalım dedik.denizse bu da deniz diye. ilk birkaç gün her şeygüzeldi derken olanlar oldu. nişanlımın kuzeniymiş mersinden oğlan geldi. nişanlım önceden bahsediyor ama görmedim bu çocuğu hiç ben. neyse oğlan geldi ama o geldi geleli tatil bana zihir oldu. nasıl derler tam bir yılan(( kayınvalidemle şimdiden aramızı açtı ben artık ne yapacağımı şaşırdım bana bir akıl verin. ne yapıyor derseniz evde saat 8 oldumu herkez kalkıyor sofra hazırlanmaya başlanıyor biz 8 buçuk gibi oturuyoruz sofraya sonra masasını toplamasıydı etrafı toparlamasıydı hazırlanmasıydı derken 9-10 gibi denize gidiliyor gençler olarak. şimdi bu çocuk geldi sabah 6da kalkıyor hamurlar yoğuruyor lokma döküyor evi kokutuyor sabah sabah zaten onun yemek kokusuna uyanıyoruz sabahın köründe. lokma yapmasa kek yapıyor börek yapıyor kahvaltı sofrasına diziyor bunları. bana da habire laf çakıyor iyi uyudun mu abla lokma güzel olmuş mu abla diye. kayınvalideme baka baka yani... ben sabahın köründe kalkıp onun gibi milleti uyandırıp lokma dökmek zorundamıyım,,, ben zaten her işe koşuyorum evde, sabah sofrayı hazır ediyorum saatinde kalkıp. ben de dayanamadım dedim cihancığım dedim ne güzel sofra kuruyorsun ama bak sen oğlan çocuğusun gerek yok böyle koşturmana hem illa yapacağım diyorsanda 8de kalkarız beraber yaparız canım sabah erkenden kendinle birlikte ev halkınıda uyandırıyorsun canım benim dedim. aa 8 de kalkıp 10da mı edeceğiz kahvaltıyı abl sen de yani demez mi.... herkez bana bakıyor sofrada öyle deyince ne kayınvalidem ne nişanlım bana dstek çıkmadı hayret bir şeyy yani.. dün de biz denize giderken kalkmış ocağı cifliyor. sanki ben yapamam ona kaldı ciflemek. ben daha dün ciflemiştim cihancım gel hadi bak denize gidiyoruz dedim denizde yüzerek temizlenmez ev, abla sen git güzel güzel yüz dedi kaldım öyle gitsem mi gitmesem mi bilemedim dikildim kaldım kapıda. yani her şeyin bir zamanı var cif yapacak zaman var denize girlecek zaman var. yani bu çocuğun her lafı her hareketi bana batmaya başladı. evlilik üstü aramızı da bozacak. nişanlıma dedim dün bu çocuk bana bilenmiş ben ne yaptım dedim saçmalama çocuk o daha hem sana yardım ediyor daha ne istiyorsun nankörsün NANKÖR diyor. yaz sonuna kadar da kalacakmış anası babası nasıl yolluyorsa. ben artık ne yapacamı bilmiyorum ama tatil şimdiden zihir oldu....
Ay yanlis oldu ya:))Canim sana coook hak veriyorum. Aynisi bendede var. Anlamiyorum bu ne hirs ne fesatlik. Ufacik tefecik uc yildir evli, ztn cok kavga ediyorlar kaynimla, her kavgadada hemen ortaliga yayiolar. Kv ve kayinoederim kostura kostura gidiyorlar. Timsah gozyaslarida var tabi. Sonrada hicbirsey olmamis gibi yapiyor ya hayret ediyorum. Bizede gelip gitmezler kendi tarafina gider durur. Kayniminda umrunda degil. Kv parmagina doladi, tek onlar iyi olsun kavga etmesinler diye kosa kosa gidiyorlar. 8 yillik evliyim daha bi kez esimle kavgami disariya yansitmadim ne kendi aileme ne kv gile. Bencil ego birisi. Bide ben tanistirdim kaynimla, sonrada begenmez oldu. Tanistirdigimda canim cicimdik. Simdi coook nadir gorusuyoruz
Bak burda yanlis dusunuyorsun kv söyle dusuncek kv dem boyle dusuncek diye. Kadinlik gorevini evinde esine yaparsin kv dene degil biz yapioruzda ne oluor begenmiyolar bile. O yuzden kadinligini kocana yapacaksin ve kadinligini bilip bilmemende kimseyi ilgilendirmez. Kocan senden memnunmu tamaaam gerisi pfffben sidik yarıştırmıyorum ki kendi yapıyor bana baka baka laf çarpıyor habire. kayınvalidemin de aklını karıştıracak bizim gelin tenbelmi kadınlık bilmiyormu diye
Her zamanda dedigin gibi olmuyor ahh olsa keske belki haftada 1 gelip benimkisi bana sofrayi kurar yada yemekte yardim eder. Tabi ben soyleyinceÇocukta bi tuhaflık yok. Bizim Türk aileleri erkek çocuklarını işten güçten, yemekten, temizlikten uzak, beyler gibi paşalar gibi yetiştirdiği için tuhaf geliyor çocuğun hareketleri size, buradakilere, millete. Aslında doğru olanı yapıyor. Laf sokmasını kastetmiyorum tabi ki. Benim erkek arkadaşım yabancı mesela, o da böyle iş güç falan yapar, yemek yapmayı pek sevmez, ona çok ilgi duymuyor ama yaptığı zaman güzel yapıyor. Tek başına yaşadığı için yemek, temizlik, bulaşık, ütü elinden her şey geliyor. Tek başına yaşadığı için evin işleri ona bakıyor. Çocukluğunda ailesi ona özellikle anneye ev işleri konusunda yardımcı olmayı öğretmiş. Kimseden bişey beklemez öyle, bizdeki erkekler gibi değil. Tek yaşamasa da yine bu tarz şeylere yatkınlığı olacaktı çünkü ailesi öyle yetiştirmiş. Onlar sofrayı anne, baba vs hepsi birlikte kurup kaldırıyorlar mesela. Bizdeki aileler "sen oğlan çocuğusun, yapma" diyedursun elin oğlu evi senden benden daha iyi çekip çeviriyor. Çocuğa hemen gay damgası vurulmuş. Kimse kusura bakmasın da devir şimdi değişti, erkek de yardım edecek, erkek de yapacak elinden geldiğince. Gay olmakla ne alakası var? Alışmışsınız erkeklere hizmet etmeye. Ben hayatta bir erkek orada ayaklarını uzatıp tv izlerken ona yemek, çay vs hazırlamam. Ben temizlik yaparken o oturamaz öyle yayıla yayıla.
benım erkek ıkız kardesım var yurtd dısında kaldı o yuzden herseyı kendı yapar ama ben evdeysem emırler verırı nıye turkıyede böle yetısmısz ama yorgunum sen yap desem babamın yanında eser gurler ama evde teksek yapar :) eskı erkek arkadasmda yapardı ben yapmazdım erkeklerı egemen kılmayın yapması hos sabah yapması hos degıl bıde kendı mısafrse sacma ama sız kendınze bakın onla yarıstrmayn kendınızııkızlar yardımınıza ihtiyaçım var ben artık neyapacağımı şaşırdım
3 hafta önce yaz için fethiyeye yer ayırtmıştım ama burgaza nişanlımın ailesinin evine geldik beraber. bize güzel tatil olsun hem düğün üstü para harcamayalım dedik.denizse bu da deniz diye. ilk birkaç gün her şeygüzeldi derken olanlar oldu. nişanlımın kuzeniymiş mersinden oğlan geldi. nişanlım önceden bahsediyor ama görmedim bu çocuğu hiç ben. neyse oğlan geldi ama o geldi geleli tatil bana zihir oldu. nasıl derler tam bir yılan(( kayınvalidemle şimdiden aramızı açtı ben artık ne yapacağımı şaşırdım bana bir akıl verin. ne yapıyor derseniz evde saat 8 oldumu herkez kalkıyor sofra hazırlanmaya başlanıyor biz 8 buçuk gibi oturuyoruz sofraya sonra masasını toplamasıydı etrafı toparlamasıydı hazırlanmasıydı derken 9-10 gibi denize gidiliyor gençler olarak. şimdi bu çocuk geldi sabah 6da kalkıyor hamurlar yoğuruyor lokma döküyor evi kokutuyor sabah sabah zaten onun yemek kokusuna uyanıyoruz sabahın köründe. lokma yapmasa kek yapıyor börek yapıyor kahvaltı sofrasına diziyor bunları. bana da habire laf çakıyor iyi uyudun mu abla lokma güzel olmuş mu abla diye. kayınvalideme baka baka yani... ben sabahın köründe kalkıp onun gibi milleti uyandırıp lokma dökmek zorundamıyım,,, ben zaten her işe koşuyorum evde, sabah sofrayı hazır ediyorum saatinde kalkıp. ben de dayanamadım dedim cihancığım dedim ne güzel sofra kuruyorsun ama bak sen oğlan çocuğusun gerek yok böyle koşturmana hem illa yapacağım diyorsanda 8de kalkarız beraber yaparız canım sabah erkenden kendinle birlikte ev halkınıda uyandırıyorsun canım benim dedim. aa 8 de kalkıp 10da mı edeceğiz kahvaltıyı abl sen de yani demez mi.... herkez bana bakıyor sofrada öyle deyince ne kayınvalidem ne nişanlım bana dstek çıkmadı hayret bir şeyy yani.. dün de biz denize giderken kalkmış ocağı cifliyor. sanki ben yapamam ona kaldı ciflemek. ben daha dün ciflemiştim cihancım gel hadi bak denize gidiyoruz dedim denizde yüzerek temizlenmez ev, abla sen git güzel güzel yüz dedi kaldım öyle gitsem mi gitmesem mi bilemedim dikildim kaldım kapıda. yani her şeyin bir zamanı var cif yapacak zaman var denize girlecek zaman var. yani bu çocuğun her lafı her hareketi bana batmaya başladı. evlilik üstü aramızı da bozacak. nişanlıma dedim dün bu çocuk bana bilenmiş ben ne yaptım dedim saçmalama çocuk o daha hem sana yardım ediyor daha ne istiyorsun nankörsün NANKÖR diyor. yaz sonuna kadar da kalacakmış anası babası nasıl yolluyorsa. ben artık ne yapacamı bilmiyorum ama tatil şimdiden zihir oldu....
Sen gelin kız olsan bile aşırı hizmet etmen gerekmiyor ki. Kim ne yaparsa yapsın sende Yap birseyler. O çok şey yapıyor diye sende daha çok yapman gerekmez. Ben giderim kayinvalidem hiç bir şeye dokundurmaz. Kendi yapıyor hep ben de yardım ediyorum.bak sen oğlan çocuğusun gerek yok böyle koşturmana
Bu cümleyi görmemiş olayım.. Erkeklerin kendini egemen hissetmesinin sebebi bu cümlede saklı çünkü..
Yorumuma gelince, ben şahsen evlerine en başından gitmezdim. Gittiyseniz de katlanacaksınız artık. Yapacak bir şey yok. Keyfinize bakın.
bende o cümleye takıldım. yapacak tabi. biz nasıl yapıyorsak erkeklerde yapacakbak sen oğlan çocuğusun gerek yok böyle koşturmana
Bu cümleyi görmemiş olayım.. Erkeklerin kendini egemen hissetmesinin sebebi bu cümlede saklı çünkü..
Yorumuma gelince, ben şahsen evlerine en başından gitmezdim. Gittiyseniz de katlanacaksınız artık. Yapacak bir şey yok. Keyfinize bakın.
ben tatildeyim şekerim de,canım yapmak istiyorsa buyur ev senin,ama yazlıkta kendini bu kadar yıpratmanın anlamı yok ,zaten yazlık olayını o yüzden sevmerm. tatilmi yapıyordun,çalışıyormusun yine,hiç farkı yok. diyede ekle.ben sidik yarıştırmıyorum ki kendi yapıyor bana baka baka laf çarpıyor habire. kayınvalidemin de aklını karıştıracak bizim gelin tenbelmi kadınlık bilmiyormu diye
Alıcam tabi uykumu tatildeyim nazi kampında mıyım kendi işine bak sen hadi kek yap, şuraları sil supur de bak bakalım ne yapacak.canım tabiki erkekte yapacak ama bu çoçuk resmen benle sidik yarıştırıyor hep bana baka baka söylüyor. sabah kalkıyorum abla sen yat daha yat uykunu iyice al diyorrr
bilmiyorum kendi evinde nazıl canım. efendi çocuk diye duyuyordum ama SİNSİ SİNSİ. yalakalıkla sevdiriyor kendini . ama taktı bana ressmen... yaşını tam bilmiyorum ama lise 2ye geçecekmiş seneye
yok canım benim çoçuk mühendislik okuyor onunkisi sırf yalakalık olsun diyeee(