• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar yardım ...

tuubats

Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2014
55
8
13
İzmir
kızlar son 4 aydır düzene giren bir regl dönemim var çok şükür. ama bu sefer tam düğün günüme geliyor:mad: bi gün sonrada balayına cıkıcaz.hadi malum sebepten geçtim ama ben adet haftası kendimi çok mutsuz huysuz hissederim vücudum şişer saçımın teli bile cansızlaşır.yani ne yapmam gerek gelinlik giyicem bide çok tedirginim.geçen gün doktora gittim bana bir ilaç verdi adı PRIMOLUT bunu kullanan var mı aranızda.ben geciktirmeyi pek istemiyorum aslında öne çekebiliyo muyuz en azından şişliğim iner kendimi rahat hissederim.yaa napıcam ben :KK61:

Primolut adetinden 15 gün önce içersen öne çeker, bi kaç gün önce içersen erteler diye biliyorum.
Ben kullanmıştım daha önce ertelemek için fakat adet olduğumda ve sonraki ay çok sancım olmuştu, pişman olmuştum kullandığıma.
Bence doktorunla detaylı görüş, hangi gün alman gerektiğine kadar söylesin sana, ona göre kullan.
Balayı için öncesinde veya sonrasında sancı çekmeye değer bence :KK37:

ya
Primolut adetinden 15 gün önce içersen öne çeker, bi kaç gün önce içersen erteler diye biliyorum.
Ben kullanmıştım daha önce ertelemek için fakat adet olduğumda ve sonraki ay çok sancım olmuştu, pişman olmuştum kullandığıma.
Bence doktorunla detaylı görüş, hangi gün alman gerektiğine kadar söylesin sana, ona göre kullan.
Balayı için öncesinde veya sonrasında sancı çekmeye değer bence :KK37:
tesekkür ederim canım:KK36: doktorumun agzından lafı kerpetenle alıyorum sn kendine göre ayarla dedi :( öne almak istiyorum sancıya razıyım. normal sartlarda ayın 26 olmam lazım daha erkene almam için içmeli miyim? peki 10 gün mü ullancam günde 3 kere

ya

tesekkür ederim canım:KK36: doktorumun agzından lafı kerpetenle alıyorum sn kendine göre ayarla dedi :KK43: öne almak istiyorum sancıya razıyım. normal sartlarda ayın 26 olmam lazım daha erkene almam için içmeli miyim? peki 10 gün mü ullancam günde 3 kere
Canım ben adeti öne almak için kullanmadım hiç, o sebeple net bişey söyleyemem, yanlış yönlendirmiş olurum.
Ama internetten bulduğum bi anlatımda şöyle diyor "adeti öne almak için ise adet görmek istenilen tarihten 8-9 gün önce başlamak gerekiyor. 5 gün ilaç kullanımı ve kullanım kesildikten sonra adetin oluşması için beklenen 3-4 gün süre. eğer ortalama 5 gün adet gören bir kişiyse ve adet dönemi tatilin başına denk geliyorsa, adeti bitip tatile çıkmak isteniyorsa, tatile çıkma tarihinden en geç 2 hafta önce ilaca başlanması gerekiyor."

Bir de ilaçlarla ilgili bir şeyler yazmak sanırım yasaktı KK'da.

Öncelikle şimdiden hayırlı olsun :)
geciktirici ilaçlar daha cok düzensizlik yapar bunun yerine doğum kontrol kullanmanızı tavsiye ederim.
çok hafif yan etkisiz olanları var onlar daha masum geliyor bana :)

o_O3gün sonra düğünüm var ve balayına çıkacaz önümüzdeki haftada o günlere denk geliyor adetim primoluta başladım dün ama hala adet olacakmışım gibi sancılarım var . Adet görürmüyüm , yoksa ilacı bırakmadan adet olmazmıyım

hayırlı olsun canım ben doğum kontrole başladım, arada boşluk bırakmadan kullanarak 1 hafta öne çektim:KK49: geciktricilerin daha zararlı olduğunu duymuştum, vaktin varsa bu yöntemi kullanabilirsin hem 1 taşla 2 kuş oluyor:KK48:

hayırlı olsun canım ben doğum kontrole başladım, arada boşluk bırakmadan kullanarak 1 hafta öne çektim:KK49: geciktricilerin daha zararlı olduğunu duymuştum, vaktin varsa bu yöntemi kullanabilirsin hem 1 taşla 2 kuş oluyor:KK48:

Evet benim doktorum da bu şekilde önerdi :KK5:

Back