Erkek İnfertilitesi kızlar yardımcı olabilir misiniz?eşimin spermiogram testi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

_zeytin_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
1.638
84
93
Edirne
kızlar eşimin test sonuçlarını aldık şimdi gerçi birşeyde anlamıyoruz yardımcı olurmusunuz
anlayanlar bir el atsa iyimi kötü mü panik oldum

abstinans süresi: 4 gün
miktar: 2.8 ml
renkpak
ph:8.0
viskotize:normal
likefaksiyon süresi:20 dk
spermatozon sayısı (x 10^6 ml): 110
spermatozoon sayısu (x10^6 ejakulat)308
peroksidaz (+)lökasit:1
aglutinasyon: negatif

motilite değerlendirmesi:

ileri doğru hareket %38
total motilite %67
hareketli sperm sayısı:117

vitalite canlı spermatozoa %74

sperm morfolojisi %15

baş anomalisi % 24
iğne baş % 5
yuvarlak baş %12
boyun orta parça defekti %21
kuyruk defekti %21
sitoplazmik damlacık %2

sayı hareket çok güzel ama morfolojide biraz sıkıntı var gibi ama oda o kadar kötü değil bence normal gibi

Öncelikle doktor tavsiyesi ama antioksidanlar e vitamini filan

tatlım doktorunuz ilac veya baska bi bilgilendirme yapmadımı ?:26:

kızlar eşim dr ye gitmedi özel bir lab. da yaptırdı
haftasonu
çünkü zamanı yok izin alamıyor malesef sağlık için bile olsa alamıyor
e vitamini için havuç yediriyorum bol bol başka ne yapabilirim ki

kızlar eşim dr ye gitmedi özel bir lab. da yaptırdı
haftasonu
çünkü zamanı yok izin alamıyor malesef sağlık için bile olsa alamıyor
e vitamini için havuç yediriyorum bol bol başka ne yapabilirim ki

tatlım tek sperm testine güvenmeyin derim.özele yaptırın 2,3 hastanede yaptırın degerler aynıysa doktorunuza danısın bence :26:

tatlım tek sperm testine güvenmeyin derim.özele yaptırın 2,3 hastanede yaptırın degerler aynıysa doktorunuza danısın bence :26:

cnm biraz daha zaman geçsin tekrarlatırım
buna bile zor ikna ettim
sonuçlar kötü mü ki anlamıyrm ben

Son düzenleme:
cnm biraz daha zaman geçsin tekrarlatırım
buna bile zor ikna ettim

bu erkekleri anlamıyorum.onların onuru varda bizde edep yokmu yahu gösterge olduk göstere göstere ne için evlat içinn gecmis olsun cnm rabbim sifa versin,tez zamanda evlatlarımız gelir insallah öpüyorummm

Banada yardmci olur musunuz eşim spermiogram yaptirdi fakat bütün değerler 0 çıktı ne yapacagmzi bilemiyoruz tekrar mi yaptirmaliyiz sizce lütfen cevap bekliyorum

Banada yardmci olur musunuz eşim spermiogram yaptirdi fakat bütün değerler 0 çıktı ne yapacagmzi bilemiyoruz tekrar mi yaptirmaliyiz sizce lütfen cevap bekliyorum

Eşin perhiz süresine uydu mu? en az 2 en fazla 5 gün. Belki gece ejakülasyon olmuştur farkında olmadan. Hepsinin 0 olması şöyle açıklanabilir. Eğer aezospermi varsa yani sperm yoksa zaten olmayan spermin hareketliliği veya morfolojisi de olmaz. Bence hemen bir test daha yaptırın. İlk sonuca inanmayın. İkinci sonucunu da yazarsan yönlendirme yapabilirim.

Geçmiş olsun inşallah testte sıkıntı vardır, moralini sakın bozma.

benim eşiminde sperm testinde morfolojisi %7 çıktı sizce kötü mü
Hangi kritere göre %7 yanında sağında solunda falan kruger diye birşey yazıyor mu? Kruger kriterine göre ise asgari sınır %4, %4-%15 arası iyi, %15 yukarısı çok iyi. Yani krugerse iyi kategorsindesin. Hekimler %4ün üzerine sorun yok diyor. Ama konsantrasyon (yani 1 mililitredeki sperm sayısı) ve hareketlilik değerlerini de söyelemen gerek. Bir spermin iyi olup olmadığı bu 3 unsur değerlendirilerek belirleniyor. Konsantrasyın 15 - 20 milyon/ml'den fazla ve hareketlilik (a+b) %50'den fazla ise sonuçlar gayet güzel. Ha bide yuvarlak hücre, lokosit gibi istenmeyen maddelerde sperm de olmamalı veya kabul edilen sınırlar (en fazla 1 milyon/ml) dahilinde olmalı.
Geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…