Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kızlar şimdi problemimizi söyliim bu oğlan her akşam 8 buçukta 180-200 cc mama içip uyuyo. Ben ona gece 2 civarı tekrar mama verirsem 7 buçuğa kadar sessiz sakin uyuyo gülücüklerle uyanıyo yatakta oynuyo. 8 de kahvaltısını yapıo ama eğer gece mama vermezsem 5 den sonra çok huysuzlanıyo 6 buçukta da ağlayarak uyanıyo ve kahvaltı hazırlamama bile fırsat kalmıyo düzenimiz gidio.
sizce gece mamasını kesmeye daha hazır değl mi? ne yapsam bilemedim. bi fikir verin ltfen
çiçekcim bence daha küçükler eskiden daha sık besliyorduk yavaş yavaş kesecekler ben gece iki defa veriyorum vermezsem hayatta uyumaz şu yaşlarda uykunun daha önemli olduğunu düşünüyorum ben naçizane benim fikrim yani....
sanırım kesmeye hazır değil şuan ay ne bilim ya
öyle sanırım bende bu gidişte dr.a sormayı düşünüyordum ama ben mama vermezsem hayatta tekrar dalamıyor ....
Mamacı oldu bunlar iyice ya:)
ela da aynı 3 ten sonra mama yiyip geri uyuyo..ama ben 1 hafta hiç mama vermedim gece denemek için..sonuç:ya uyumuyo bi süre oturuyo ya suyla falan kanıyo şanslıysam ama daha çok kalkıyo..mama yesede 6.30 da kalkıyo benim ki zaten de :) ama pes ettim bi hafta sonra uykum baskın geldi.. sanırım daha sabırlı olup daha uzun süre denemek lazım ama bence acıkmıyolar çünkü acıksa ağlar gecenin bi vakti ağlamıyo sadece alışkanlığını istiyo bende gereksiz yemesini istemiyorum senin gibi gece..
Bal Böceğim SeLeNiM
Kayıtlı Üye
bencede çiçekcim hazır değil gece mamasının kesılmesıne selende bır kez 150 cc süt içiyo içmesse mıkır mıkrı
MUTLUYUMMMMM.:))
Kayıtlı Üye
BENDE AYNI SEYı DÜŞÜNÜYORUM ÇıÇEKCıMM..
kağanda saat 3 vy 4 gibi uyanıyoo..eğer su içirip yatırırsam açlıktan kıvranıyoo gibi hareketler yapıyoo..
ya bide aç karnına su içmek çok zordurr..zavallımın midesine yazıkkk..o yüzden tam gaz devam ediyoruzz...bence sende kesme canımm..
bide alternatif olarak gece..biberona pekmez koyup ılık suyla çalkalıyorumm..haftada bir..onuda içiyoo..yinede mamayı arıyoo..
cocukda yaparim kariyerde
Kayıtlı Üye
Canım azra 21,00 de 180 cc mama sonra 00,00 de 150 cc mama yıyo lactum yanıı sonra sabah 7 ye kadar mıŞıl mıŞıl uyuyooo
çiçekk ben gece muhallebisini 9 civarı yediriyorum 10 da uyuyo .
.arada kesintiler oluyo ama sabah 8.30a kadar uyuyo..mesela dün gece muhallebisini yemeden uyudu sabah 7 gibi 150 lik pınar ilk adım sütü içirdim (artık aptamil içmek istemiyo) 9 a kadar uyudu maşallah
ela da aynı 3 ten sonra mama yiyip geri uyuyo..ama ben 1 hafta hiç mama vermedim gece denemek için..sonuç:ya uyumuyo bi süre oturuyo ya suyla falan kanıyo şanslıysam ama daha çok kalkıyo..mama yesede 6.30 da kalkıyo benim ki zaten de :) ama pes ettim bi hafta sonra uykum baskın geldi.. sanırım daha sabırlı olup daha uzun süre denemek lazım ama bence acıkmıyolar çünkü acıksa ağlar gecenin bi vakti ağlamıyo sadece alışkanlığını istiyo bende gereksiz yemesini istemiyorum senin gibi gece..
bencede çiçekcim hazır değil gece mamasının kesılmesıne selende bır kez 150 cc süt içiyo içmesse mıkır mıkrı
BENDE AYNI SEYİ DÜŞÜNÜYORUM ÇİÇEKCİMM..
kağanda saat 3 vy 4 gibi uyanıyoo..eğer su içirip yatırırsam açlıktan kıvranıyoo gibi hareketler yapıyoo..
ya bide aç karnına su içmek çok zordurr..zavallımın midesine yazıkkk..o yüzden tam gaz devam ediyoruzz...bence sende kesme canımm..
bide alternatif olarak gece..biberona pekmez koyup ılık suyla çalkalıyorumm..haftada bir..onuda içiyoo..yinede mamayı arıyoo..
Canım azra 21,00 de 180 cc mama sonra 00,00 de 150 cc mama yİyo lactum yanİİ sonra sabah 7 ye kadar mıŞıl mıŞıl uyuyooo
çiçekk ben gece muhallebisini 9 civarı yediriyorum 10 da uyuyo .
.arada kesintiler oluyo ama sabah 8.30a kadar uyuyo..mesela dün gece muhallebisini yemeden uyudu sabah 7 gibi 150 lik pınar ilk adım sütü içirdim (artık aptamil içmek istemiyo) 9 a kadar uyudu maşallah
kızlar sağolun yorumlar için sanırım birkaç zaman daha beklemeliyim kökten çözüm için
belki bir dahaki aya belki yaını geçince belli mi olur
akşam 20:30da verme de daha geç ver saati öyle ayarlamaya çalış bence
yada şöyle yap 20:30 ve 21 de yedirdin kaçta yatıyosun bilmiyoırum ama
ben yatmadan önce 12 gibi bidaha veriyorum mama sabah 8e kadar duruyo
sultancan çocuk alıştı bayılıyo o saatte. 9 a almaya çalıştım olmuyo sanki saat var 8 buçukta yatırmazsam kucağımda uyuyo. yada yerde oynarken uyuyo
Annesinin gülü
Kayıtlı Üye
Aaayy,yavrum benim yaa,minnoş yanaklarından yerim ben onun,uyurkenki hali geldi de gözümün önüne
)
Bence de biraz bekle Çiçenk.
çiçek bence kışı atlat sonra kes gece mamasını.
huzursuz yatkalk hasta edersin yahu.
şurda iki üç ay kaldı kuzunun uykularıda hazır düzenliyken biraz daha keyfini sür eninde sonunda kesilir gece mamasından.
ozamanda her uyandığında suyu dayarsın afacana:)))
annesinin lokumu
Kayıtlı Üye
kızlar bence gece mamalarını artık kesmeniz gerek diye düşünüyorum
gece yemekleri ani kalp krizlerine yol açıyomuş
tamam küçükken yediriyoduk emziriyoduk ama artık büyüdüler
8-9 aylık bebek artık sadece muhallebisini yiyerek sabaha kdr rahat uyuması gerektiğini söylüyo dr.lar
tabii alışanlar için zor
demir saat 8 de muhallebisini yiyip 11 de meme emiyo ve sabah 5 e kdr uyuyo uyanınca
su ver,yorum içip tekrar uyuyo maşallah
mügecan tamam ama işte bu çocuk gece mamasını 8 buçukta yiyo sabah 8 e kadar dayanamıo o yüzden 3 gibi veriorum tekrar yoksa saat 5 de kalkıp ortalığı inletiyooooooooo
P napim dilek ceyo kızlar bekliim yaza kadar
kayra da gece iki saatte bir emmek istiyor
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
bende gece besliyorum kesmeyi düşünmüyorum daha çok erken,yatmadan önce gece 23'de veriyorum 150c.c. 4 saat sonra tekrar veriyoruz yine 150c.c. sabaha yine devam sütü sonra kahvaltı bizde de bu şekilde...aman bozulmasın düzenleri yoksa çok zor